Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

soczewki kontaktowe

Polecane posty

Gość hermionaona
Więc może wyśle Cię, żebyś tam kupiła soczewki i przyszła do niego i Cię nauczy je zakładać

Gość gość
bardziej oplaca sie kupic soczewki calodobowe czy takie ktore sie zdejmuje na noc. chce soczewki na miesiac. chodzi o cene

Gość hermionaona
ja noszę soczewki miesięczne (kupuję na allegro, bo są tańsze, płyn do soczewek w Rossmanie), ale trzeba je zdejmować na noc

Gość gość
moge nie kupowac ich od razu? bo nie wiem jak z kasa bedzie. na jakiej podstawie stwierdza sie czy ktos moze nosic soczewki?

Gość hermionaona
możesz nie kupować, ale ciężko Ci będzie samej nauczyć się jak się je zakłada (uwierz, wkładanie palca do oka nie jest takie proste) :D

Gość gość
iel kosztuje plyn w rossmanie? i czy pasuje on do kazdych soczewek? ile placisz a ile kosztuja w salonie?

Gość hermionaona
Płyn ma pasować Tobie, nie dopiera się go do soczewek. Za płyn w Rossmanie płacę 28-30zł. Wystarcza na 3 m-ce. Soczewki - kupuję od razu 3 pary. Kosztują trochę ponad 70zł i też wystarczają na 3 m-ce. Soczewki teraz noszę zupełnie inne niż te, które dostałam w pakiecie startowym. Poczytałam opinie i takie sobie wybrałam. Czyli na miesiąc koszt soczewek z płynem wychodzi 33 zł.

Gość gość
daj link do soczewek na allegro

Gość hermionaona
wpisz sobie Air Optix Aqua. Można kupić pojedynczo, koło 12zł za sztukę albo opakowaniami 6 szt.

Gość gość
a ile kosztuje dostawa?

Gość hermionaona
teraz zapłaciłam 6zł, czasami jest gratis

Gość andzia lubi miód
płyn należy wybrać uniwersalny który będzie dobry zarówno dla twardych jak i dla miękkich soczewek, warto wybrać płyn zawierający haliuronian sodu, bardzo dobrze je nawilża o rodzaju soczewek decyduje lekarz okulista i on wydaje receptę lub świstek z oznaczeniem dioptrii, cylindrów, osi itp recepty na okulary nie NADAJĄ się do zakupu soczewek, soczewki dobiera się wedle innych standardów (słabsze dioptrie bo szkiełko bliżej oka) zdarza się że pierwsze zaproponowane przez lekarza soczewki nie spełniają oczekiwań, kłują, uwierają, trzeba wtedy wraz z okulistą szukać innych Każdy szanujący się salon optyczny powinien w ramach wizyty dać ci piewrszą parę soczewek gratis, w tym czasie je próbujesz i jeśli uznasz że ci pasują, wracasz tam po następne lub też .... nie wracasz ale wiedząc że te są odpowiednie i są ok dla oka to zamawiasz identyczne na necie Kupuj soczewki przez net, będzie zdecydowanie taniej niż w salonie, ceny mogą się różnić, jeśli nie masz złożonej wady nie zapłacisz dużo, jeśli masz dodatkowo astygmatyzm, to będą droższe i dłużej się czeka na ich realizację (nawet do 21 dni)

Gość cycyrydza
Dobór soczewek może wykonać takie badanie lekarz okulista albo optometrysta u nas wizyta kosztuje 90 zł w tym jest nauka zakładania soczewek i ściągania i para miesięcznych soczewek musisz mieć 18 lat albo zgodę rodziców moce od -10,0 do +6,0 sa na półce

Gość Gościna Kafeterii
Brak ograniczeń i brak rodzaju wady. Mimo wszystko przed doborem umów się tutaj https://mylenshop.com/ na bezpłatną porade lekarską