Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zrobic pierwsza zupka dla 6 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Jak zrobic pierwsza zupka dla 6 miesiecznego niemowlaka

Gość gość
marchew, ziemniak lub ziemniak i dynia gotujesz tak by ziemniak był miękki a dynia pół miękka (najpierw gotowałam ziemniak a w połowie gotowania dodawałam marchew lub dynię. Na sam koniec dodawałam odrobinki oliwy z oliwek, nać pietruszki i miksowałam na puch. To oczywiście pierwsza zupka bezmięsna. Zupę mięsną przygotowujesz w ten sam sposób tyle że mięso gotujesz osobno i potem dodajesz do miksowania (jakieś 15 g). Tak u nas wyglądała pierwsza zupa, potem dodawałam kolejno inne warzywa , te z tych najmniej alergizujących a są nimi marchew, Pasternak, ziemniak, dynia. Trzecia zupka była już z dodatkiem kaszy jaglanej bo jest bezglutenowa i bardzo zdrowa.

Gość nieeenjieeeniee
Jak to jak?a z czego ona ma byc?co juz wprowadzilas?gotujesz wybrane warzywa i miksujesz,dodajesz wody do odpowiedniej konsystencji. Jak dodajesz mieso to miksujesz z miesem ale mieso gotujesz oddzielnie i nie dajesz wywaru.

Gość nieeenjieeeniee
No i dodatek tlszczowy,zapomnialam napisac,olej rzepakowy,oliwa lub maslo.

Gość gość
najlepiej sam ziemniak z marchewka plus oczywiscie tluszcz.jak bd pozniej gotowac z miesem to raz w tyg przynajmniej zamiast miesa zmiksowane zoltko.i zadnej soli czy vegety.dziecko ma bardziej wyczulony smak nawet jesli ty stwierdzisz ze jest mdle i bez smaku;p mozesz tez isc na latwizne i kupic sloiczek ale uwazam ze lepiej przygotowac samemu.w razie jak ugotujesz za duzo mozna zamrozic

Gość gość
mozesz tez zrobic puree-zmiksowac ugotowanego ziemniaka z mlekiem modyfikowanym i dodac troche marchewki