Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obie opcje sa slabe

Co wybrać? praca

Polecane posty

Gość obie opcje sa slabe

Czesc. Pomozcie mi wybrać na co sie zdecydowac. W tym roku skonczylam studia. Nie wiem co robić, poniewaz mam dwie możliwości pracy i obie mówiąc szczerze są kiepskie, a na lepsza nie mam chyba szans. Pierwsza opcja to staż za 840 zl, z czego ok 200 zl trzeba oddać na dojazd. Staż w milym miejscu. Mieszkam i rodzicow wiec nie ponoszę kosztow wynajmu mieszkania. Atmosfera raczej kiepska. Opcja druga to wyjazd do duzego miasta i wynajem pokoju z obca dziewczyna. Zarobki 1700 z czego 800 zl pokoj i od tego trzeba pdjac bilet miesięczny. Praca bez umowy jako opiekunka u obcych ludzi. Mieszkam na wsi i boje sie, ze nie będę umiala odnalezc sie w dużym mieście, z kolei w domu tez jest nieciekawie. Co wybrać?

Gość A Polonia
2

Gość gość
2, bo potem nie wyrwiesz sie z domu i cale zyciu u rodzicow na garnuszku

Gość gość
ale po stażu będziesz mieć udokumentowane, że cos robiłaś. teraz same studia to mało, ja z mgr pracuje w zusie za 1600 brutto.

Gość gość
czy nie możesz sama popytać w firmach, urzędach czy nie chcą stazystki, by mieć mozliwośc zatrudnienia?

Gość obie opcje sa slabe
Pytalam wielokrotnie, caly czas szukam lepszej mozliwosci. Mieszkam w miejscu, gdzie jest bardzo ciezko o prace, a nawet o zwykly staz. Gdybym mialam lepsza mozliwosc na pewno nie rozwazalabym tych dwoch opcji. O studiach wspomnialam tylko dlatego, zeby naswietlic iz nie jestem nastolatka. Wiem, ze mgr absolutnie nie gwarantuje pracy.