Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z podatkiem w UK

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, Jakiś rok temu byłam w Anglii, lecz jeszcze przed wyjazdem pracowałam w Polsce. Gdy byłam w Anglii moja mama w Polsce dowiadywała się jak to wygląda z rozliczeniem no i ktoś mądry powiedział jej, że muszę rozliczyć się z Anglii oraz Polski razem w Polesce Pitem zagranicznym no więc tak zrobiłam, lecz nie rozliczyłam się już Anglii bo stwierdziłam razem z rodzicami iż to nie jest konieczne skoro mam ten pit zagraniczny i w grudniu ubiegłego roku dostałam pismo od HM Revenue&Customs, że muszę zapłacić im 634 funty i od tamtego czasu dostaje co jakiś czas jakieś dziwne pisma o zwrocie tej kwoty. Prawie dostałam zawału, nie wiem co mam z tym fantem zrobić byłam już w kilku miejscach ale nikt nie potrafi mi pomóc. Może Wy jakoś mi pomożecie. Proszę Was bardzo, bo z nerwów nie wiem co mam już robić.

Gość gość
Dochody z uk trzeba rozliczyc najpierw w uk, to chyba oczywiste. Potem rozliczasz sie z nich w Polsce. To rozliczenie jest metoda korzystna dla Ciebie - dochody z uk nie beda w Polsce de facto opodatkowane. Moga jedynie spowodowac, ze Twoje polskie dochody beda opodatkowne stawka podatkowa z wyzszego progu.

Gość gość
no dobrze, a co jeśli tego nie zrobiłam i od czerwca 2012 roku jestem w Polsce a w Anglii pracowałam nie cały rok