Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domiśka

Antykoncepcja skuteczność

Polecane posty

Gość Domiśka

Witam. Od zawsze miałam nieregularny okres, i jest to już kilka lat. Zdecydowałam się na dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne. Byłam u ginekologa na badaniu USG w celu sprawdzenia czy nic się nie dzieje(podobno wszystko w porządku), i chciałam dobrac tabletki. Lekarz przepisał mi je, ale z powodu że okres zdarza się nawet co 3-4 miesiące, zlecił mi branie ich od zaraz, w celu jej wywołania i uregulowania oraz zabezpieczenia. Tylko mam pytanie, czy w takiej sytuacji mają one działanie antykoncepcyjne? (po jakim czasie?) I przez ile muszę się dodatkowo zabezpieczać? Dodam ze ostatnią miesiączkę miałam w kwietniu, a teraz jest sierpień, a 1 tabletkę wzięłam 4 dni temu, mimo braku krwawienia.

Gość gość
Zabezpieczona będziesz po 7 dniach nieprzerwanego przyjmowania tabletek.

Gość gość
czytałam w ulotce ze działa po 7 dniach jeśli 1 przyjmę w 2-5 dniu cyklu. Ale nic nie było naspisanie w przypadku jeśli cykl nie występuje. Więc po tygodniu nie mam się już czym martwić ? :)

Gość gość
Nie jest nic napisane, bo nie zaleca się przyjmować w innych dniach cyklu niż 1 lub 2-5. Ale w niektórych ulotkach znajdziesz informację, ze potrzeba 7dni, żeby zahamować oś przysadka-podwzgórze, czyli zablokować owulację.

Gość gość
Wiem że się nie zaleca, ale nie maiąłm innego wyjścia, bo spodziewać się go mogę np. za 4 miesiące ehh :/ Dlatego wolałam zapytać, czy działają dopiero po 7 dniach, czy np. po 1 opakowaniu :D :D

Gość gość
Przy takich zaburzeniach cyklu to i bez tabletek tak łatwo nie zajdziesz, takze jeszcze parę dni i jazda. ;)

Gość gość
Hahaha <3

Gość gość
Bierz tabletki,a po okresie dopierao otwórz c*pkę.

Gość gość
Zamknij paździerz sukwo wyżej ;)