Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Lukaszz_z

Dno oka, ciśnienie śródgałkowe. Jakie inne badania wzroku warto zrobić?

Polecane posty

Gość Lukaszz_z

Witam. Poczułem potrzebę przebadania mojego wzroku tak, by mieć absolutną pewność co do jego funkcjonowania. Na co dzień spędzam po 10h przed monitorem, więc myślę, że w moim przypadku takie badania są konieczne. Czytałem gdzieś, że warto raz do roku zrobić badanie dna oka i ciśnienia śródgałkowego. Czy są jakieś inne badania, które warto żebym zrobił? Jakiś czas temu miałem coś takiego, że oko zachodziło mi mgłą, musiałem kilka razy mrugnąć żeby się tego pozbyć. Wracając do dna oka... na jaką okoliczność jest wykonywane to badanie i badanie ciśnienia śródgałkowego? Czy takie badania można wykonać w każdej poradni okulistycznej czy może potrzebny jest do tego jakiś specjalistyczny sprzęt? Chodzi o to, że chciałbym wykonać sobie te dwa badania profilaktycznie i jeśli okazałoby się, że potrzebne jest do tego jakieś specjalne skierowanie to wówczas pewnie musiałbym wymyślić jakiś powód dla lekarza, bo od tak mi na pewno nie da. Wiadomo jak to teraz jest ze skierowaniami, czasami ktoś komu ewidentnie się należy nie dostanie go, co dopiero mówić o tym, gdy się chce wykonać profilaktyczne badania.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować