Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chory_na_cos

nieznana choroba weneryczna - testy VDRL i USR ujemne

Polecane posty

Gość chory_na_cos

Witam serdecznie! Mam pewne objawy na prąciu i w pachwinach. W pachwinach od dłuższego czasu skóra jest ciemniejsza (jakby pod nią zczerniało trochę) i nie rosną w tym miejscu włosy (tzn w pewnym momencie zauważyłem ich totalny brak). Ta skóra jest inna w dotyku niż reszta skóry. Na prąciu do tego naczynka są jakby pouwypuklane (trochę jak żylaki). W stanie wzwodu widać to bardzo wyraźnie. Są inne niż były i jednocześnie stało się to z brakiem włosów w pachwinach, tuż obok moszny. Byłem z tym u wenerologa. Najpierw pobrano mi krew. Podejrzewano kiłę, gdyż kiła może długi czas przechodzić bezobjawowo, ale siejąc powoli spustoszenie wewnątrz. Test VDRL i USR wypadł negatywnie (krętek blady itp). Czyli kiły nie ma. Pani doktor stwierdziła, że innych chorób też nie ma, bo ewidentnie dają objawy. Nic mnie nie boli, normalnie oddaję mocz itd.. Czekam jeszcze na test na HIV. Pani doktor twierdzi, że takie zmiany naczynek są fizjologiczne i normalne w pewnym wieku. Tylko.. dlaczego zbiegło się to razem z brakiem owłosienia w pachwinach?? Coś mi ten doktor się nie widzi.. W każdym razie WYKLUCZYLI choroby weneryczne i nie wiedzą co to jest. Jeśli teraz test na HIV nic nie wykaże, to proponowali poczekać np miesiąc/dwa i patrzeć, czy zmiany się uwyraźniają. Jeśli tak to wrócić na wizytę. Co z tym robić dalej? Nie dam sobie spokoju dopóki nie upewnię się co to jest. Objawy są co najmniej dziwne, ale...są. Zmiany są dla mnie ewidentne. Obawiam się, że może to być rakowe. Od dłuższego czasu te zmiany stoją w miejscu. Czy robić jakieś inne badania? Udać się do kogoś? A może do jakiegoś innego wenerologa z tymi wynikami? Jeżdżę do centrum dermatologii i wenerologii na Koszykowej w Warszawie na razie.

Gość gość
z kim sie bzykałes ?!

Gość Elizka23333
skonsultuj się z innym lekarzem/lekarzami dla spokoju ducha ;)

Gość buuuuuuubuuuu
moze skontaktoj sie z jakims innym lekarzem zobaczysz co powie

Gość chory_na_cos
W kwestii partnerek seksualnych.. Miałem w życiu 3, teraz jest 4ta. Z tych 3ch uprawiałem seks z dwoma i było to w sumie ładne lata temu. Jestem 30-latkiem. Obecnej powiedziałem o tym. Źle bym się czuł gdybym nie powiedział, a do tego zależy mi na niej. Wyrozumiała jest, więc poczeka :) Wybrałem się zatem na badania i wenerolog stwierdził, że śmiało mogę współżyć, bo choroby weneryczne wykluczyli. Je jednak coś nie do końca w to wierzę. Póki co jeszcze jednak wstrzymam się do testu na HIV, ale raczej wątpię, czy mam HIV... Nie współżyłem z jakimiś przypadkowymi osobami, narkomankami, czy w burdelach itp. Czyli co..? Inny wenerolog/dermatolog? Niestety nie dysponuje nieograniczonymi funduszami, żeby chodzić prywatnie i do tego okaże się jeszcze, że powiedzą to samo..

Gość chory_na_cos
Ktoś ma jakiś pomysł..?

Gość gość
bardziej wygląda na grzybicę lub alergię nosisz bawełnianą bieliznę ? w czym ją pierzesz ? czym się podmywasz ? idealnie by było gdybyś używał specjalnego płynu do higieny intymnej o właściwym ph, zwykłe mydła i żele pod prysznic mogą podrażniać czasem papier toaletowy perfumowany lub kolorowy może dawać podobne objawy do grzybicy, zauważyłam u siebie swędzenie i pieczenie podobne do infekcji gdy używam papieru niektórych firm, gdy tylko zmienię papier toaletowy na inny objawy ustępują

Gość gość
może zabrzmi to głupawo ale próbowałeś np. nasiadówek w naparze rumianku, szałwii lub nagietka ? może to zwykłe podrażnienie i taką kąpiel by to złagodziła kiedyś kobiety tylko tak się leczyły, naturalnymi metodami i mniej było problemów ginekologicznych od czasu gdy wymyślono różniaste kolorowe żele pod prysznic, modę na golenie intymne, stringi i bieliznę z elastycznych tkanin więcej kobiet ma intymne dolegliwosci

Gość gość
i jeszcze jeden pomysł, gdy mój małżonek nabawił się kiedyś niefajnego podrażnienia miejsc intymnych latem od za ciasnych spodni poleciłam mu bawełniane luźne bokserki zamiast slipów oraz zasypkę z ....mączki ziemniaczanej kiedyś matki tak właśnie leczyły zapalenie pieluszkowe u niemowląt, teraz są super kosmetyki które nie pomagają

Gość gość
Nie wygląda mi to na podrażnienie. Ta skóra jest taka jakby bardzo aksamitna i ma większy współczynnik tarcia niż reszta z włosami. Utrzymuje się to ze dwa miesiące. Nic mnie nie boli, nie swędzi itd. Odczuwam jednak lekkie osłabienie stawów w tym miejscu.. Tak jakby w środku coś się działo. Dwa, że na mosznie też mam mniej włosów teraz. Jest jakiś powód, że nie chcą na tej skórze rosnąć. Nigdy nie dotyczyły mnie rzeczy typu podrażnienie przez spodnie itp. Do tego od lat używam dobrej jakości bokserek. Dziwne co najmniej to, że z tymi zmianami skórnymi zbiegły się jakoś zmiany naczynkowe na penisie (naczynka są jakby były to małe żylaki i częściowo pouwypuklane)

Gość Ilonca1986
Wpisz sobie w wyszukiwarke: rogowacenie ciemne złośliwe; to zmiany skorne, ktore najczesciej umiejscowiaja sie w faldach i zagieciach skory, dolach pachowych, czasem w okolicy odbytu. Sa szorstkie w dotyku i przybieraja ciemniejsza barwe. Czasami w obrebie przebarwien obserwuje sie brodawki. Nie chce Cie straszyc, ale takie objawy obserwuje sie zazwyczaj w przebiegu raka zoladka, moze jednak zwiastowac raka, watroby, trzustki, pluc, nerek...Trzymam jednak kciuki; obys znalazl odpowiedz na swoje pytanie. Pozdrawiam serdecznie