Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość Mirabell83
To jestes tak mniej wiecej w 5 tyg.

Gość kasiagosc
No wlasnie juz druga osoba tak mi mowie, mozesz mi wytlumaczyc dlaczego? Zupelnie nie rozumiem :P

Gość gość
bo ciaze sie liczy od pierwszego dnia ostatniego okresu

h e j k a kasiagość- ciąża jak nic! test wyraźny moim zdaniem! 2krechy ! liczysz ciąże od pierwszego dnia ostatniej miesiączki więc jak nic Licząc że @ był 26.07 to teraz jest 5 tyg. ;-) Milusss- cieszymy się, że Twoim powodem odejścia nie jest utracona ciąża. niulekx- zaraz zerknę na farby, mój naturalny to ciemny brąz, aktualnie odrost ze 3 cm...a te ufarbowane są takie raczej nie jaśniejsze niż miodowy blond..

Gość Kasiagosc
Powtorzylam dzis rano test, jak byk pozytywny :)

Kasiagosc- grtuluje dwóch kreseczek :) licząc że okres miałaś 22lipca to termin wypada na 29kwietnia. Zanudzić sie można tak lezeć cały dzień ale musze jakos to przetrwać dla dobra dzidzi. Was tez kuje w podbrzuszu?

Gość walabia
Kasiagosc, gratuluję:) Za jakiś czas wybierz się do lekarza:)

Gość walabia
Neli8, dasz radę w łóżku:) Obejrzyj sobie jakiś fajny film, poczytaj książkę, i ABSOLUTNIE nie czytaj w necie niestworzonych historii o ciążach. A kłucie i pobolewanie jest jak najbardziej normalne, chyba, że ból jest bardzo silny i towarzyszy mu krwawienie - to słowa mojego gin.

Boże ludziska, kiedy ta sobota nadejdzie!!!! ach:D słucham sobie dzisiaj kołysanek bo pozytywnie mnie nakręcają, nie czytam nic o objawach ani poronieniach i jest sto razy lepiej, także polecam a już szczególnie piosenkę Arki Noego " Ja jestem" aż się popłakałam, dzisiaj spotkało mnie coś dziwnego, wstałam rano szykować się do pracy a tu buch nagle gorąco, słabo i mdłości, no ale już lepiej, pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim i trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które dzisiaj mają rozpoczęcie roku szkolnego ze swoimi starszymi dzieciaczkami :)

no właśnie motylek, ja to czekam bardzo na Twoją relację, bo jesteśmy w tym samym tygodniu, trzymam kciukasy moja droga, wszytsko będzie okej, dzisiaj jestem medium!:):)

Marion na pewno zdam relacje:) mam wizyte na 17;30 to jzu chyba nie bedzie usg dopochw?

Motylku- trzymama kciuki za wizyte aby było ok. Ja nawet to usg genetyczne w 14tyg miałam przez pochwę

Gość niulekx
hej;-) Papssi to raczej nie wyjdzie Ci ta farba bo jeżeli masz ciemny brąz tak pewnie na poziomie 3 a pewnie miodowy blond masz na poziomie 8 to jest aż 5 ton różnicy i ta farba nie ma możliwości podjaśnienia bo za słaba woda procentowa nawet jakbyś wzięłą 4% Kasiagosc gratulację jeszcze raz;-) Powodzenia dziewczyny które dziś odprowadzają swoje szkarabki na rozpoczęcie roku;-)

laski a malujecie paznokcie? uzywacie lakieru do wlosow? czytalam ze malowanie paznokci i lakiery do wlosow moga spowodowac ze chlopcy beda "dziewczęcy" a dziewczynki moga miec dosc wczesne przekwitanie

Gość AnetaKIELCE
dziewczyny, czy jesli mam skierowania na badanie krwi moczu (pierwsze w ciazy) od prywatnego lekarza to musze je zrobic prywatnie czy moge na nfz? ile to kosztuje?

Aneta ja placilam w neipublicznym osrodku opieki zdrowotnej:o gdzie mnormalnie lecze sie na nfz ale chyba dlatego ze mialam od prywatnego to musialam placic dzis odbieram wyniki

Gość AnetaKIELCE
ile motylek placil?:)

Aneta 32 zł ale inne badania krwi pewnei beda drozsze moja kolezanka ostatnio za jakeis przeciwciala czy cos placila 200zl

Gość kasiagosc
Chyba zaczyna to wszystko pomalu do mnie docierac. Wiec chyba wypada sie przedstawic. Mam na imie Kasia, mam 25 lat i mieszkam w Szkocji, a ciaza to dla mnie ogromny szok i jestem naprawde przerazona... Nie powiem, ze sie nie ciesze, moj partner to cieszy sie chyba za nas dwoje. Ja po prostu jestem tak przestraszona, ze nie wiem co ze soba zrobic. Tez tak mialyscie jak dowiedzialyscie sie o ciazy?

Gość walabia
Kasiu, ja tak nie miałam, bo ta ciąża była wyczekiwana i już nie mogłam się jej doczekać... ale niedługo oswoisz się z tą myślą:)

Kasiu moja imienniczko ja sie cala trzeslam ale sie cieszylam ale bylam wlasnie w takim szoku caly dzien!

Gość kasiagosc
Mam nadzieje:)) Dziewczyny a jak to bylo z wami w ciazy i papierosami? Czy od razu rzucilyscie? Ja jestem nalogowa palaczka i do tej pory palilam paczke dosc mocnych papierosow dziennie. Dzis kupilam slabsze i krotsze i spalilam jednego i mam wyrzuty sumienia a z drugiej strony wielka ochote na nastepnego ;/

Gość mamaMichala
witam... ja po pierwszym usg - wszystko na swoim miejscu, ciąża pojedyncza:)) serducho bije CRL 11 mm - 7 tydzień wg usg a ja myslałam że już bedzie 8,5 tyg no ale nie pamietam tego pierwszego dnia ostatniej miesiączki bo sobie nie zapisywałam... nie wiem teraz jakim tyg mam sie kierować...chyba z usg wiadygodne???

Kasia, co do papierosów, to ja na początku jeszcze paliłam zanim sięd owiedziałam, jaks ied owiedziałam to wypaliłam moze ze 3 papierosy i powiem Ci, zę jest cięzko, ciągnie cały czas, ale trzeba sobie zadać pytanie, co jest ważniejsze? Co do badań od lekarza w gabinecie prywatnym, to powiedzcie lekarzowi, zeby Wam skierowanie na badania podbił pieczątką z publicznego zakładu opieki zdrowtnej, pewnie w takim przyjmuje lub ma gotowe skierowania, ja tak mam i do lekarza chodze prywatnie a badania mam na nfz i dobrze, bo pierwsze, gdzie będzie hiv, jakieś czynniki, mocz itp. to by mnie wyniosły ze 200zł!

MarionSilver- właśnie my wróciliśmy nie dawno z rozpoczęcia roku szkolnego z moim pierwszoklasistą :) Wrażenia pozytywne !!! i to jest najważniejsze . Za to ja jestem padnięta ....wymęczona i śpiąca , napije się czegoś i robię długą drzemkę - bo potem dalsze przygotowania szkolne na jutro :) MamoMichała- niestety tak to dziwnie i głupio liczą , jedni tak a drudzy inaczej ...ale jak zobaczysz rozwój ciąży w opisach to zwykle pisze : 8tc a 6 tydzień od zapłodnienia ale oficjalnie 8....i połap się tu człowieku . U mnie według kalendarza ciąży 7 tc i 4dni.

Gość motylekGość
ja nie pale od listopada 2006 r za to pilam sporo piwka lubie piwko szczegolnie redsy zurawinowe 4.08 wypilam ostatnie piwko

Gość AnetaKIELCE
zobaczymy, postaram sie na fundusz - jak nie to teraz jeszcze zaplace. dla dzidzi wszystko :) ciaza - mieszane uczucia od radosci do placzu,strachu...ale jednak radosc przewyzsza wszystko!:) jesli masz pewnego partnera to nie boj sie:) do tego jestesmy stworzone :) co do malowania paznokci - staram sie malowac na dworze zeby nie wdychac chemi,, lakier do wlosow uzywam ale nie wdycham - podobno szkodzi.

Aneta jak u nas byli znajomi w sob to ja od slowa do slowa i dostalam takiego ataku smiechu ze az mialam lzy w oczach a oni nie wiedzieli co mi jest dziwili sie z czego sie tak az smieje swedza mnie dzis cycki