Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość munia-munia

naturalne planowanie rodziny ? czy ktos stosuje?

Polecane posty

Gość munia-munia

Czy jest ktoś kto nie stosuje antykoncepcji mechanicznej , chemicznej a tylko polega na swoich obliczeniach? Proszę o wypowiedzi.

Gość NPR
naturalne planowanie rodziny to nie obliczenia lecz obserwacja, kochana

Gość munia-munia
niech bedzie wiec obserwacja :)

Gość dlaczego pytasz
jest masa osób które to stosuje, dlaczego pytasz?

Gość munia-munia
chcialabym poznac opinie poniewaz sama chcialabym zaprzestac antykoncepcji i przejsc na naturalna z mezem

Gość dlaczego pytasz
A dlaczego taka zamiana? Nie jesteś zadowolona z antykoncpecji?

Gość NPR
jesli chodzi ci o skutecznosć - to tak, są skuteczne. Ale jesli nigdy sie nie obserwowałaś, to bedziesz musiała włozyć w to troche wysiłku i cierpliwości wraz z mężem :) Najlepiej isc do jakiejś poradni NPR ażeby ktos fachowy nauczył cię metody. Idź z mężem. Zwłaszca po hormonach organizm jest rozregulowany i cykle nie będą wyglądały ksiązkowo.

Gość ja-tylko-ja
stosuje od 5 lat i jestem zadowolona, mieze temp. i obserwuje sluz, 5 lat bez antykoncepcji i zdrwo :) czy wiecie ze stosujac prezerwatywy swieksza sie ryzyko na raka macicy,jajnikow?? kobieta bedac podniecona podczas igraszek jest przygotowana na nasienie, nie otrzymujac go cialo "wariuje" gdyz jest to nienaturalne i moze zwiekszyc stopien zachorowan na raka? naturalna metoda mozna tez zaplanowac plec dziecka, ja zaplanowalam i mam chlopca i dwa lata pozniej dziewczyke. nie ma tez mowy na niezaplanowana ciaze :) pozdrawiam :D

Gość munia-munia
nie chce faszerowac sie sztucznymi hormonami - stad ta zmiana, no i maz namawia mnie na naturalna metode dla zdrowia

Gość NPR
to jazda do poradni :)

Gość szczesciara0090
sa tez mini komputerki np baby komp tyle ze to spory wydatek :)

Gość munia-munia
mam rozne ksiazeczki od pani z poradnictwa , przed slubem trzebabyl sie tam udac musze wreszcie je poczytac :) kolezanki mowia ze to nieodpowiedzialne ze zyemy w xxI wieku i ze tylko "glupki" nie stouja antykoncepcji dlatego zalozylam temat by zglebic zagadnienie :)

Gość NPR
moim zdaniem ksiązeczki to za mało. idx do poradni mówię ci. zapłacisz ale bedziesz mogła popytać i bedziesz spokojniejsza. Niektóre kobiety lataja nawet co kilka dni z taka kartą z obserwacjami, ale przynajmniej wiedzą na czym stoją

Gość maaaaaaaajkaaa
glupki to stosuja antykoncepcje bo sa zbyt glupi na naturalna metode :P latwie polknac tabsa lub zalozyc gumke niz prowadzic wykresik :) ja stosuje naturalne metody od roku POWIEM SZCZERZE ZE ZBLIZYLISMY SIE Z MEZEM od tej pory. prawdziwa milosc , polecam kazdemu

Gość NPR
Nieopdpowiedzialne to są Twoje koleżanki :) One Ci po prostu zazdroszczą, że chcesz coś zmienić i że Twój mąż też chce. W XXI wieku już wiadomo że antykoncpecpcja poważnie szkodzi i asekurella tu niewiele pomoże

Gość munia-munia
NPR a ty tez stosujesz? namowie meza i nas umowie na wizyte. fajnie ze sa tu zadowolone osoby

Gość munia-munia
dzieki za Twoje wypowiedzi, potwerdzilas moje postanowienie :) powiem tylko ze ma mnie zaskoczyl tym pomyslem, ze wyszedl sam z taka inicjatywa, a kolezanki to moze malo wiedza hehe

Gość gość
Wiesz, mężowi wygodniej, to cała robota spada na Ciebie. ;)

Gość kuba1985
popieram was, metoda jest naprawde skuteczna i nieingerujaca w zdrowie. Polecam wszystki stalym parom

Gość munia-munia
zadeklarowal sie do mierzenia temperatury co mnie rozbawilo, jezeli oboje bedziemy sie tym interesowa to wspolna robota nie?

Gość NPR
Nieprawda. Byłam kiedyą nauczycielem NPR (stąd polecam uczyć się u fachowców a nie jedna pani drugiej pani) Przychodziły pary i razem sie uczyły. . wreczz czasem to bardziej facetów to wciagało i lepiej się znali niż kobieta.

Gość NPR
O super facet :) Życzę Wam szczęścia bo widzę że masz naprawdę fajnego męża. doceń to!

Gość munia-munia
czekam na menstruacje i bede prowadzic dziennik obserwacji, do poradni tez sie udam :) niektorzy mezczyzni sa wspaniali i mysla o swoch patnerkach- o cudowne :)

Gość NPR
Możesz zaczać już mierzyć, żeby się powolutku wdrażać. Ja np mam spadek temp gdy mam dostać miesiączkę i to jest super bo wiem że muszę sie zabezpieczyć.