Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalena z

Trądzik od 14 lat a izotek

Polecane posty

Gość Magdalena z

Witam, Mam trądzik od 14 lat. Stosowałam juz wszystko..wszelkie masci, zioła, antybiotyki takie jak tetralysal, summamed..i nic nie pomaga. Teraz jest jeszcze gorzej, po miesiącu kuracji nawrót. Miałam badane hormony -wszystko ok, jedynie progesteron był lekko zaniżony, mam również tendencje do powstawania torbieli na jajnikach. Brałam leki typu orgametril, luteinę, przez 4 miesiące yasmin -ale na trądzik nic nie pomagał. I odstawiłam. Lekarz namawial mnie na Diane, ale tego świństwa nie dotknę. Zresztą po co jak niby hormony mam w porządku, regularne miesiączki. Zastanawiam się nad izotekiem, to chyba jedyna deska ratunku :( ale skutki uboczne mnie przerażają, bo ogólnie mam dobry stan zdrowia, nic mi nie dolega żadne bóle kregosłupa, migreny. Tabletki przeciwbólowe? Biorę w ciagu całego miesiąca tylko 1 tabletke ketonal forte w pierwszy dzien okresu. To w zupełności wystarcza. Boję się, że jak podejmę ryzyko to zaczną się migreny, bóle kręgosłupa, mięsni, stawów...zapalenia jelit. Nie chcę tego.. ale z drugiej strony wiem, że pryszcze nie znikną. Moja siostra i brat tez mają problemy z cerą...więc co mam zrobić? Warto zaryzykować ?

Gość gość
Sama musisz podjąć decyzję, oczywiście po zrobieniu niezbędnych badań i konsultacji z lekarzem. Nikt nie jest w stanie przewidzieć, jakie skutki uboczne pojawią się akurat w Twoim przypadku i w jakiem nasileniu. Jest sporo ludzi, którzy zaryzykowali i są zadowoleni. Są też tacy, którzy rozwalili sobie organizm albo u których nastąpił nawrót choroby. Każdy będzie Ci radził ze swojej perspektywy, ale nikt nie jest w stanie ocenić, jak to będzie wyglądało u Ciebie.

Gość gość
zgadzam się z przedmówcą, ja zaryzykowałam i generalnie jestem zadowolona, ale drugi raz już bym tego nie chciała przechodzić w moim przypadku trądzik znikł w ok. 80% więc nie należę do tej grupy szczęśliwców, którym udało się pozbyć tego świństwa raz na zawsze i mimo że minęły 2 lata dalej borykam się ze skutkami ubocznymi wybór należy do Ciebie

Gość Magdalena z
Dziękuję za odpowiedzi. Można wiedzieć jakie masz do tej pory skutki uboczne ?

Gość Smoczka123
W tym wieku trądzik to normalna sprawa. Jak coś to zawsze można próbować epiduo :)

Gość gość
Kobieto, czytaj ze zrozumieniem. Autorka napisała, że choruje na trądzik od 14 lat a nie że ma 14 lat. I pisze, że stosowała już wszystko, więc Epiduo pewnie też. To bardzo popularny lek i ktoś kto zastanawia się nad lekiem takiego kalibru jak izotek, raczej dawno wypróbował możliwości Epiduo.

Gość Sylwia Krukiewicz
Problemy z cerą to dość wstydliwy temat, szczególnie u mnie okropnie to wyglądało;/ Próbowałam przeróżnych metod walczenia z tym. W końcu znalazłam na to sposób, mama kupiła mi tabletki specjalnie sprowadzane ze Stanów o nazwie IQface. Moje problemy skórne w końcu się skończyły:) Ciesze się że to już za mną bo to okropne mieć problemy z cerą dla kobiety, a u facetów też mi się to nie podoba ;/