Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znowu jakaś kretynka zostawiła dziecko w aucie

Polecane posty

Gość gość
grubo przesadzacie, 7 latek to rozsądne i zaradne dziecko, tym bardziej starsze, do ilu lat chcecie za tymi dziećmi chodzić? rozumiem pilnować 4 latka, czy 5 latka ale starsze dzieci powinny mieć też pewną samodzielność

Gość gość
16latek może iść legalnie do pracy a wy macie problem by 9 czy 10 latka samego na podwórko posłać śmiech na sali :d

Gość gość
Ciekawe gdzie wy żyjecie, że wszystkie 7l same chodza na podwórko. Jak znam życie jest to penie 2-3dzieci na cała klase czyli 25-30 osób. W klasie mojego dziecka dokładnie 2 dzieci sama wychodzi na podwórko, co innego gdy dziecko wychowuje się w domu, jasne ze w ogrodzie przebywa same, ale nie włóczy się po osiedlu bez nadzoru.

Gość gość
Zgadzam się z tym że kilkulatek nie powinien sam wychodzić, po osiedlach gdzie bezdomni, znudzona młodzież i nie wiadomo co jeszcze. Co innego wysłać siedmiolatka czy ośmiolatka ze starszym rodzeństwem.

Gość gość
moze miał 7 miesiecy a nie lat, pewnie to jakis bład... przeciez 7 latek by potrafił otworzyc chocby szybe, na pewno nie trzeba by jej zbijac... przeciez to tez zalezy na jak długo sie idzie po zakupy, jak to 3 minuty to co sie ma stac?

Gość gość*
Tak się składa, że przedszkole mojego syna jest na przeciwko naszego bloku i większość dzieci jest z okolicznych bloków. Tak że po przedszkolu często spotykają się na placu zabaw obok przedszkola więc wiem , że nie jest to 2-3 dzieci a przynajmniej połowa grupy.

Gość gość
ja mieszkam w dzielnicy domków jednorodzinnych, zadna zla okolica, i jedna laska np. w kółko puszczała dwójke dzieci jak miały nawet ponizej 7 lat, na ulice, ulica b spokojna, jezdziły rowerem, wyprowadzały psa, troche sie nudziły... bylo na tej ulicy jeszcze sporo innych dzieciaków... grły w piłke, baiwły sie, tez pamietam czasy jak to było norma, a nie jak teraz, że dziecko siedzi :bezpiecznie" zampkniete w domu pod pantoflem mamusi i jego najlepsza rozrywka to gry na kompie

Gość gość
o rany ,wy to na powaznie ze 7-letnie dziecko nie molze samo wychodzic na podworko?przeciez to jakies zacofanie,moja corka chodzila na plac zabaw sama,juz od 1 klasy podstawowki,w tej chwili ma 9 lat,i ma ferie,a ja musze pracowac ,wiec ma swoj klucz i dopoki nie wroce z pracy to chodzi na dwor,czy sobie cos kupic do osiedlowego sklepu najwazniejsze to dziecko uswiadomic,ze ma nie otwierac obcym,nie wsiadac z obcymi do windy itp a jak wy to sobie wyobrazacie,do ilu lat z dzieckiem za reke na plac zabaw?moze od 15 bedzie sie samo poruszalo?

Gość gość
Pseudo postępowe mamusie majace w d***e bezpieczeństwo dziecka, często leżące zadem na kanapie, wypuszczają kilkulatki same, nazywając to postępem :D A póżniej biedna mamusia jak jej dziecko auto potrąci, zły kierowca, pies pogryzie- wredny kundel. I wyobraż sobie że nie każdy jest tak ograniczony by wypuścić na cały dzień same dziecko jak psa twierdzac że inne dzieci całe dnie przed kompem siedzą, a ja dobra mama pozwalam się dziecku rozwijać wypuszczając je byle gdzie z byle kim, byle spokój mieć. Patologia nic innego.

Gość gość
Ograniczone jesteś czy co. przecież jak one zamknęły to auto to on nie mógł otworzyć szyby i drzwi

Gość gość
Słuchaj, potem w roli głównej dzieciaki z piekła rodem jak z surowych...., takie wychowane na dzielni :p

Gość gość
Wystarczyło dopiąć pasy i wejść na siedzenie kierowcy i wyjść.... Może był nieprzytomny ?

Gość gość
Pseudo postępowe mamusie majace w d***e bezpieczeństwo dziecka, często leżące zadem na kanapie, wypuszczają kilkulatki same, nazywając to postępem x niestety jest odwrotnie, teraz postep to siedzenie w domu cały dzien, granie w gry, odrabianie lekcji, a u b zamoznych kierat: angielski, pływanie, balet, pianino.. ja po prostu pamietam dawne czasy, frajde z tego latania po ulicy, skakanie w gume, robienie kawałów sąsiadom ( nieszkodliwych), wspinanie na drzewa, itp cały dzien latem spedzałam na dworze, a jakby za mna miała chodzic matka czy ojciec to by im nie starczyło na to dwóch godzin... kilkulatka bym nie wypusciła samego, ale pow 7 lat jak ulica spokojna i wszystkich sie zna, a samochody maja 20 na h ograniczenie, to dlaczego nie... w sumie to czasy sie zmieniaja, i ludzie sie boja, nawet jak sądzą podobnie, nigdy nie wiadomo czy sie nie trafi ktos nawiedzony co stwierdzi, że to zaniedbanie...

Gość gość
Dziewczyny bez przesady! To 7 latek. Ja mając 8 lat maluchem po wsi jeździłam, tata mnie uczył. W wieku 6 lat dzieci teraz do szkoły idą, bez przesady!

Gość gość
nie stanowisko a studentka, bo mamy tu studia. w Szczytnie:) nie znam tych pań, ale słychać o nich w Polce