Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina i Julka

jak zebrać pieniążki na operację córki

Polecane posty

Gość Nina i Julka

Witam. Wiem że ten temat był już poruszany wcześniej ale z niego wynikła tylko niepotrzebna i niemiła wymiana zdań więc postanowiłam napisać. Moja córka jest po ciężkim raku kości. Hematolodzy ratowali jedno a niszczyli drugie-tak wygląda leczenie hematologiczne. W chwili obecnej córka jest u prywatnego lekarza ortopedy ponieważ skutki jakie spowodowało leczenie chemio i radioterapią doprowadziły do stopy końsko-szpotawej.Leczyłyśmy się na NFZ ale zakres leczenia państwowego nie wykracza aż tak bardzo. Znalazłam doskonałego lekarza. Córka jest już po pierwszej operacji za którą zapłaciłam 15 tys. Oczywiście nie miałam tyle w skarpecie więc kredyt. Dziś się dowiedziałam że kolejna operacja we wrześniu na którą mnie nie stać. Jestem matką samotnie wychowującą. Zastanawiałam się nad jakąś zbiórką pieniędzy np w szkole gdzie Julka uczęszczała i wszyscy ją znają. Nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Może ktoś mi coś podpowiedzieć?

Gość mariolcia z ugandy
pieniazki to zbieraja na tace w kosciele a jak potrzebujesz kredytu to mozesz wziac w providencie :classic_cool:

Gość pytajnik666
tusponsor.pl tam szukaj pomocy, nie tutaj. Na kafe kobiety tylko Cię poniżą i nic więcej (brak rozumu i serca), na stronach katolickich też nie szukaj pomocy jeśli nie zamierzasz postawić pomnika do Rydzykowi.

Gość gość
Zgłoś się do jakiejś fundacji z umotywowanym wnioskiem. Można też pogadać z władzami kościelnymi, oni powinni najprędzej znać jakieś akcje pomocy innym.

Gość gość
Ja myślę, że rozsądnie zgłosić się do fundacji, moja koleżanka zgłosiła swojego synka i natychmiast prawie dostała pozytywną opinię i zgodę na zbiórki z 1% podatku oraz wpłaty dobrowolne, więc mogła porozsyłać maile gdzie się dało, rozwiesić plakaty... Sporo pieniędzy już mają, chociaż procedury są takie, że dopiero dostaną w listopadzie na pokrycie kosztów rehabilitacji, zabiegów, wizyt... Myślę, że jeżeli jesteś praktykująca i znasz księdza proboszcza np. to też warto porozmawiać, po mszy taka zbiórka na pewno miałaby sens. W szkole też możesz próbować, porozmawiaj z dyrekcją, może uda się nawet na przyszłość jakąś akcję zorganizować.

Gość Nina i Julka
Mariolciu dziękuję za szczerość. Nie wiesz czy kiedyś sama nie będziesz w takiej sytuacji a szczerze nie życzę.

Gość pytajnik666
mariolcia typowa kobieta z kafe, żałosne. autorce życzę powodzenia w znalezieniu funduszy na operacje.

Gość madzia środówna
próbowałaś u owsika? na trzydniowe spędy brudasów ma kasę to może znajdzie 1/100000000000000 tego na operację Twojej córki?

Gość Nina i Julka
Jeszcze nigdzie nie próbowałam ale dziękuję za rady:)

Gość gość
Zgłoś się do fundacji która założy jej konto i pomoże załatwić zgodę na zbiórki. Mój sąsiad też chorował, ale dzięki fundacji mógł dowolnie zbierać pieniądze (na leczenie), niektórzy zbierali w swoich szkołach czy zakładach pracy. A nawet jedna z sąsiadek zrobiła zbiórkę "na życie" bo u nich strasznie cienko było, a przez fundację nie mogą zbierać na jedzenie czy rachunki.

Gość Nina i Julka
4000tys. Ma 11 lat

Gość Nina i Julka
Właśnie nie wiedziałam czy muszę się zgłosić do jakiejś fundacji czy moge sama jakąś zbiórkę zrobić. Chodzi mi o to żeby później np. skarbówka się do mnie nie przyczepiła bo problemów mam już zbyt dużo jak na moją głowę.

Gość Nina i Julka
4tys.

Gość Ta operacja będzie
kosztowała 4 mln czy nie umiesz poprawnie wpisac 'pieniążków'? I z serca Ci radzę- nie używaj tego infantylnego okreslenia, bo wielu osobom kojarzy się z kimś pazernym

Gość Nina i Julka
tusponsor.pl masakra sami zboczeńce

Gość pytajnik666
zdarzają się, ale znajomej pomógł jeden bezineresownie i nie chciał sponsorować

Gość Nina i Julka
umiem wpisać kwotę-poprawiłam się w kolejnym wpisie. Dziękuję wszystkim za dobre i złe rady widzę że popełniłam błąd opisując Tu swoją sytuację. Pozdrawiam wszystkich.

Gość Nina i Julka
I dla sprostowania nie jestem pazerna. Pracuję uczciwie. Nie proszę o jałmużnę tylko o opinię w znalezieniu pomocy. Nikt tego nie zrozumie jeśli sam tego nie doświadczy....

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
załóż konto na Facebooku tam takie wiesci ludzie szybko udostepniaja, napisz do TV, wyslij wiadomosci do znanych osób, moze ktos znany zagra dla Twojej córki koncert, 40 tys to nie tak duzo jak nagłosnisz ta sprawe. Powodzenia i córce mnóstwo zdrowka :)

Gość gość
To ile w końcu 40 czy 4 tysiące?

Gość Paweł88
Trzymaj się, jesteś silną osobą, rodzina cię potrzebuje.

Gość pytajnik666
nie zwracaj uwagi na wpisy kafeterianek, one potrafią tylko poniżać, żeby dowrtościować swoje upośledzone Ego. pozdrawiam i zdrówka córce życzę

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sorry zawyzyłam kwote, przewidziało mi sie ze jest 40 tys

Gość Nina i Julka
Dziękuję :)