Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zeblikkkalll

Czy zab po kanalowce zawsze ciemnieje po latach

Polecane posty

Gość zeblikkkalll

mialem kanalowke 6 lat temu i ku mojej rozpaczy od paru miesiecy moj ząb ciemnieje od dziasła-czy trz a wymienic te górna,odbudowana czesc? to nie prochnica - bylem na przegladzie par e miesiecy temu i bylo w porzadku a ja sie nie dopytalem o ten ząb

Gość zeblikkkalll
ja mialem kanalowke podczas 3 wizyt a teraz jak czytam w gazetach mozna to zalatwic podczas jednej wizyty-myslalem ze cos takiego mnie nie spotka- wiem ze nawet w zebie po kanalowce moze byc prochnica ale zeby caly ciemnial od dziasla?

Gość zeblikkkalll
bo jak?

Gość zeblikkkalll
nie mial ktos?

Gość gość
nie zawsze ciemnieje ale czesto, pamietaj ze taki zab mozna wybielic od wewnatrz ;)

Gość gość
z tego co ja wiem ząb zawsze ciemnieje, można go wybielić jakoś ale ciemniał będzie zawsze a o próchnicy po kanałowym nie słyszałem przecież to martwy ząb już

Gość zeblikkkalll
no tak ale to nie jest tanie - w ogole niefajnie jest miec ząb po kanałowce-smutne ze nie dalo sie go uratowac i zachować zywego

Gość gość
oczywiscie ze po kanałowym leczeniu moze byc próchnica

Gość zeblikkkalll
nawet po kanlowce moze byc prochnica-ma kolezanka poszla do dentysty i w zebie co pare lat temu kanałowke miala -to prochnica byla-tak wiec i w martwym i zywym zebie prochnica moze sie zalęc -niestety

Gość jaq
Ja miałam robioną 2 w 2007r. i nadal jest taka sama, więc chyba nie wszystkie. natomiast inny ząb robiony dawno temu owszem jest brązowy. Na całe szczęście nie widać go. Lepiej niż wybielać jest zrobić koronkę. Ząb martwy jest zębem słabszym, a wybielanie może go dodatkowo osłabić i w konsekwencji może się złamać. A to podczas ilu wizyt będziesz mieć kanałowe, zależy ile ząb ma kanałów. Jeśli jest to 1- to jeden kanał, ale np. ząb 6 może mieć 4 kanały i już na 1 wizycie jest bardzo ciężko to zrobić.

Gość zeblikkkalll
rozumiem z e ząb moze sciemniec -po kanalowce -nascie lat - zywe zeby tak samo bo sciera sie szkliwo i wychodzi zębina -ale 6 lat? tak szybko?

Gość jaq
Po kanałówce moze być zgorzel, torbiel, próchnica, powtórne leczenie kanałowe. to że ząb martwy to niestety nie oznacza że koniec kłopotów :(

Gość gość
moja siostra robiła pod mikroskopem kanałowe w czasie 1 wizyty i ząb na pewno nie miał 1 kanału bo to była 6 chyba lub coś w okolicy

Gość jaq
Mi minęło 6 lat i jest taki sam. Nie wiem od czego to zalezy. U mnie jest dobrze, i niech tak zostanie :D

Gość jaq
ja też miałam pod mikroskopem i miałam chyba ze 3 wizyty (z tym że za wizyty nie płaciłam dodatkowo). u mnie niestety kanały nie chciały się przeczyścić, troche trzeba było pomęczyć zęba. 6 może mieć 3 lub 4 kanały.

Gość hjukil
kurde ile klopotow przez te zeby