Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalala12345

zaparcia po porodzie

Polecane posty

Gość lalala12345

Juz jestem ponad trzy miesiace po porodzie drogami natury i dalej mam zaparcia/zatwardzenia. Mialam ciete krocze wiec po porodzie widomo ze pare tygodnie bolalo przy wyproznianu, yslslam ze to przejdzie a tu krocze sie zagoilo a zaparcia dalej sa. KArmie piersia wiec moja dieta jest lekkostrawna staram sie jest produkty z blonniekiem, probowalma juz sliwek siemia lnianego jabłek kefiru. czasme jest lepiej ale nie ustepuje tak calkiem. Bylma u lekarza i hemoroidow ani nic tkaiego nie mam. Mial moze ktos tak dlugo zaparcia po porodzie

Gość gość
mnie się wydaje że to raczej na tle psychicznym bolało po porodzie i teraz automatycznie się spinasz. pewnie samo przejdzie z czasem

Gość Majówka_2013
A jak miałaś przed porodem z zaparciami? Ja też rodziłam 2,5 miesiąca temu, sn, byłam nacinana, karmię wyłącznie piersią, jem absolutnie wszystko bo córka nie reaguje negatywnie na moją dietę. W czasie ciąży normą było, że przez 2-3 dni miałam zaparcia, "puszczało" i przez kilka dni miałam spokój, potem znowu zaparcia i tak w kółko. Po porodzie bez problemu się wypróżniałam (pomimo szwów, ale te rozpuściły mi się w mniej niż tydzień), nic nie bolało (tylko piekło przy oddawaniu moczu ale znalazłam na to sposób) i teraz w sumie wielkich problemów z zaparciami nie mam. Czasem trafi się jakiś "trudniejszy" dzień ale nie ma to związku z porodem, więc się nie przejmuję. Myślę, że to wszystko kwestia organizmu.

Gość gość
Kup sobie czopki glicerynowe,po porodzie to daja