Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majka012345

KWIECIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość Mama_Leti
Alicja, historia zapiera dech w piersiach! Mnie też czeka drugi poród i mam nadzieję na mniejszy ból, ale życie lubi zaskakiwać! Dzielna z Ciebie kobieta!

rany! no i jeszcze te sztućce - a taka bylam dumna ze juz wszystko spakowalam grrrr...gdzie ja to wsadze ja przygotowalam dla m w siateczce na wyjscie do ubrania dla maluszka body na ramiaczkach na to pajacyk z dl rekawem bez stopek wiec skarpewki i kombinezonik taki grubszy z kapturkiem - jak bedzie cieplo to wtedy jeszcze sam wybierze jakis cienszy kombinezomnik i czapeczke - no chyba ogarnie ten temat:)

alicja jakze ja Ci zazdroszce juz tego ze masz to za soba...w ogole patrze na zdjecia czarusia od helenki i nie moge jakos uwierzyc ze w moim brzuchu to tez taki stworek siedzi czlowiek prawdziwy eh...:)

A ja mam takie pytanie macie tak, że musicie mieć brzuch na wierzchu niczym przykrytym? Bo moja mama mi w sumie zwróciła uwagę co ja wietrze tak Mała a ja bo mi duszno a jak mam na wierzchu brzuszek to jest ok nie mówię, że cały czas jest odkryty ale często..

Gość Bird25
Alicja, gratuluje! I sprawnego porodu(mimo bólu) i zdrowego synka! A do porodu ja zakładam koszule ciemnoniebieska, która co prawda jest z przeznaczeniem do karmienia, ale oczywiście po porodzie ja przebiore na inną, taką ladniejszą żeby jakoś wyglądać:) w ogóle żeby znaleźć jakaś ładna, kobieca koszule do karmienia to graniczy z cudem!:)

Mi mówiono jeszcze weź ze sobą biszkopty bo jak będziesz głodna to tylko to będziesz mogła jeść i leży wielka paka i czeka a jak nie będzie potrzebna to zrobi się ciasto z niej:)

Jeny.. ja się boję szpitala i bólu i myślę, że cc lepsze jakieś jest bez bólu bez niczego :( eh..

gość - w każdej chwili możemy się zrobić grupą tajną, ale póki co czekamy aż wszystkie te dziewczyny, które będą chciały - dołączą :) Póki co nas przybywa :) Tylko pamiętajcie żeby się "przedstawiać" nickami z Cafe :)

Kurcze Alicja zazdroszczę ze juz jesteś po;-) chodź łatwo nie było dalas radę i juz tłuszcz malenstwo ... Boje sie ze nie podołam obym dała radę kurde nooo pls obysmy wszystkie dały ;-) kurde ja kupiłam 2 koszule i w 1 bede rodzic a w 2 chodzić w szpitalu sa wiesniackie wiec wogole mi ich nie szkoda bo i tak zamierzam je pozniej wywalić , wiktorowianko ja nawet nie myślałam w czyn pojade rodzic , musze dobie kupić jeszcze jedne legginsy bo jedne mi pękły w kroku ostatnio a jak sama zszylam to juz nie takie fajne bleee , ja wzięłam jedne majtki bawelniane a tak to te jednorazowe i wielorazowe siatevzkowe jutro musze juz obowiązkowo spakować mała do osobnej torby ja pewnie wezmę torebkę kurde sama nie wiem nie myślałam o tym jakoś w sumie kasa mi niepotrzebna jedynie tel i ladowarka to moze jednak nie wezmę niby to żaden dylemat a jednak hehe ;-) jak fajnie ze mamy siebie ;-) Alicja jeszcze raz gratulacje jestem z Ciebie dumna Zreszta każda z nas bedzie godna podziwu

Gość Bird25
Jeszcze mam do Was jedno pytanko: czy któraś z Was ma lub miała problem z rozejsciem sie spojenia łonowego? Objawia sie to silnym bólem w okolicy łonowej, szczególnie przy wstawaniu, przekrecaniu sie na bok czy przy uniszeniu nogi...? Czy lekarz uznał to za normalne, czy mozna coś z tym zrobic? Czytałam ze czasem jest to wskazanie do cc.

Bird nie pomogę Ci bo nie mam czegoś takiego... Kochane wyslijcie jak macie linka do waszych koszul porodowych? Kurde ja mam taki gruby welniany szlafrok ze hej zajmuje pol torby zapoce sie w nim ale szkoda mi kupować nowy specjalnie na ta okazje

Gość miska22
MP88 ja tez mam taki duzy i zajmowal pol torby poki nie spakowalam reszty potrzebnych rzeczy i teraz po prostu nie wchodzi :( Chyba go wezme w reklamówkę i zaloze a reklamowke zloze... ___ Ktos pytal o brzuch na wierzchu :D Mam identycznie 24 godziny na dobe moglabym chodzic z brzucholem na wierzchu i wkurza mnie jak moja mama przychodzi i mowi "dziecko przezciebisz" i te moraly ehh ;/

Gość Bird25
Linki mi nie przechodzą przez spam... Wrzuce na fb Hehe, dobre z tym przeziębianiem dziecka w brzuchu;)

Gość DorotaHelena
witajcie chcialam nadrobic czytanie po calym dniu porodu ale5 stron,a ja MUSZE oko przymknac...urodzilam,mze dlateo ze wcesniej bylo ciezko inaczej niz pierwszy,ulozylam sobie w glowie jak to bedzie a wszystko szlo inaczej...jeszcze popisze i poczytam,do uslyszenia

Gość mamaolcia
MP ja biorę taki cienki jak koszula nocna szlafrok z bawełny, podobno na Brochowie cieplutko:)

Dziewczynyyy ale wy ładne kobitki jesteście!! Proponuję by wklejajac cokolwiek na fb,lub pisząc post-mimo wszystko na początku lub końcu pisać nick z kafe, bo nie sposób ogarnąć która jest która :-)

Bird25 - ja mam problem ze spojeniem lonowym, boli mnie od jakiegos 28- 30 tyg. Bol dokladnie taki jak opusujesz, najbardziej jak np leze na boku i podnosze sie do gory. Okropnie "ciagnie" w kroku. Moja ginekolog polecala wizyte (chyba u ortopedy) i zalozenie specjalnego pasa ktory sciska biodra i lagodzi bol z tego co wiem mozna taki pas kupic na necie. A co do zalecen do cc przez spojrnie lonowe podobno jest takie prawdopodobienstwo, ale spojenie musi byc naprawde mocno rozszerzone-a to w jakim stopniu spojenie Ci sie rozeszlo juz musi zbadac ginekolog.

Gość Bird25
123ewel123 dzięki za odpowiedz, za kilka dni mam wizytę, może mój lekarz tez coś mi zaleci... Ten bol jes wręcz nienormalny, w poprzedniej ciązy nic takiego mi nie dolegalo..

Ja torbę mam dużą,jakbym na wczasy jechała! A jadąc na wczasy...pakuję dużo,bo nigdy nie wiem co mi się przyda :-) torebkę też muszę wziąść,na ladowarke,tableta kosmetyki (zeby choć minimalnie się podretuszować,bo nie unikne pielgrzymek w szpitalu). Szlafroki spakowalam dwa,grubszy i cienki. Pamiętajcie przygotowac ubranie w domu dla siebie na wyjście ze szpitala.Chyba ze zmieściłyście do toreb?? Ja mam taka listę z mojego szpitala i piszą,aby mieć rodzynki,biszkopty i sok z winogron oraz wodę z dziubkiem. Ten sok z winogron ponoć dostarcza jakieś odpowiednie cukry potrzebne nam przy tak dużym osłabieniu.

Gość przyszla mama kwietniowa
Witajcie dziewczyny. Jak samopoczucie? Ja super pomijając ze tydzien mialam zapalenie zatok. Ale juz dobrze. Nic mi nie dolega. . Czasem brzuch stwardnie. Termin mam na 17. Musze sobie woskiem dupke ogolic ale jsk jak brzuch przeszkadza. Zyletka to jestem czerwona. A wy jak sie depilujecie?

Jak czuje dzieciatko w dole czy to znaczy ze mogę juz zaczac rodzic? Twardnie mi brzuch tzn ze moze nastąpić ta chwila juz? Dziewczyny macie pokarm w piersiach juz? Bo ja chyba nie. Ake brodawki mam wielkie. Czy zmniejsza sie poten?

Gość Bird25
Zapalenie zatok, znam ten ból...;/ u mnie ze względu na rogowacenie mieszkowe wosk odpada, bo wyglądam po nim jak jakaś chora:) wiec zostaje mi maszynka niestety... Choć teraz zza brzucha to kompletnie już nie widzę co robię:)

Gość Bird25
Twardnienie brzucha, to mogą być skurcze przepowiadające, które pojawiają sie nawet kilka tygodni przed porodem. A u niektórych jeszcze wczesniej. U mnie w piersiach coś już jest i cieszy mnie to bardzo, ze po porodzie choć kilka kropel dziecko dostanie, bo przy synku miałam prawdziwy laktacyjny horror:)

Hej. Zastanawiam się czy korzystać z znieczulenia przy porodzie. Nie rodze w Pl. Moge je mec bezpłatne. Co polecacie? To moje pierwsze dziecko.

Gość MJ288
Hej Dziewczyny! Pierwsza :) Bird25, ja mam problem ze spojeniem łonowym, ból nie do zniesienia, miałam zakaz ćwiczeń na szkole rodzenia. Słyszałam o pasie, byłam na kilku wizytach u ortopedów, nikt się nie podjął, każdy się bał. Problem też jest taki, jak sądze, że ortopedzi to głownie mężczyźni, bardzo ciężko znaleźć babkę. Totalnie nie kumają jak im opisujesz ten ból... Żeby to było wskazaniem do cc to łono musi się rozejść na dobre a nie rozchodzić po trochu.

Dziendobry kochane. Ja kojejna noc nic. Uwieqzcie mi noc na sali przed porodowej obled zaraz obok mnie sale narodzin.Od 22do 6 rano obudzilam sie 3 razy z powodu krzyku rodzacej ale jakby ja ze skory obdzierali. :-( a za chwile placz dziecka. To lezka sie w oku kreci ;-) czlowiek sie naslucha nastresuje. Ją chyba z tego stresu już 3 razy zalatwiałam wieksza potrzebe hehe. .ciekawe co mi na wizycie powiedzą nie mam zamiaru tu czekać jeszcze tydzień bo chyba kota dostanę. ;-) dziewczyny ja mam fb ale przez telefon nie mogę was znaleźć. Obiecuje dolacze ale nie blokujcie jeszcze w wyszukiwarce.

U mnie główka już od pewnego czasu jest w spojeniu. Mnie to boli w taki sposób jak by mnie ktoś tam kopnął w krok. Tak jak bym miała siniaka i jak się za siedzę w jednej pozycji i na wc siadam później to czuje jak ciśnie. -------------------------- U nas pochmurno dziś, nie mogłam spać chociaż położyłam się po 12 bo prasowałam ciuszki małej. Torby nadal nie spakowałam... zaczęłam ale nie skończyłam ehh :(

Gość kmotylekkkkkkk
Hejka ja też ta główkę tak nisko czuje zresztą pani Gin mówi ze jest właśnienisko. O 20:30 mam usg i mmoże pojadę tez na ktg. Ja w torby tez się nie mieszczą. Wezmę taka jedna wielka marketów i smakuje tam podkłady , podpaski i może pampersy.

Gość MJ288
Jeżeli chodzi o pakowanie torby, spakowałam się do jednej, mam w niej 7 sztuk pampersów, osobno mam przygotowaną całą paczkę, liczę że m. przywiezie mi na drugi dzień :) Dla siebie mam 3 koszule, jedna do rodzenia + 2 do karmienia. Zamiast grubego szlafroka mam bluzę dresową rozpinaną taka cienką + klapki. Podkłady te wielgachne. Kilka ciuszków dla małego. Wszystkie kosmetyki mam w miniaturach.

Gość gość
Kasia :) Cześć dziewczyny ! Dawno mnie tu nie było, a to wszystko dlatego, że 18 marca pojawiła się na świecie moją córeczka- Madzia :) byliśmy tydzień w szpitalu, bo dostała dosyć ostrej żółtaczki, jest wcześniaczkiem urodziła się w 36 tc :) ale pomimo tego ważyła już 3180 gram, mierzyła 52cm :) śpi sobie teraz słodko w łóżeczku i teraz wiem jakie to wspaniałe uczucie być mamą ! :) pomimo bólu podczas porodu itp. ale było warto ! Mamy teraz w domu maleńkiego skarba ! :)