Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WeronikaDr

Opętanie - czy w to wierzycie???

Polecane posty

Gość WeronikaDr

Ostatnio sporo mówi się o egzorcyzmach, i tym samym o opętaniach. Niektórzy mówią, ze to choroba psychiczna. Na tych mszach o uzdrowienie ludzie drą się właśnie jak opętani, ale to można złożyć na karb choroby psychicznej. (Nawiasem mówiąc jak sobie wyobrażam diabła wstępującego w ciało człowieka i drącego za niego mordę, to czuję się zażenowana jego głupotą, albowiem podobno jest kimś wybitnie inteligentnym a tu takie coś...) Jednak słyszałam że czasem opętani mówią starożytnymi językami. CZy ktoś widział tego typu filmy dokumentalne? Czy dało by się wytłumaczyć znajomość takich języków np. czymś w rodzaju zapisu na DNA ? Wiadomo, że mózg ludzki jest nie do końca poznany...

Gość wiur
Ja z kolei slyszalem, ze to wcale nie sa obce jezyki, tylko jakis belkot, ktory przypomina obce jezyki dla osob obserwujacych takie zjawisko - nie znajacych tego "jezyka". Nie wierze w opetania, chyba ze rodzaj choroby psychicznej, wtedy to ma jakis sens.

Gość Herr Pietia Goras
Nie wierzę, uważam, że ktoś kto pokazuje, że jest opętany, chce w jakiś sposób zaistnieć, pokazać światu, że jest inny niż wszyscy. Czytałem opowieść o chłopaku, który słysząc czytanie Pisma św dostawał spazmów, i był opętany. Po odczytaniu fragmentu Pisma w znanym mu języku, doznawał opętania, po odczytaniu tego samego fragmentu Pisma w języku greckim, jakoś nie miał znamion opętania. Ot po prostu choroba psychiczna, wymagająca psychriatry

Gość WeronikaDr
no właśn ie, kto może stwierdzić ze to starożytny język? Mnie czasem się śni, że śpiewam w języku, którego sama nie rozumiem. Dodatkowo śną mi się budowle architektoniczne, których na oczy nie widizałam, nawet na obrazkach.

Gość Herr Pietia Goras
Opętanie i związane z tym egzorcyzmy, to tylko swoisty teatr, a dla egzorcysty to możliwość pokazania, że ma władzę, nad tym biednym człowieczkiem.

Gość WeronikaDr
nosz kurde, na tym filmie to chora dziewczyna jest... :( ja też bym tak bluzgała jakby mnie związali i dwóch facetów by coś nade mną klepało... :O

Gość gość
To głupota wymyślona przez księży i innych religijnych popaprańców, zeby straszyć ludzi sztanem i konsekwencjami niewiary :D Pytanie do tych którzy wierzą w takie bzdury- nie boicie się tych opętań? Przecież to w sumie każdego moze spotkać, was też? :D Nie boicie się, ze o 3.00 w nocy któregoś razu coś was opęta? :D

Gość gość
skąd wiesz że chora a nie opętana ?

Gość WeronikaDr
no tak by się zachowywali chorzy na oddziałach gdyby nie dostali leków a ty skąd wiesz, ze to opętana a nie chora psychicznie?

Gość gość
nie jestem psychiatrą ani księdzem więc nie wiem ale księża mają jakieś kryteria do oceny czy ktoś jest opętany a tak się składa że byłem na oddziale psychiatrycznym i nie widziałem nikogo kto by się tak zachowywał a byłem dłuższy czas

Gość gość
no bo tam im dają leki otumaniające praktycznie cały czas

Gość gość
filmy ;) nie oddają tego co dzieje się na modlitwach o uzdrowienie strach się bać ;) a język aniołów to coś czego się nie zapomina

Gość WeronikaDr
to spróbuj opowiedzieć o języku aniołów

Gość gość
tak wierze bo oprocz naszego swiata istnieje drugi ktorego noe widzimy golym okiem.swiat rownolegly w ktorym sa zarowno dobre istoty ,jak zle byty ktore moga sie podczepic pod czlowieka stad opetania nawiedzenia

Gość Herr Pietia Goras
to jest tylko teoria, a dotychczas nikt nie udowodnił istnienia światów równoległych. Wierzą w to tylko czytelnicy literatury fantastyczno-naukowej und Antoni Maciarewicz