Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rezregulowane cykle

Polecane posty

Gość gość

ponad pół roku temu odstawiłam tabletki anty, okresów może miałam ze 2, reszta to jakieś plamienia, brązowe plamienia, lub brak czegokolwiek ... chcemy się starać o dzidziusia, a tu takie problemy, lekarz nie widzi narazie problemów, każe czekać .... jakie zrobić badania na własną rękę? prolaktynę? tsh? co jeszcze?

Gość gość
Nic. Zmienić lekarza, który przepisze luteinę albo d*phaston.

Gość gość
dzieki

Gość gość
*na takiego który

Gość gość
Ja tak mialam moze dwa razy a pozniej mi zaniknela i przez kilka miesiecy nie mialam. Robiono mi prolaktyne i byla za wysoka dostalam tabletki i po nich mialo byc wszystko dobrze przyszedl pierwszy @ ale dalej znowu nic kilka miesiacy. W koncu wykryto u mnie PCOS i tak jak kolezanki wyzej pisaly zmien lekarza bo jesli chcecie sie straca o dziecko a on mowi ze trzeba czekac to cos jest nie tak z nim. A po drugie powiini Ci przepisac d*phaston to jest inaczej progesteron

Gość gość
dzieki dziewczyny, chcemy sie starac, juz nadszedl czas, a tu takie niespodzianki, nie wiem tylko czy prolaktyne zbadac? zeby lekarz znwu mnie nie odsylal na badania a potem dopiero do niego

Gość gość
Wiesz, to nie jest taka znowu niespodzianka. Po odstawieniu tabletek często tak jest, że trzeba czasu aby organizm doszedł do siebie, aby wszystko się wyregulowało.

Gość gość
w sumie masz racje, tabletki bralam pare lat, ale myslalam, ze pol roku wystarczy, zeby organizm wrocil do normy, a tu wszystko sie poprzestawialo niestety :( boje sie, ze leczenie potrwa ...

Gość gość
Tu błąd twojego lekarza. Gdybyś po trzech cyklach od odstawienia dostała luteinę lub d*phaston to prawdopodobnie do tej pory miesiączka byłaby już uregulowana.

Gość gość
dobrze wiedziec, jak to warto zagladnac czasami na forum i zapytac! moj lekarz mowil ze organizm ma prawo jeszcze wariowac i nic nie zalecil, teraz ide do innego, dla spokoju zbadam prolaktyne i pojde z wynikami do innego lekarza, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i uda mi sie bez problemu zajsc w ciaze

Gość gość
bo organizm ma prawo jeszcze wariować, co nie znaczy że nie można próbować czegoś z tym zrobić

Gość gość
widze, ze mialas podebne przejscia jak ja chyba, powiedz mi czy udalo ci sie bez problemu zajsc w ciaze? bralas jakies leki?

Gość gość
zrob sobie badanie prolaktyny ( zwyklej, bez obciazenia ) bo i tak lekarz cie na badanie wysle, wiec skoro chcesz zaoszczedzic czas zrob przed wizyta

Gość gość
prolaktyne odpowiada ze wszystkie plamienia, nieregularnosci, wiec to dobry pomysl ze zbadaniem prolaktyny