Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja1111111111

Zasilek opiekunczy pomocy

Polecane posty

Gość Patrycja1111111111

Mój synek m padaczke.. dzisiaj dostałam zaświadczenie o stopniu niepełnosprawności.. od urodzenia małego tj. od lutego 2012 az do lutego tego roku nie pracowalam, w lutym zatrudniłam się ale po miesiącu musialam zrezygnowac bo mały dostał nawrotu padaczki... czy mogę się starac o jakies pieniądze z mopsu?? skoro nie moge iśc do pracy...

Gość Patrycja1111111111
nikt nie wie??

Gość karina95
Musisz strac sie o ozeczenie niepelnosprawnosci dziecka, jak mu przyznadza to dopiero w tedy mozesz skladac o opieke. Wiem na pewno bo moja kolezanka tak robila jak sie okazalo ze jej syn ma padaczke. Dostaje jakies 800zl

Gość gość
Prosze sprawdzic na orzeczeniu o niepełnosprawnosci czy ma pani punkty 7 i 8 -'Wymaga".Jesli tak prosze udac sie do mopsu,gopsu i oni tam wszystko juz pani wyjaśnia.

Gość Patrycja1111111111
własnie dzisiaj mi przyszlo to orzeczenie.. ale chcialam wiedziec o co moge się starac zeby wiedziec dokładnie.. bo nie zawsze w mopsie zyczliwe panie powiedza.. a nalezna nam kasa idzie w bloto..

Gość Patrycja1111111111
nie mam tego przy sobie ale napewno bylo tam napisane ze wymaga całkowitej opieki rodzica, i ze nie jest w stanie sam egzystowac,,

Gość karina95
Dobrze gpsc ci pisze w orzeczeniu musisz miec napisane czy dziecko wymaga opieki czy nie bo teraz sobie przypomnialam ze kolezance najpierw napisali ze nie wymaga i dostawala chyba tylko 100zapomoga ale sie odwolala bo jak to 3 l dziecko nie wymaga opieki?! I dostala nowe orzeczenie ze wymaga opieki osoby doroslej

Gość Patrycja1111111111
ja mam właśnie ze wymaga. i dostałam te orzeczenie na 5 lat..

Gość gość
Jesli te oba punkty ma pani ze "wymaga" to prosze udac sie do mopsu i wypełnic wnioski o zasiłek opiekunczy i pielegnacyjny.Jesli otrzymuje pani zasiłek rodzinny to na dziecko z orzeczeniem o niepełnosprawnosci dostanie pani jeszcze dodatek ,około 80zł.Zasilek pielegnacyjny to ponad 150zł,swiadczenie opiekuncze to około 600 zł.W mopsie wszystko pani wyjasnią.Pozdrawiam.

Gość Patrycja1111111111
oki dziekuje..

Gość karina95
Dzwonilam do kolezanki i ona dostaje 820zl nazywa sie to swiadczenie pielegnacyjne