Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest ryzyko ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam takie pytanie. Od kilku dni leciał ze mnie biały gęsty lepki śluz. Od 2-3 dni leci taki śluz z biało- brunatnymi grudkami. Jest go mało. Dodatkowo piersi mnie bolą i są wrażliwe na doty, częsciej zaczynam głód odczuwać, 1-2 razy dziennie mi się w głowie zakręc i często boli mnie głowa. @ mi się spóźnia 2 dni i kochałam się z chłopakiem w dni płodne i kończył we mnie. Jestem miesiąc po odstawieniu tab. anty. Mercilon. Czy jest ryzyko ciąży?

Gość Faithy_
Oczywiście, że jest i to bardzo duże! Aczkolwiek Twoje objawy (poza wrażliwością piersi) są urojone - nie występują w tak wczesnej ciąży. Na Twoim miejscu nie zwlekałabym i zrobiła test.

Gość gość
A co oznacza ten śluz z grudkami?

Gość Faithy_
Jeśli jest bezwonny, to moim zdaniem jest to efekt odstawienia tabletek antykoncepcyjnych.

Gość gość
ciężko mi określić co to za zapach

Gość gość
ja wiedzialam,ze jestem w ciazy po 2 tyg od zaplodnienia. bol piersi, lekkie mdlosci i te zaparcia... w 2gej ciazy to samo. nie ma reguly. niektore czuja wczesniej, inne pozniej. mialam bialy sluz.

Gość gość
cały czas biały? nie zmieniał ci się?

Gość gość
Po odstawieniu wraca duża płodność i to moze być ciążą mnoga.

Gość Faithy_
A mi ciężko określić z czego on wynika. Taki śluz może pojawić się: - gdy dopadnie Cię jakaś infekcja (ale wtedy towarzyszyłyby mu inne objawy np. swędzenie, czy pieczenie i miałby nieprzyjemny zapach); - tuż przed miesiączką; - i jak już wspominałam - po odstawieniu tabletek hormonalnych. Prawdopodobnie nie jest on jednak oznaką ciąży. Zrób rano test i daj znać, jak wypadł. ;-)

Gość gość
Dla mnie nie jest ważne mnoga czy nie. Jeśli bd w ciąży to będę się cieszyć czy bd jedno czy dwa :) Interesuje mnie ten śluz z grudkami. Albo wodnisty i gdzieniegdzie biały lepki sluz

Gość gość
Jutro mam wyjaz więc nici z testu. W dni roboczę zrobię.

Gość gość
To nie ciąża tylko odstawienie tabletek.

Gość gość
Poza tym nie jestes w stanie stwierdzić kiedy byly/beda dni plodne. A po odstawieniu tabletek wypadałoby poczekać z ciążą przynajmniej do pierwszej fizjologicznej miesiączki.