Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luxluxlux

nadmanganian potasu na potowki

Polecane posty

Gość luxluxlux

czy ktoras z was uzywala na potowki u niemowlaka nadmanganianu potasu? czy jest skuteczny i jesli tak to po ilu przemyciach? a moze znacie jakis inny dobry sposob? masci odpadaja, maly ma 3 tyg. :(

Gość luxluxlux
up

Gość gość
spróbój wykąpać malca w krochmalu

Gość gość
potówki najlepiej wietrzyć. Możesz tez użyć sudocremu aby je wysuszyć

Gość gość
Potówki to efekt przegrzewania dziecka. Można je przemywać słabym roztworem nadmanganianu potasu i smarować sudocremem ale jeśli nie dopuścisz powietrza do tych narażonych miejsc potówki będą wracać jak bumerang...

Gość gość
ja używałam i pomaga uwazaj tylko na mały zonk: w aptece kupisz malenka kilkugramowa saszetkę, wrzuc do wanienki kilka kryształków (takie jak ziarenka cukru), a całą. ja gdy kupowałam i zobaczyłam, ze to takie małe, poprosiłam pania w aptece o wiecej saszetek na zapas, na szczescie zrozumiała moje intencje (myslałam, że cała trzeba wsypać) i wyjaśniła mi:) :) :) podobno znajomi wykapali w całej saszetce i wyjęli bordowe dziecko:)

Gość luxluxlux
wierze ile moge, ale mam mieszkanie na poddaszu i upal straszny... nie idzie wytrzymac. maly ubrany minimalnie,pampersy i body z krotkim

Gość gość
calia strasznie wysusza, można trochę kruszyć z tabletek i dawać odrobinę, nie kąpać w tym za długo 2-3 razy i przerwa.