Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ciezko o prace w administracji szpitalnej NHS

Polecane posty

Gość gość

Witam, ostanio na stronie nhs pojawila sie praca w administracji na oddziale. Spelnialam wszystkie wymogi, mam kurs ktory chcieli - zrobiony tu w Anglii, nie mam natomiast doswiadczenia w srodowisku biurowym z UK, ale akurat to nie bylo wymagane. Dzis dostalam odmowna odpowiedz, nie dali nawet szansy na interview. Gdzie jeszcze moge szukac pracy administacyjnej?? Niestety w szpitalu nie dali mi nawet szaynsy na wolontariat, nie mam pomyslu jak sie przebic

Gość gość
czy komus udalo sie dostac lepsza prace?? pytam glownie emigrantow nowych, ktorzy przyjechali na wyspy 2-3 lata temu, wiem ze 8 lat temu bylo to znacznie prostsze

Gość gość
o prace w szpitalu nie jest ciezko, ale placa bardzo marnie. Czesto takie same zarobki ma szpitalna sprzataczka - band2 czyli ok 15tys, niektore sa band3 czyli ok 16500. Na pierwsza admin prace moze byc. Jak wysylasz CV i list to staraj sie w liscie wymienic to co oni potrzebuja. W ofercie zawsze jest specyfikacja osoby z essential skills i desired skills. Jak nie masz wszystkich essential to nikt nawet nie patrzy na aplikacje. Pracowalam kiedys w NHS i robilismy z szefowa shortlisting. Aplikacje dostaje sie bez nazwiska kandydata tylko z numerem. Jedyne co jest oceniane to czy osoba spelnia podstawowe kryteria. Jak ich nie wykazesz w aplikacji to na rozmowe nie zaprosza.

Gość gość
Dzieki serdeczne za odpowiedz sporobuje wezme twoje wskazowki do serca. Pozdrawiam

Gość mynameisluckaaaaa
mnie sie udalo jestem w Anglii 2 lata miesiac temu dostalam prace w biurze takze jest to mozliwe

Gość gość
Praca w administracji NHS nie jest ostatnio latwa do osiagniecia bo wiekszosc szpitali oferuje tylko stanowiska dla juz zatrudnionych w NHS ze wzgledu na ciecia budzetowe wiec jak takie pozycje sie pojawiaja to jest lancuszek chetnych. Ja dostalam prace sekretarki medycznej w zeszlym roku, tez mam dyplom z tutejszego college'u. Interview bylo na jedno miejsce a kandydatow przesluchiwali od 9-17. A ilu jeszcze nie dostalo sie do tego etapu... Jednak nie ma rzeczy niemozliwych :)

Gość gość
Band 3 to 16.271 tys. Ja tam wcale nie uwazam ze to sa najgorsze zarobki jak dodamy zarobki meza,ale na pewno band 4 bylby lepszy, z tym ze taki maja sekretarki konsultantow a aby aplikowac o taka pozycje wymagane jest 3-letnie doswiadczenie wiec troche musze poczekac :)

Gość gość
tez chcialam aplikowac na sekretarke medyczna, ale wymogi nie do przeskoczenia dla mnie - niestety, mimo mysle bardzo dobrego angielskiego nie jestem w stanie robic audio typing np, mimo ze jestem tu 4 lata dalej mam problem ze zrozumieniem Anglikow - jesli cos jest napisane to problem znika, jednak mowa potoczna mnie przeraza. Pewnie mam za maly kontakt z Anglikami :( ale coz zrobic. Dodatkowo mieszkam w malutkiej miejscowosci, do najblizszego wiekszego miasta jest 30 km, chyba tam zaczne uderzac bo tutaj marnie to widze. Gratuluje tym ktorym sie udalo :) mam nadzieje ze kiedys uda mi sie dolaczyc do waszego grona, serdeczne pozdrowienia

Gość gość
A po co aplikowac do NHS jesli tak slabo placa? Nie lepiej aplikowac do duzej firmy gdzie zarobki sa o wiele wyzsze i mozliwosci rozwoju wieksze?

Gość gość
Ja wcale nie uwazam tej placy za mala. Jak dodac jeszcze Working Tax Credit i Child Tax Credit i Child Benefit to wychodzi 20 tysiecy spokojnie na rok :) Wszystko tez zalezy od tego gdzie sie mieszka, koszty domu, komunikacji, itp. Londyn daleko na szczescie.

Gość gość
Co do audio typingu to chyba najlepiej isc do college'u i zrobic dyplom sekretarki medycznej i wtedy uderzac na takie stanowiska. Ktos pisze ze w NHS malo placa. Jak napisalam wyzej to wcale nie jest tak malo a po drugie nikt na wejsciu nam nie da kokosow, do tego potrzebne jest tez doswiadczenie. Podane przeze mnie 16.271 tys. to stawka poczatkowa. Przedzial band 3 to 16.271-19.268 tys. W kazdej firmie jestesmy traktowani jak nowy pracownik i dostajemy taka tez stawke.

Gość gość
Moim zdaniem lepiej zdobywac doswiadczenie w ksiegowosci lub finansach, bo juz na poczatku wiecej sie zarabia. Moze dla was 19 tys to nie jest malo, ale mozna zarabiac o wiele wiecej, ja sama zaczynalam od 24 tys na stanowisku administratora pare lat temu (to bylo najnizsze stanowisko i najnizsza stawka w moim departamencie). Ile sie zarobi maksymalnie w NHS? Jesli juz macie gdzies zaczynac od poczatku to lepiej w branzy, gdzie lepiej placa. Lepiej zarabiac 30 tys po 3 latach niz 19 tys.

Gość gość
W NHS nie ma podskoku. Jak jestes ta sekretarka medyczna to cale zycie na band3 (17000) albo 4 (19000). Pracowalam kiedys jako admin w NHS i ze wzgledu na te zarobki i zerowe perspektywy to rzucilam. Zaczelam prace jako admin na Universytecie i na wstepie mialam 22000 z szansa na awans, gdzie w NHS to jest band5 i niektorzy mniejsi menadzerzy tyle maja.