Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podoba wam się imię Klementyna

Polecane posty

Gość gość

Odpowiedzcie szczerze, jak się komuś nie podoba to może sobie dac upust, ale może jest ktoś komu się ono podoba? Niebawem urodzi się nasza córka i rozważam to imię ponieważ zawsze mi się podobało ale chyba jednak nie mam na tyle odwagi by je nadać.

Gość gość
fajne

Gość gość
Nie, nie, nie...

Gość gość
heheh :) Podoba nam się jeszcze: Maria, Ewa, Anna, Ola (choć pełne Aleksandra niekoniecznie), Izabela, Ida. Fajne jest jeszcze Zuzia ale ich jest zbyt dużo więc imię odpada. Najprawdopodbniej mała dostanie imię Maria, ale ta Klementyna mi się naprawdę podoba :)

Gość gość
Klementyna super imię. ja mam na imię Ola, dużo bardziej mi się podoba jako pełne Aleksandra.

Gość Westa i Hestia
Mam koleżankę Klementynę - całkiem oryginalne imię;:) Wszyscy na nią wołają Klecia, Klema.

Gość gość
Aleksandra dla mnie jest za długie, i jakieś takie niefajne, pewnie dlatego że zawiera w sobie imię "sandra", którego po prostu nie trawie.

Gość gość
Moja szczurka nazywała się Klementyna, zgadzam się, piękne imię. Nazywałam ją Klema, Klemens :)

Gość Elmary
Nie podoba mi sie. W ogóle nie wiem jak bym to zdrabniała(a zdrabniać trzeba bo ma az 4 sylaby). Klema?? Tyna?? Bez sensu Ale to moja opinia

Gość gość
nie :O kojarzy mi sie z wiocha - z krowa albo grubym, wiejskim babskiem :O

Gość gość
nie...

Marysia- ładnie, Klementyna- nie dla mnie, a Ola może być też Olgą, choć wiem, że zaraz znajdą się tacy, którzy powiedzą, że to nie to samo, ale ja mam na imię Olga i większość mówi do mnie "Ola", wolę "Olgę" od "Aleksandry" :)

Gość gość
Nie podoba mi się to imię. Jest długie i nie wiadomo jak zdrabniać. A nawet jeśli wymyśli się ładne zdrobnienie, nikt nie będzie wiedział od jakiego to imienia. Nie utrudniaj dziecku życia. :) Już lepsza Maria, chociaż mnie osobiście również się nie podoba. :) Ale przynajmniej każdy to imię zna i Twoje dziecko nie będzie musiało się z niego tłumaczyć. A żeby nie było, że żadnego nie lubię, to dodam, że z imion tutaj wymienionych najbardziej podoba mi się Ewa. :)

Gość gość
up

Gość gość
Nie podoba mi sie!juz ladniejsze izabela

Gość gość
Klementyna bardzo fajne imię, podoba mi się bardzo, ale o gustach sie nie dyskutuje jednemu podoba sie to drugiemu tamto, daj takie imie jakie się podoba Tobie i partnerowi to Wasze dziecko a nie obcych ludzi:)

Oho! zaczyna się osąd matek polek kafeteryjnych: - krzywda dla dziecka! bla bla blaaaa - będzie mieć przerąbane! w szkole bla blaaa itp itd... Daj Olivia, Amelka albo Nikola jak większość dziewczynek ostatnio - oczywiście żadna z mam na kafe nie nazwała tak swej córki (ciekawe skąd tego tyle po mieście biega)

Gość gość
daga Moja córka ma na imie Oliwia, i jestem bardzo zadowolona akurat z tego imienia zwłaszcza że teraz wyprowadzamy sie za granice i to imie jest bardzo neutralne wszedzie. Na prawde kazdemu się podoba co innego jednemu po co o tym dyskutowac

Nie mówię, że Oliwia jest brzydkie - jest jak każde inne imię jednemu się podoba drugiemu nie ale ostatnio każde odstępstwo od mody jest krzywdą dla dziecka i przestępstwem tutaj. Ja sama osobiście uważam, że nie ma czegoś takiego jak "patologia" imienia o której się tu pisze odnośnie właśnie Nikoli i Oliwii, albo jak krzywda dla dziecka poprzez imię jak powyższe. Dla mnie to tylko moda lub odstępstwo od niej. Tyle

Gość gość
Oliwia to patola

Gość gość
moja babcia miala na imie klementyna i klimka na nia mowili...jak bylam mala zawsze mi sie z klamka kojarzylo :) ale bez zdrobnien mi sie podoba