Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rademenes__

Bolesne stosunki-jak o tym powiedzieć?

Polecane posty

Gość Rademenes__

Witajcie, chciałabym poradzić się, jak powiedzieć nowo poznanemu mężczyźnie (oboje jesteśmy po 30-tce) o tym, że życie erotyczne w ewentualnym związku może być nieco kłopotliwe z powodu tego, że moje stosunki są bolesne od zawsze i generalnie nie osiągam przyjemności w czasie penetracji. Nie jest to prowokacja, a rzeczywisty problem, który nie zawsze jest rozumiany, stąd moje pytanie. Oczywiście chciałabym, aby ta sprawa wyglądała inaczej, ale sama tego problemu nie rozwiążę. Co radzicie?

Gość gość
ale fajna rybka:)

Gość gość
Jak to od zawsze? A co na to seksuolog?

Gość gość
chopak jak ma malego do 16 cm to zawsze jest problem zeby kobiecie bylo dobrze a jak ma takiego powyzej 20 cm to wtedy kobieta jest szczesliwa tak ja ja jestem kiedy poznalam murzynka

:) :) :) :) :) zdaje się, że ten dorodny murzynek za jednym razem ci i móżdżek pobultał, bo nie rozumiesz, że ból to nie uczucie złudne ;) choć subiektywne

Gość Rademenes__
Co na to seksuolog... trafiłam kiedyś do niego, ale faktycznie, te wizyty zostały przerwane. Byłam z kimś, a wymagana była rozmowa z tą osobą, na co osoba się nie zgadzała. Sygnalizowałam problem również psychologowi, ale szczerze mówiąc, zniknął on w gąszczu innych spraw, z którymi przyszłam do niego. Jestem zdecydowana na zmianę sytuacji, ale samemu się tego nie dokona-myślę, że w tym przypadku partner powinien wiedzieć, że jest taka sprawa. Problem w tym, że nie wiem, jak mu o tym powiedzieć. Może ktoś coś doradzi?

po co ci taki partner, który z gruntu nie bierze twoich problemów psycho-seksualych do siebie? czy sądzisz, że kiedykolwiek potem będzie się przejmował tym, że każdy stosunek, to jak by ci tam żyletki wsadzał? pomyśl. trzeba zbadać hormony, ale te problemy w dużej mierze wynikają z blokad psychiki i niemożności otwarcia się na swoją seksualność, być może wynikającą ze sposobu wychowania czy innych czynników np: złego doboru partnera. bynajmniej nie seksualnego doboru a emocjonalnego. masa czynników może wpływać na twój dyskomfort seksualny.

Gość Rademenes__
Po co mi taki partner... Tamtego partnera już dawno nie ma :). Aktualnie chodzi o kogoś innego, wg obecnego stanu wiedzy :D oddanego, ale obawiam się, że tak może się zdarzyć. W kazdym razie muszę go jakoś o tym poinformować, a nie wiem, jak.

Gość gość
niby po 30 dojrzala kobieta a zadaje takie pytania na forum i to jakim:) nie zglaszalas tego problemu ginekologowi swojemu? z taki problemem idzie sie do lekarza, nie tutaj :)

Gość Rademenes__
Uwierz, że zgłaszałam, ale nie spotkałam się z próbą zrozumienia. Dla ginekologa musi boleć albo na początku, albo gdzieś tam głęboko, a jeśli jest tu i tu, to już stanowi pewien problem. Efektem takiej wizyty jest to, że wiem, że jajnik jest gdzieś przesunięty, ale to nie wyjaśnia bólu na początku. Tyle. Myślę, że stwierdzenie, że z takim problemem idzie się do lekarza świadczy o tym, że nie wie się, że nie każdy lekarz w tym temacie pomoże. Bo nie każdy się na tym zna.