Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość mamaMichala
Benia... dzieki za odp....strasznie to głupio liczone a jeszcze jak nie pamietam pierwszego dnia okresu to juz całkiem... ile dziś wrażeń...syn pierwszy dzien w przedszkolu...właśnie sie zaraz wybieram po niego...ciekawe...jak go zostawiałam to mi mówił Idź ..idź mama !!! heheh ciekawe czy później był taki odważny

Hej dziewczyny. Ja zle zaczynam wrzesien nieciekawie bo jestem w szpitalu. Rano zaczelam plamic troche ale za to zywa krwia i sie przestraszylam a ze nikt od rana z ginow nie przyjmuje pojechlam do szpitala i mnie zostawili na obserwacje. Plamienie jak mowi lekarz jest sladowe i pewnie od krwiaka. Dzidzia ok crl 13,6 mm pecherzyk 27,8 tetno 170. Ale ja glupia rycze bo mysle o mojej corce ktora jest w przedszkolu i wroci i mamy nie bedzie...

Trzymaj się w takim razie natalia86, wszystko będzie dobrze, dobrze, ze pojechałąś od razu do szpitala, trzymam kciuki za Ciebie i Twojego Maluszka

czesc, nie odzywalam sie dwa dni, nie najlepiej sie czulam:( nie przeczytalam do konca postow, dopiero musze nadrobic. Mnie w sobote dopadla taka slabosc, ze myslalam ze umre. Wszystkie miesnie mnie bolaly, myslalam, ze zemdleje, caly dzien lezalam. Byc moze brala mnie choroba, bo moj przez pare dni chodzil zasmarkany. W niedziele bylo lepiej, ale pod wieczor znow taka slabosc, bol miesni. Dzisiaj juz w miare, ale znow mdlosci. Masakra :( no i czasem swedzi mnie cale ciało. Usg mam w czwartek i zastanawiam się, czy jak to jest lepszy sprzet to bede mogla zobaczyc dzidzie w 3d? Wiem, ze maja usg 3d. Ciekawe. Nie umiem sie doczekac. Czytajac niektore posty, az sama sie przestraszylam czy u mnie wszystko ok. Wg OM jestem w 12 tygodniu, a wg usg ostatniego - w 10t3d, wiec trzymam sie tego z usg. Juz sama nie wiem kiedy jakies bardziej szczegolowe pomiary z usg sie robi, moze teraz w czwartek mi zrobia? nic nie wiem

mamo Michała- my już ,,po'', nie było źle ale czy jutro się uda tak jak dziś to nie wiem....

papssi tez mialas takie bole miesni? to jest straszne, juz myslalam ze cos nie tak:( normalnie jakbym miala miec grype ale gardlo, glowa nie bolaly.

Gość motylekGość
swietnie! odebralam wyuniki badan a na kile jeszcze nei mam bo maja watpliwosci:( badaja jeszcze;/ k***a mac!

Gość AnetaKIELCE
mnie tez dopadlo przeziebienie:( od kilku dni ubieralam sie w dziesiec swetrow, takie zimno mnie trzepalo. a tu ani gripexa ani polopirynki nie wolno...:)

jak nie masz plam na ciele to nie masz ządnej kiły, coś im nie gra i tyle, lepiej sprawdzić niż źle zdiagnozować:)

Gość SzklanyKlosz
Dziewczyny, za badania prywatnie (różyczka, kiła, mocz badanie ogólne, morfologia, cukier, toksoplazmoza i odczyn Coombsa, żóltaczka typu B) zapłaciłam prawie 200zł. Na szczęście mam już grupę krwi i wynik badania na HCV, bo pewnie by wyszło z tym z 250:(. No ale trudno. Teraz już mniej tych badań będzie. Czytam Was prawie codziennie i pozdrawiam:). Jak będę miała coś nowego do powiedzenia, to się wtrącę;).

Dlatego mi ginekolog wypisał skierowanie na badania na nfz na wizycie prywatnej, bo własnie mówił, ze tyle to kosztuje

motylek pewnie flondry z przychodni coś pokićkały ;-) Szklany Koszu fajnie że się odzywasz bo jesteś w tabeli a już długgooo była cisza... te badania za 200 zł to koszmar jakiś.... ja będę robić w przychodni ;-) AnetaKIELCE, fiona88- nie miałam może bóli mięśni ale głowa mi pękała, nudności okrutne i w głowie się kręciło- po prostu trup..a co do ciepłoty to też jest mi cały czas zimno, zimne stopy, zimne ręce...ehh..

motylku- jesli nie zauwazylas wczesniej zadnych objawow to tez uwazam ze wynik wyjdzie negatywny na kiłe. Natalia- ja tez ryczałam gdy dosyalam plamienia 2dni temu i tez balam sie szitala jak ognia ale na szczescie udalo sie uniknac.Córeczka pewnie przyjdzie w odwiedziny Fiona-nie wiem czy we wczesnej ciazy wykonują 3d ale możesz zapytać, ja miałam w pierwszej ciazy tylko 2d wiec sie nie orientuje

Papsi nie wiem , dzwonilam do laboratorium , jeszcze nie ma wyniku weryfikacja moze potrwac do 7 dni bede dzwonic codziennie

Gość SzklanyKlosz
Nie pisałam nic, bo od pierwszego badania nic nadzwyczajnego się nie wydarzyło i czekam na następne (10.09), jak na zmiłowanie. Zastanawiam się, czy robić te dokładniejsze badania, o których pisałyście, usg połówkowe i jeszcze jakieś jedno, nie pamiętam nazwy, czy zostawić wszystko swojemu biegowi.

Szklany koszu myślę że warto zrobić takie badania bo lepiej jest mieć wiedzę, jak rozwija się nasze dziecko i czy jest na pewno wszystko ok. Gdyby się okazało że dzieje się coś niepokojącego jest duża szansa na wykrycie tego i reakcję. Są schorzenia o których my pewnie nie mamy żadnego pojęcia ale ja chyba wolałabym wiedzieć na co mam się szykować. Wczoraj oglądałam na tlc program- ,,noworodki, walka o życie" czy coś w tym stylu i 2 maluchy urodziły się z wnętrznościami na wierzchu. Chłopiec miał jelito na wierzchu a dziewczynka worek przepuklinowy. Ich stan był krytyczny ale dzięki doskonałej diagnozie jeszcze w trakcie ciąży dzieci zostały zoperowane i dziś się świetnie rozwijają i są zdrowe. Wyryczałam się jak głupia jak to oglądałam...

Gość AnetaKIELCE
Moja mama bedac w ciazy robila 2 razy usg, tyle. i dziecko bylo zdrowe. ale skoro dzisiejsza technika daje nam mozliwosci zbadania dziecka do najmniejszego szczegolu jeszcze przed narodzeniem to trzeba korzystac i pomoc maluszkowi! my z narzeczonym nie oszczedzamy na badaniach (oczywiscie bez przesady), te ktore konieczne robimy i nie liczymy :)

oj Aneta, jakby Twoja lub moja mama miały możliwość robienia usg częściej to też by robiły :) Takie czasy były, ze tylko tyle robiono

Gość AnetaKIELCE
wlasnie to napisalam :P

taa...w latach 80tych był falvit, jedno usg jeśli w ogóle było i ewentualnie morfologia... moja mama się uśmiała jak je mówiłam o krzywej cukru..krzywa cukru??a co to w ogóle jest??

Gość kasiagosc
Nie radze sobie z tymi papierosami :( Dopiero pierwszy dzien wiem o ciazy i jakos nie moge w to uwierzyc, dlatego tak ciezko przekonac mi sama siebie, ze nie powinnam juz palic :(