Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedziona urlopowiczka4

wrocilam wlasnie z Pl osttani raz tam pojechalam na wakacje

Polecane posty

Drogo zimno, ludzie narzekajacy ludzie wydalismy ok 2 tys e na 3 tyg, a jakos nie bywalamw w super hotelach tak poprosyu kasa szl, dentysta , jakies kosmetyki ostatni raz taka atrakccja nigdy wiecej wakacjiw pl:(

Gość gość
hahahha p********z aż oczy bolą od tego twego klikania jedź w p**du byle gdzie byleby nie do PL dla takich jak ty nie ma tam miejsca

Gość gość
zimno? Ty jestes pewna, ze bylas w TEJ Polsce??:D

Gość gość
Powiedz raczej, że raczej to ie były wakacje.Kupiłaś kosmetyki i załatwiłaś stomaatologa, bo mimo wszystko u nas taniej.

bylam nad morzem i mazurach, trafilam na pogode srednia raczej chlodno na kapiel , jak wyjezdzalam to bylo cieplej a tak marnie co nib taniej? dentysta???to samo tylko lepeij robi w pl

Gość gość
a kto jezdzi do PL na wakacje? :D Latem to ja jezdze odpoczac a nie denerwowac sie w jakims zapyzialym kraiku. Do PL latam w pazdzierniku, odwiedzic rodzine i kupic sobie troche ksiazek w jezyku polskim :D Polskim konowalom tknac bym sie nie dala.

Gość ludzie nauczcie sie normalnie
Jak pojechalas zeby leczyc do Polski to nie dziw sie ze 2000 euro wydalas ;) .... Polska to nie kraj dla biedakow :P

dziwi mnie jak wy zyjecie tam serio za te 2e za godzine pracy

Gość gość
jak mi zeby wyleczyli w PL, to dentysta w ameryce nie mogl wyjsc z podziwu ze taka prowizorke mozna odwalic.

Gość gość
akurat pogoda w tym roku jest super. ceny jak wszedzie, skoro u "ciebie" taniej i lepiej to po co leczysz zęby w tym biednym, zacofanym kraju. ja tam uwielbiam PL, mi tu dobrze, mam pracę, mieszkanie, rodzinę i swietnych przyjaciół. byłam w tym roku na Helu i było suuuper!

bylam na urlopie milam wolne to leczylam i tyle ja mam mieszkanie ale coz tego???jak placa wszedzie maks 2 tys

Gość gość
ja bym powiedziała że 2 tys to minimum. mówię o większym mieście.

Gość gość
w Polsce dentysta taniej??? na Greenwich w polskiej przychodni porządna plomba kosztuje 40-50 funtów - w Polsce 200-300 złotych (dolicz jeszcze bilety i weź pod uwagę to, że w czasie pobytu w Polsce nie zarabiasz!)!!!

Gość gosciowa33
jak mam urlop zarabiam:)

Gość gość
no to ciesz się! ale dużo ludzi ma self employed i kiedy nie pracuje - nie zarabia!

Gość gość
za urlop wam nie placa???? ja aptzre mam na koncie juz kase co do grosza:) 430 e za tydz

Gość gość
jeżeli wykonujesz usługi jako firma to klient płaci ci za wykonaną pracę, nie za urlop!

Gość gość
ja wlasnie jade tam jutro:) na tydzien. co do zarabiania podczas urlopu, to malo kto ma wlasna firme za granica oprocz budowlanki,przynajmniej w DE. ja mam urlop platny.

a ja tam jade na caly miesiac, morze gory rower bieganie, swojska kuchnia swojskie klimaty luz bluz w niebie same dziury :)

Gość gość
brrr!!!! urlop w Polsce, horror jakis :O

Gość gość
A ja jade za rok jesienia, chcemy odwiedzic nasze rodziny I pokazac nasza corke, bo jeszcze jej nikt oprocz babc nie widzial. Czekamy jeszcze rok bo chcemy, zeby byla wieksza I wiecej rozumiala. Ja nie bylam w Polsce juz ponad 5 lat, zawsze sie nie sklada, albo wybieramy sobie bardziej wakacyjne miejsce na urlop, a I dojazd dla nas klopotliwy bo mieszkamy za oceanem i musimy brac conajmniej dwa polaczone loty. Ja sie ciesze, ze odwiedze Polske, zobacze sie z rodzina, juz tyle lat mieszkam poza krajem, ze z nostalgia wspominam jak to kiedys bylo gdy mieszklam w Polsce, moje dzicinstwo i czas studiow, niestety albo I stety wyjechalam zaraz po studiach. Mi tez sie wiele rzeczy w Polsce nie podobalo, ale nie ma co narzekac I obsmarowywac kraju, w ktorym sie urodzilo I wychowalo. Na urlop sa duzo lepsze miejsca niz Polska, ale do Polski mnie ciagnie bo rodzina i stare wspomnienia.

Gość gość
" ale nie ma co narzekac I obsmarowywac kraju, w ktorym sie urodzilo I wychowalo." A niby dlaczego? Ja sobie kraju w ktorym sie urodzilam i wychowywalam, nie wybralam. To byl zyciowy pech (i to wielki) ze urodzialm sie w porabanej Polsce. Dla mnie smieszni sa ci, ktorzy wybieraja sobie jakis kraj do zycia i szczekaja na niego :D To jest kretynizm bo jak ci zle, jestes dorosly to wypad, chociazby do twojej kochanej Polski. Na Polske moga nasikac :D, kraj, ktory sobie wybralam do zycia, jest moim domem.

Gość gość
to sikaj prymitywie, byle z wiatrem, żebyś sobie oczu nie zasikała. Całe szczęście że takie badziewia wynoszą sie z Polski.

Gość gość
dokladnie, wynioslam sie z Polski bo nie znosze tego kraju :D Nie cierpie polskiej mentalnosci, zaklamania Polakow, ich skrzywionych min, narzekania, jekow i totalnej glupoty. Z jakiej racji musze byc patriotka? Bo ktos za mnie zdecydowal o miejscu mojego urodzenia? Kretynskie! Jestem dorosla i ja wybieram miejsce do zycia. Czytajac polskie fora, widze jak mentalnosc Polakow, nie tylko nie zmienia sie ale jest coraz gorsza. I nie rozumiem, jak to jest, ze ludzie, kochajacy swoja ojczyzne, nie potrafia poprawnie wyrazac sie po polsku :D Wulgaryzmow starcza im za to na dluuuugo :D Ale to wlasnie kwintesencja Polaka - wulgarny prymityw, ktory opluje kazdego, kto ma inne zdanie.

Gość _sky_is_the_limit_
Ja właśnie nie lubię ludzi o takiej mentalności jaką ma ten osobnik powyżej. Co to drzazgę u kogoś w oku widzi a belki w swoim to już nie :) człowieczku...piszesz, że chamstwa nie cierpisz a sama chamstwo reprezentujesz, napisałaś, że narzekania nie znosisz a cały twój opis jest narzekaniem na wszystko...Wiesz, że to ty jesteś tym typem rodaka, którego się za granicą większość ludzi wstydzi? Samo czytanie twoich wypowiedzi uświadamia mi z jakimi ludzmi można mieć do czynienia i zastanawiam się jakim cudem można coś takiego wychować- bezkręgowca, fajdającego we własne gniazdo.

Gość gość
A ja lubie polska jesien - na Kaszubach. Jezdze raz w roku, wynajmujemy super domek dla dwoch i odpoczywamy w ciszy i zieleni...tanio nie jest, to juz nie te czasy co kiedys, ze za 100ke obcej waluty szalales do bialego rana:)mimo to warto. Polski mental jak polski mental, ludzie narzekaja wszedzie:)

Gość gość
kobieto do kogo masz pretensje ze ci się urlop nie udał w pl????????? jak ja mam urlop, gdziekolwiek by on nie był to na pewno nie będę wtedy leczyć zębów....idiotka z ciebie i tyle....powiedz prawdę lepiej ze pojechałaś do PRL-u żeby szybko i tanio zęby wyleczyć, zaszpanować przed rodzinką itd.....idiotka!

Gość gość
sky...- bezkregowca? tacy to sa w polsce, w niedziele z*********ja do kosciolka wysluchiwac bajeczek o czarodzieju jezusie. Polska jest taka cudowna- to dlaczego tyle osob z niej emigruje?????? znasz drugi kraj w europie ktory ma taka wysoka liczbe obywateli pracuajacyh poza granicami ojczyzny? p.s zeby nie bylo nie jestem tym samym goscie co pisal wyzej ,ale zgadzam sie z jej/jego opinia.

Gość _sky_is_the_limit_
Właśnie dzięki bezkręgowcom ten kraj nad Wisłą wygląda tak jak wygląda. Ludzie bez ambicji, honoru, gdzie interesuje ich jedynie pełna micha - ta którą mają przed własnym nosem. Dla większości z Was patriotyzm to wyświechtane słowo, które kojarzy się, albo z dresami, albo z politykami, którzy już na wskroś je przemielili i wypluli...nic dziwnego, że z tym słowem utożsamiać się nie chcecie...z katolikami również, gdzie obłuda i zakłamanie bije z każdej ambony i ze świecą szukać, choćby jednego księdza, który sam prawdziwie wierzy... Patriotyzm, to nie jest polityka, to nie jest rasizm, to nie jest kościół.

Gość gość
Patriotyzm to nie rasizm? Bardzo cienka jest granica pomiedzy patriotyzmem-nacjonalizmem-rasizmem. "Patriotyzm jest cnota ziejacych nienawiscia' - Oscar Wilde. Ale to tylko moje zdanie. Mysle,ze patriotyzm umarl z dniem zakonczenia II wojny swiatowej.