Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mymirrors

Brak okresu i bole jajnikow

Polecane posty

Gość mymirrors

Witajcie! Chciałabym zaczerpnąć rady od doświadczonych i zorientowanych w temacie antykoncepcji kobiet. Otóż mam 20 lat, miesiąc temu wzięłam pierwszą tabletkę antykoncepcyjną (zgodnie z zaleceniem lekarza w pierwszym dniu miesiączki). Branie antykoncepcji miało służyć uregulowaniu okresu, który od kilku miesięcy był bardzo bolesny. Mój ginekolog powiedział mi, że moje pęcherzyki nie pękają i zamieniają się w torbiele, więc antykonepcja miała również owe zjawisko zniwelować. Niestety po dwóch tygodniach zażywania tabletek odstawiłam je, omdlenia, brak ochoty na cokolwiek, migreny, okropne bóle głowy.. Mogłabym wymieniać w nieskończoność. Dobrze wiem co za tym idzie - kompletnie rozregulowałam sobie cykl, jestem tego świadoma. Po przerwaniu blistra w połowie miałam krwawienie, które po jakimś czasie ustało. Problem polega na tym, iż okres powinnam dostać 28.07 a nadal go nie mam. Dotychczas nie pojawiały się u mnie żadne objawy nadchodzącej miesiączki, aż do wczoraj. Zaczęło się od niebolącego ucisku jajników, dzisiaj zamieniło się w okropny i nieustający ból. Czuję delikatną nadwrażliwość sutków ale jest ona niemalże niewyczuwalna. Moje pytanie brzmi, czy jeżeli przed wizytą u ginekologa, która odbyła się 25.06, odbyłam stosunek przerywany (22.06) i 02.07 dostałam normalny i terminowy okres, istnieje możliwość iż jestem w ciąży? Dodam, że obecnie również współżyję ale tylko i wyłącznie z prezerwatywą. Od 27.06 przebywam za granicą i nie mam możliwości skonsultowania się z moim lekarzem. Wiem, że powinnam zrobić test ale strasznie się boję.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować