Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marimarimar

Dobry niedrogi codzienny lekki krem nawilżający

Polecane posty

Gość marimarimar

Jak w temacie, polećcie coś :) Ważne: nie może zawierać parafiny ani innych olei mineralnych bo mnie zapychają (cera mieszana). W tej chwili mam Eweline Eco i Ziaję z kwasem hial., oba niezłe, ale nie idealne pod względem nawilżenia. A niedrogi to tak powiedzmy do 35 zł. Aha, SPAMERMOM DZIĘKUJĘ, nie interesują mnie wasze reklamy, szukam rzetelnych opinii.

Gość gość
Polecam Sylveco Lekki krem brzozowy. Jest lekki, świetnie się wchłania, nadaje pod makijaż, ładnie nawilża, nie zawiera żadnych zapychaczy. Kosztuje ok. 26 zł/ 50 ml. U mnie sprawdził się bardzo dobrze, a mam cerę wrażliwą i bardzo podatną na zapychanie. Teraz planuje wypróbować jeszcze Lekki krem rokitnikowy, podobno też bardzo dobry. Z tańszych - fajny jest też Fitomed Krem nawilżający tradycyjny (ok. 11 zł/50 ml), też baz parafiny, ale jest trochę cięższy niż Sylveco. Ja się po nim za bardzo świeciłam, dlatego używałam go głównie na noc. Ale też bardzo dobrze nawilżał i krzywdy mi nie zrobił.

Gość jaq
Ja też polecam Sylveco lekki krem brzozowy. Zobacz sobie na wizażu opinie. Z innych to polecam Emolium lub Cetaphil (apteka), ale mogą nie wchłaniać się do matu. Ja używam Emolium i na to sypki puder i sie nie świecę. Mnie parafina nie zapycha, a mam cerę tłustą i lubi sobie mi wyskoczyć krosta a nawet kilka. Wszystko jak zawsze jest cecha indywidualna, ale spotkałam się z teorią że parafina nie powinna zapychać.

Gość gość
ja używam kremów Celia, mam zarówno nawilżający, tłusty i półtłusty cena poniżej 10 zł. Wyszła jakaś nowa seria dla cer dojrzałych, są droższe

Gość jaq
Emolium odpada bo ma parafinę, a Ty nie chciałaś, Cetaphil nie wiem, ale jak jesteś zainteresowana to na wizażu jest skład i można sprawdzić.

Gość gość
jaq - o którym Cetaphilu piszesz?

Gość gość
Poza Sylveco polecam Eucerin DermoPurifyer Kojący krem nawilżający SPF30 - też fajnie nawilża, wchłania się do matu, a poza tym ma całkiem przyzwoity filtr. Z tym, że ten jest już trochę droższy, nawet w promocji trzeba się liczyć z kwotą ok. 45 zł. Bardzo fajny jest też Uriage Hyseac Krem regenerujący (w promocjach Hebe i Superpharm można kupić za ok. 32-37 zł).

Gość gość
Dzięki, myślałam że o Dermoprotektorze. Ta emulsja z potencjalnych zapychaczy ma głównie Cetearyl Alcohol, więc może być całkiem ok. A jak z wchłanianiem?

Gość jaq
Zależy jaka skóra. Ale raczej na noc niz na dzień, chyba że masz suchą skórę, albo nie przeszkadza Ci tłusty krem pod makijaż ;)

Gość marimarimar
Cetaphil znam i lubię, ale w tej chwili jest za ciężki, zostawia tłustą warstewkę, której w upałach nie toleruję. Sylveco składowo mi się podoba, nie znałam, wrzucam na listę do wypróbowania. Fitomed z Twojego opisu będzie bardziej zbliżony do Cetaphilu, więc poczekam na chłodniejsze dni albo właśnie też go wypróbuję jako nocny. Pozostałe też notuję, będę próbowała do znalezienia ideału, dziękuję wszystkim za sugestie :) A z parafiną to właśnie teoretycznie tak jest, że nie powinna szkodzić, ale ja po swojej skórze widzę, że mi nie służy. Nawet użycie balsamu do ciała z parafiną skutkuje u mnie wysypem drobnych krostek na ramionach :(

Gość gość
A, no to jak dla mnie byłby zdecydowanie kolejny krem na "po domu". Skórę mam bardzo tłustą, więc na dzień pod makijaż odpada. Ale może kiedyś kupię jako domowo-nocny nawilżacz :) jak już zużyję te które mam w zapasach :)

Gość gość
marimarimar - moja skóra też bardzo źle reaguje na parafinę, unikam więc jak ognia. Myślę, że na pierwszy ogień możesz wziąć Sylveco, to moje odkrycie roku - bo nie dość, że świetny, nieszkodliwy skład, to jeszcze działanie super :)

Gość gość
Może być bardzo fajny. Dla mnie raczej na zimę, jak wrócę do retinoidów i kwasów. Teraz przymierzam się do lekkiego rokitnikowego, mam nadzieję, że nada się też na dzień.

Gość gość
Niedawno zamówiłam serum ze Złotym Kawiorem w sklepie www.Coletia.eu Preparat jest po prostu świetny, już po kilku nałożeniach skóra jest wyraźnie gładsza. Naprawdę warto zwrócić uwagę na ofertę tego sklepu, bo sprzedają wyłącznie najlepsze, starannie dobrane kosmetyki (marki amerykańskie i japońskie).