basiasmyczek 0 Napisano Sierpień 1, 2013 Witajcie dziewczyny. Mam malutki problemik. Zastanawiam się czy test Beta HCG z krwi wykazuje ciąże już po 11 dniach od stosunku? Naczytałam się na różnych forach, jedni mówią że tak inni że nie więc postanowiłam sama zapytać. Opowiem wam moją historie. Na początku kwietnia odstawiłam tabletki ( a brałam prawie 10 lat ) mąż akurat wyjechał do pracy za granice więc stwierdziłam że to dobry okres na króką przerwe ( po co sie truć ). Miałam 3 miesiączki w kwietniu, w maju i w czerwcu, co prawda bardzo nieregularne ( odstępy 26,39 i 33 dni) 17 lipca dostałam a 19 przyjechał mój mąż na weekend. Stwierdziliśmy że skoro mam okres to nie zajde ;) Po około tygodniu jak pojechał wkręciłam się że może jednak się przytrafiło:) ( miałam wszystkie objawy ciążowe o których poczytałam - mdłości, bolące jajniki i piersi, stan podgorączkowy, zmęczenie, bezsenność i brak apetytu) i zrobiłam test sikany - negatywny za 2 dni znowu i też negatywny. w 14 dc dostałam takie malutkie plamienie. Zaniepokoiło mnie to i znowu podświadomość zadziałała , poczytałam że to może być plamienie implantacyjne. Dzisiaj , czyli w 11 dni po barabara zrobiłam test Beta HCG z krwi ( denerwowałam się jak nigdy ) ale niestety nie wykrył ciąży <0.100mIU/ml. I teraz moje pytanie, czy test zrobiłam za szybko? Czy te moje niby objawy ciąży są "urojone"? Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Inne dziewczyny pewnie też będą ciekawe jak szybko Wam wyszedł test HCG pozytywny, po jakim czasie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 1, 2013 Oczywiście, że urojone, bo żadne objawy ciąży nie pojawiają się tak szybko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 1, 2013 wmawiasz sobie ciaze i tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiasmyczek 0 Napisano Sierpień 1, 2013 dzięki za odpowiedzi, trochę mnie uspokajacie , bo szczerze jeszcze nie planowaliśmy dzidziusia,ale jak by się pojawił to bylibyśmy bardzo szczęśliwi:) A wiecie coś o zbyt szybkim zrobieniu testu beta HCG? No i te plamienia mnie zaniepokoiły bo nigdy wcześniej nic takiego nie miało miejsca, oczywiście zanim zaczełam brać tabletki:) A może mam taką dobrą intuicję że sobie wmówiłam objawy do ciąży która się dopiero zaczęła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach