Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powrot do naturalnego koloru wlosow

Polecane posty

Gość gość

Nerwy mnie już biorą na te farbowanie. Farbuję włosy od około 3 lat, jestem młoda, nie mam jeszcze siwych (pewnie za jakieś 10 lat się pojawią). Mój naturalny kolor jest szary, taki szary brąz, mocno popielaty. Miałam już ciemny brąz, wiśniowy kolor, teraz mam jaśniejsze ale ciągle nie mogę trafić na swój kolor, ciągle jestem niezadowolona z koloryzacji a włosy, wiadomo, cierpią na tym. Cieżko mi znaleźć kolor, dzięki któremu potem mogłabym farbować tylko odrosty. I tu dylemat, wrócić czy nie wrócić do naturalnych. Z jednej strony moje naturalne mają nieciekawy odcień a z drugiej farbowanie mnie męczy, mam jeszcze sporo czasu, aż mi się pojawią siwe włosy, te odrosty, włosy mam słabe, cienkie i delikatne. I nie wiem, czy dałabym radę wytrzymać z takimi odrostami, moje włosy mają około 40-42 cm długości od nasady, rosną 1 cm na miesiąc więc długo by mi zeszło. Też mieliście kiedyś podobny dylemat?

Gość gość
prosta sprawa, kup jakąś szamponetkę w kolorze zbliżonym do tego co masz obecnie na głowie i zamiast farbować farbą trwałą rób szqmponetką jak odrosną całe możesz przestać je koloryzować aż szamponetka sama się wypłucze i spłowieje na całości włosów nie napisałaś jaki kolor masz obecnie, jeśli masz blond to wystarczy kupić szamponetkę w kolorze ciemnego lub naturalnego bondu, dobre są z Joanny

Gość gość
mam włosy w kolorze jasny, lekko rudawy brąz (co mnie najbardziej wkurza, że każda farba daje rudy połysk- i przez to myślę o powrocie do naturalnych), jaśniejsze od naturalnych, inny odcień bo ciepły a naturalne są popielate. Myślę właśnie o tych szamponetkach ale podejrzewam, że po jednym myciu będą już widoczne odrosty. W sumie może i tak będę robić, na co dzień nie muszę mieć idealnych włosów, zazwyczaj raz na tydzień, kiedy gdzieś wychodzę to dobrze byłoby, żeby odrosty były niewidoczne (czyli malowanie raz w tygodniu). Tylko, że nie znajdę szamponetki w kolorze moich naturalnych włosów, nie widziałam, żeby były gdzieś szampony z popielatym, brązowym odcieniem. mam tylko nadzieję, że szamponetki będą się dobrze wypłukiwały z moich włosów nie zostawiając śladów na odrostach.