Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona1

przeterminowana prezerwatywa

Polecane posty

Gość wystraszona1

Witam :) jestem nowa wiec jeszcze nie wiem co i jak. Często przeglądam topiki na Kafeterii ale to mój pierwszy raz kiedy odważyłam się sama do Was napisać. Kilka dni temu współżyłam z chłopakiem. Wszystko byłoby ok gdybym po fakcie nie zorientowała się, że prezerwatywy których użyliśmy miały datę ważności 2013/01. Teraz panikuję, ze mogę być w ciąży. Prezerwatywa nie pękła, nie zsunęła się i wydaje mi się, że chłopak skończył na zewnątrz ale tego nie jestem pewna :( Z wyglądu wyglądała jak wszystkie inne, nie była sucha a przechowywana była w pudełku w szufladzie więc nie była narażona na promienie słoneczne.

Gość wystraszona1
nikt się nie wypowie :(?

Gość gość
To zabezpieczenie mechaniczne. Cały myk polega na tym, żeby nie pękła. Skoro była odpowiednio przechowywana i normalnie się nakładała, nie pękła to wszystko ok. No chyba, że była z jakimś dodatkiem np. płynem plemnikobójczym bo to już jak nie patrzeć środek chemiczny i może powodować podrażnienie co najmniej bo czy po terminie zmniejsza wytrzymałość gumy nie wiem.

Gość wystraszona1
dziękuję za odpowiedź, na pudełku nie było informacji na temat środka plemnikobójczego

Gość gość
Jeśli nie pękła to data ważności nie ma znaczenia.

Gość gość
dziękuję, już mi trochę lepiej :)

Gość gość
Skoro stosujecie prezerwatywy to po co jeszcze stosunek przerywany ?

Gość gość
dopiero zaczynamy współżyć, a ja jestem straszną panikarą. Dopiero za tydzień mam umówioną wizytę u ginekologa po tabletki anty. wszystko było okej a tu takie coś :(

Gość gość
Oponu mają datę wazności.Czy płaszcz p/desczowy uchroni cie od zmoknięcia tak gumka od ciązy Zastanów się co robisz.