Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajoma wybrała beznadziejne imię

Polecane posty

Gość gość

Dała corce imię Genowefa. Niby po zmarłej babci którą bardzo kochała, no ale mimo wszystko.... Czy to imie faktycznie jest takie brzydkie czy tylko ja mam jakieś urojenia. Wydaje mi się że dzieci będą się śmiać w szkole.

Gość włosyjakkłosy
trochę takie..... hm nie pasuje dla małego dziecka.

Gość gość
jest starożytne i kojarzy się właśnie ze starą babcią.

Gość gość
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba... Mi się nie podoba ale nie moja sprawa jak ktoś nazywa swoje dziecko. I ty też się nie wtrącaj...

Gość gość
imie okropne-przynajmniej dla mnie...nie wiem jak mozna byc tak glupim, z dziewczynki na pewno beda sie smiac. Lepiej jakby dala tak na drugie, ale teraz to juz chyba za pozno

Gość gość
Imie jak na moj gust masakra. Czy dzieci beda sie smiac to zalezy tylko I wylacznie jakich maja rodzicow. W tym pokoleniu to imie bedzie im kojarzyc sie z niczym bo bardzo stare I niepopularne.rodzice za to imie znaja I opinie tez maja.

Gość gość
prowo jak nic

Gość onaaaaaaa26
no i jka beda mowic na mala, genia? maskara jakas, ale o gustach sie nie dyskutuje, najwyzej jak mała dorosnie to zmieni imie

Gość gość
Prawda jest taka ze teraz stare imiona wracaja... I jak ktos wyrzej wspomnial jesli rodzice nie beda robic problemu z imienia to dzieci tez nie beda. Ale niestety wlasnie rodzice sa nietolerancyjni i tego ucza dzieciaki. Chociazby taka autorka tego tematu... I inne ktore twierdza ze imie jest beznadziejne. Tu chodzi o dziecko i i ie powinno miec drugorzedne znaczenie.

Gość gość
do poprzedniczki: o co Ci chodzi , ja nietolerancyjna? jej ani słówka nie powiedziałam nic na ten temat, a że pytam na forum to zle? bylam ciekawa opinii innych, po to jest przecież forum

Gość gość
Moja znajoma nazwała swojego synka Roland!!!! Jak to usłyszałam szczena mi do ziemi opadła ale co jej mogłam powiedzieć?Udałam że nie słyszę

Gość onaaaaaaa26
tak tylko dzieciaki w szkole potrafia byc bezwzgledne i jak moga sie z czegos posmiac to to robia

Gość gość
Dzieciaki w szkole nie bedą znac tego imienia, ani negatywnych emocji z nim związanych. To moze się zmienić jedynie przez 'życzliwych' rodziców...

Gość gość
roland to jeszcze nie tak tragicznie, lepsze to niż alan

Gość gość
to nie dzieci są bezwzględne tylko powtarzają to, co mówią rodzice. Dzieciom to akurat wszystko jedno, ale skoro rodzice wyśmiewają, to one też

Gość onaaaaaaa26
Mimio wszystko genowefa to i tak lepsze imie niz np vanessa itd, bo polak powinien miec polskie imie, znajoma nazwała syna brayan co jak dla mnie jest porażką, jej oczywiscie, nie dziecka

Gość gość
Paskudne imie, Genia beda na nia wolac :(

Gość gość
No i co z tego że Genowefa. Widziałam 2 trzylatków, do których mamy mówiły per Alfredzie, Stanisławie. I co w tym dziwnego. Skoro tak mają na imię, rodzicom się podoba i ok. Tylko przyjdzie taka jedna z drugą kafeterianką i anonimowo wyśmieje

Gość gość
Gienka albo Gienia będą wołać, ale to wybór rodziców. Mi nie podoba sie Gabriela (właśnie kojarzyło mi sie ze wsią), a coraz więcej słyszę takich imion. A Genowefa była Pigwa, Bohdan Smoleń ją odstawiał.

Gość gość
Szkoda że nie pamięta owa znajoma, że pewnie babcia nienawidziła swojego imienia. :D No i dawać dziecku imię bo ktoś inny tak się nazywał, to dość głupie. Nadmienię że też miałam babcię Gienię (Genowefę).

Gość gość
Dajcie spokoj. To ladne imie, nie moga istniec same Anie, Malgorzaty, Karoliny itd.

Gość gość
Moja znajoma dała córce na imię Waleria. Nie komentowałam tego ale nie ukrywam, że byłam zaskoczona.

Gość gość
Waleria tez ladne :) mnie za to denerwuja te pospolite imiona, za duzo ich jest :)

Gość gość
Genowefa to pewnie spolszczone francuskie imie Genevive ktoro moim zdaniem jest piekne. Zwroccie uwage ze wiele nacji zawsze nadaje tradycyjne stare imiona dzieciom bez wzgledu czy sa niemodne lub oklepane. Przykladowo synek Ksiecia Williama i Kate - George Alexander Luis. Przeciez mogli go nazwac nowoczesniej: Brajanek albo Landonek a jednak nie. Waleria tez mi sie podoba - jest bardzo spokojne.

Gość gość
No i dawać dziecku imię bo ktoś inny tak się nazywał, to dość głupie. xxx To akurat dość powszechne. Moja pierwsza córka ma imię po mamie, a druga po teściowej. Co prawda drugie, a nie pierwsze, ale jednak. To wyraz szacunku dla tej osoby, uhonorowanie jej. Skoro kochała babcię, to składa hołd jej pamięci w ten sposób. Nie sądzę też, żeby babcia nienawidziła swojego imienia - imię to imię, to tylko siusiurawki urodzone po 89 roku mogą się rozwodzić nad swoim imieniem -ładne, brzydkie, srakie, siakie.

Gość gość
ja miałam mieć córę o imieniu Maria wyszedł Jakub, o popularności tego imienia dowiedziałam się jak je wybraliśmy, ale mam to w d... ważne, że nam się imiona podobały, a to czy dzieci są tolerancyjne czy nie-zależy od rodziców. Ja zawsze byłam uczona tolerancji, dlatego mi nie przeszkadza, czy ktoś jest gejem, czy jest czarny, ważne jaki ma charakter, i moje dziecko też tego naucze z tym że dostanie przez to nieźle po d***e

Gość gość
Poza tym Genowefa to piękna patronka, katolicka i prawosławna. Tak jak ktoś pisał, jest pochodzenia francuskiego - Geneviève.

Gość gość
moja corcia ma na imie Josephine :) mieszkamy w DE

Gość gość
Możliwe zdrobnienia dla imienia Genowefa: Gafka, Gefa, Genia, Geniuniuwefka, Genofa, Genowefka, Gesia, Giania, Gief, Gienia, Gieniusia, Gienka, Gieńciak, Wefa, Wefka I jakie piękne ma znaczenie: Genowefa to kobieta szlachetna, subtelna, która bardzo dba o swoją reputację. Jest odważna, niezależna. Uwielbia muzykę oraz dobrą sztukę teatralną. Troszczy się o swoją rodziną, która jest dla niej najważniejsza. Ceni sobie spokój, stara się być z dala od zgiełku. Jest osobą, która zawsze kieruje się zdrowym rozsądkiem. Genowefa to patriotka. Angielska wersja to Jennifer i Jenny :D

Gość gość
Gieniusia - ślicznie :)