Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania95000

Czy wmówiłam sobie biseksualizm

Polecane posty

Gość Ania95000

Witam Wszystkich :) Mam na imię Ania i jestem bardzo młoda, mianowicie mam 18 lat. W tym roku uświadomiłam sobie, że prawdopodobnie jestem biseksualna. Zastanawiam się jednak, czy przypadkiem nie "wmówiłam" sobie tejże orientacji. Pociąg do dziewczyn odczuwam od 9 roku życia. Fantazjowałam o nich, jednak w moich "podstawówkowych" fantazjach podtekst erotyczny był zakamuflowany. Przykładowo, wyobrażałam sobie jak nauczycielka od wf-u pokazując mi ćwiczenie, dotyka mojego ciała. Jako że byłam wtedy dzieciaczkiem, nie przyszło mi do głowy, że mogłabym nie być hetero. Pewien przełom nastąpił wraz z przejściem do gimnazjum. Wówczas zapanowała moda na bycie bi i też tylko w tym okresie otwarcie o tym mówiłam. Deklarowałam się jako biseksualna by zaimponować innym, niemniej jednak fantazjowanie i dotyk ze strony koleżanek sprawiał mi przyjemność. Był to też czas, w którym zaczęłam imprezować. Prowadziłam dość rozpustny tryb życia. Można powiedzieć, że byłam puszczalska. Jako 14-latka pozwalałam by ktoś włożył mi rękę pod majtki w obecności innych. Nie widziałam w tym nic gorszącego, przeciwnie, uważałam takie postępowanie za normę. Łatwość z jaką poddawałam się intymnym uniesieniom była spowodowana wypitym alkoholem, ale też pragnieniem czułości, której na co dzień nie otrzymywałam. Moi rodzice pracują w popołudniowych godzinach, a nasze kontakty są raczej osłabione, tak więc nie mogłam liczyć na przytulenie czy tego typu gest z ich strony. W sumie, całowałam się z 11 dziewczynami i 16 chłopakami, dwóch z nich pieściło moje piersi i czterech włożyło palec w c*pkę. Do pełnego stosunku nie doszło nigdy. Kolejna zmiana w moim życiu nastąpiła, kiedy poszłam do 3 gimnazjum. Wówczas zostałam szkolną dzi*ką, ponieważ moja koleżanka od imprez opowiedziała wszystkim o moich seks-ekscesach. Jednak mimo niewybrednych żartów ze strony kolegów wspominam ten okres bardzo dobrze. Znalazłam znajomych z poza szkoły, miałam też wierną przyjaciółkę. Poza tym, chciałam dostać się do dość prestiżowego liceum, co wymagało pracy i wysiłku. W tym czasie większość koleżanek, które deklarowały się wcześniej jako bi, oznajmiły, że wszystkie przygody z dziewczynami było spowodowane ciekawością. Ja też zaczęłam określać się jako hetero, ponieważ nie chciałam jeszcze bardziej narażać się na odrzucenie jak i nie byłam pewna swojej orientacji. Bycie bi wydawało mi się wtedy bardzo nierealne. W następnym roku otrzymałam od losu szansę na zakończenie z przeszłością :) Dostałam się do wspomnianego wyżej liceum, w którym to niewiele osób kojarzyło moje nazwisko :) Jednak jedynie satysfakcjonujący poziom nauczania był plusem tejże szkoły. Generalnie, już od pierwszych dni września rozpoczął się tzw. "wyścig szczurów". Nie było mowy o budowaniu jakiejkolwiek głębszej relacji, jako że trafiłam na bardzo dwulicowych i zawistnych ludzi. Oczywiście miałam znajomych, jednak nikomu nie potrafiłam zaufać. W tym roku czułam się bardzo osamotniona i też zaczęłam odczuwać bardzo silny pociąg do kobiet. Uświadomiłam sobie, że od 7 lat jestem zakochana w pewnej nauczycielce. To zasiało moją wątpliwość czy ten mój cały biseksualizm nie jest oznaką niedojrzałości i ucieczki od związków. Warto też wspomnieć, że chłopak i dziewczyna pod względem łóżkowym pociągają mnie w takim samym stopniu, jednak ogólnie słabo dogaduję się z chłopakami. Zawsze miałam wiele koleżanek i niewielu kolegów. Myślę też, że bycie bi może być logiczną konsekwencją pewnych wydarzeń- kiedy byłam mala moja mama często piła, kiedy byłam w 3 gim mój ojciec ją zdradził. Z drugiej strony według wielu publikacji dotyczących biseksualizmu, powstanie go warunkują hormony w okresie płodowym. Bardzo zależy mi na Waszych odpowiedziach na pytanie- czy możliwe, że wmówiłam sobie tę orientację? Dziękuję, jeżeli ktoś dotrwał i przeczytał do końca moje wypociny :)

Aniu,piszesz, że i faceci i kobiety Cię pociągają jednocześnie...I tutaj kluczowe nasuwa się pytanie czy aby na pewno...? To, że facet (kobieta) potrafi Cię-mówiąc kolokwialnie-zaspokoić w łóżku-to jedna strona medalu..Druga to taka o kim-czym wtedy myślisz? Sama wiesz to najlepiej.... Homo czy biseksualizmu nie da się nabyć..Ani matka ani ojciec nie mają wpływu na Twoją orientację, ani wbrew opiniom-otoczenie. Twój świat jest w wyłącznie w Twojej duszy. Ten świat to Twoja intymność, potrzeby, pragnienia. Skup się na nich, a odpowiedź stanie się bliższa.

Gość gość
Ty idz do seksuologa tu tylko głupotki ci napiszą