Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakacje chorwacja

ile trzeba liczyć za wakacje w chorwacji

Polecane posty

Gość wakacje chorwacja

mama, tata, 8 letnie i roczne dziecko, dojazd własny tak mniej więcej

Gość gościu1
moi znajomi niedawno wrócili, 4 osoby, jechali wlasnym samochodem i zabrali sporo jedzenia z Polski, byli 10 dni, podobno kosztowalo ich to w sumie prawie 8 tys zl

Gość wakacje chorwacja
8 tysięcy??? ja piernicze, to bardzo dużo, myślałam, że tak w kwocie 5-6 tysięcy się zmieszczę :(

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
5-6 tysięcy?No chyba w tej kwocie się nie zmieścisz. Tyle to byś wydała na wakacje w PL.My w zeszłym roku w 2 osoby wydaliśmy 6 tysięcy,jakby doszły do tego dzieci to pewnie z 8-9 by wyszło

Gość wakacje chorwacja
kolega była 2 lata temu i jakoś tak dość tanio płacił za pobyt dlatego piszę, że myślałam, że się zmieszczę w tej kwocie, za roczne dziecko chyba nie powinnam zbyt wiele zapłacić

Gość gość
No za 1250 zł za osobę to nawet nad polskim morzem masz słabe wakacje.Oczywiście,że więcej Cię ta podróż wyniesie.

Gość gość
8 tys? chyba w hotelu 5 gwiazdkowym ja, mąż, roczniak i 4 latek wydaliśmy z dojazdem własnym na wakacje w dalmacji i z wyżywieniem we własnym zakresie (łącznie z wnietami, ubezpieczeniem, atrakcjami itp, zakupami typu buty do wody, pontony, materacyki, nowy kostium hehe) 4,5 tys zł.

Gość gość
Znajomi byli 14 dni. Brali własne jedzenie. Mieszkali na takim polu kempingowym w domkach 3 pokoje, kuchnia z pełnym wyposażeniem i lazienka. Za wynajem na polskie 2 tys. Plus to jedzenie i paliwo. Dużo zwiedzali. Aha dwoje doroslych, 16 lat, 11 lat, 4 lat. Wyniosło ich coś koło 7-8 tyś

Gość gościu1
za samo zakwaterowanie zapłacili ok 2,5tys (całe piętro domu 3pokoje, łazienka i kuchnia), dojazd w obie strony to też pewnie ponad 1000zł + opłaty autostradowe. Podobno w Chorwacji żarcie, knajpy, atrakcje itp są sporo droższe niż w PL

Gość gość
w sezonie w hotelu 5gwiazdkowym to 8tys nie starczyłoby na samo zakwaterowanie dla 4 osób:D

Gość gość
Też jestem ciekawa ile wziąść kasy, jedziemy 17 sierpnia, hotel all inclusive ale wiadomo, że nie będziemy jeść tylko w hotelu. 2 os.dorosłe i 2 dzieci 4 i 7 lat. Dojazd własny.

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
8 tysięcy za hotel 5 * ??? Chyba dla jednej osoby :D Boże...ludzie to nie mają o niczym pojęcia. Jeżeli autorka pojedzie mieszkać pod namiotem i będzie jadła to co przywiezie z Pl to 5 tysięcy im starczy.Ale jeśli zamierza się gdzieś zakwaterować to na polskie trzeba liczyć ok 2-2,5 tys za mieszkanie ok 1 tys za paliwo no i chyba jakieś jedzenie,atrakcje itp.Więc w życiu 5 tys nie starczy.

Gość gość
tyle ze autorka nie zapytała precyzyjnie bo inne sa ceny w szczycie sezonu zwłaszcza w sierpniu a inne we wrzesniu jezdże do chorwacji od 5 lat i raz spalismy w bardzo dobrym hotelu, za 4 osoby plus HB zapłaciliśmy za 14 dni właśnie 8 tys. ale to była druga połowa wrzesnia niech mi nikt nie mówi ze nie da się za 8 tysiaczków spać w 4 osoby w 5 gwiazdkowym hotelu zalezy to też od miejsca!!!!!!!!!!!!!!!!!! dubrownik jest drogi, split, baska voda, cverkvica ale już np sv filip i jakov, promajna duzo tańszy

Gość gość
i bardzo mnie smieszą wywody osób które nie były w chorwacji i pisząc opinie używają słowa "podobno", "słyszałam", "moi znajomi byli i mówili" a wiecie że znajomi zawyżają czesto ceny zeby wyjśc na ludzi bardziej majetnych niz są?? w tym roku jedziemy od 9 do 21 wrzesnia, własnie do filipa i jakova, zarezerowałam juz apartament ze sniadaniami za uwaga --- 789 zł (tak złotych - nie euro) za tydzień za naszą 4-kę (nasza roczna córka za darmo) - apartament na pierwszym pietrze z aneksem kuchennym i łazienką oraz tarasem, po remoncie nowe meble, 250 metrów od plazy dojazd liczmy ok. 1500 zł, wyżywienie - ok. 1000 zł winiety liczmy po 15 euro na kraj 10 dniową to mniej wiecej 200 zł znamy tam tanie knajpki wiemy gdzie nei zaglądac aby nie przepłacać na bank zmieścimy się w 5 tysiakach za 14 dniowy urlop, zresztą od 3 lat nie wydaliśmy więcej

Myślę, że jak dobrze poszukasz oferty to wcale wakacje nie muszą być aż takie drogie. Ciekawe oferty można znaleźć na www.WakacyjnyPirat.pl

Gość gość
byliśmy w tym roku z mężem i moją mamą w chorwacji. z tym że hotel i dojazd mieliśmy wykupiony w biurze podróży. mieliśmy sniadania i obiadokoolacje wykupione a obiady kupowaliśmy w restauracjach. inaczej się nie opłaca. duże lody kosztowały 6 kun, to jest ok. 3,60zł kawa od 8 do 12 kun rybka z grilla plus frytki i surowka od 55 kun wzwyz, my placilismy 56 kun. znaczek do Polski 4 kuny, kartka 2,5 kuny. materac do wody w przeliczeniu w przeliczeniu na złotówki 36. pizza ponad 30 kun. w chorwacji nie jest drogo, a pogoda piękna i krajobrazy cudne.

Gość gość
''-6 tysięcy?No chyba w tej kwocie się nie zmieścisz. Tyle to byś wydała na wakacje w PL.My w zeszłym roku w 2 osoby wydaliśmy 6 tysięcy,jakby doszły do tego dzieci to pewnie z 8-9 by wyszło'' :D :D Nie ma szans żeby mi tyle wyszło w Polsce, góra 2-2.5 tyś. A za granicą nie trzeby tyle żreć, kawa, ciasteczka, deserki, pierdelki, ludzie kompletnie nie wiedzą jak się odżywiać, żeby było pożywnie i zdrowo a niedrogo.

Gość gość
dolaczam sie do tematu z tym ze my lecimy do wloch ? Catania ? Samolot , Hotel i Auto juz oplacone , zastnawiam ile ze soba zabrac zeby na wszystko starczylo a ze tez za duzo nie zabrac bo roznie bywa mozna i zgubic i moga okrasc ... 2 dorosle osoby ???

Gość gość
My jedziemy we wrześniu. 3 os. Dorosłe i niemowlę. Mamy zarezerwowany apartament za 300 euro za tydzień i drugi też mniej więcej za tyle samo. Rezerwowalismy w lutym bo dziś jak patrzyliśmy za ten sam apartament, ilość osób i dni cena od 1000 euro.

Gość gość
A ile zazwyczaj placicie za podróż autem?

Gość hanik56
Do Chorwacji można trafić niezłe promocje last minute na tanie loty: http://www.lotnicze-linie.pl Szcególnie jak nie mają zapełnionego samolotu

Gość gość
Lepiej wez swoje jedzenie,nie wszystko mi tam smakowalo

Gość gość
Zalezy w jakim terminie jedziecie, w sezonie jest duzo drozej niz po. My jedziemy koncem czerwca na 2 tygodnie, za noclegi placimy 130€/ doba ( 3 dzieci i 2 doroslych) 1000€ bierzemy ze doba plus paliwo Trzeba liczyc ok 3 Tys € w sezonie Poza sezonem bylismy we wrzesniu wynioslo Nas 7 Tys Zl ( ze wszystkim), tez na 2 tyg. Do Plaza mielismy 100m i villa byla z basenem( to samo miejsce)

Gość gość
jestescie nienormalni zeby jezdzic wlasnym autem i samemu sie zywic, przeciez to wychodzi fortuna. my sobie wykupilismy wczasy i mielismy dojazd, sniadania i obiadokolacje i tylko cos sobie na miescie do zjedzenia kupilismy, ceny sa jak nad polskim morzem, a moze i mniej, chorwacja nie jest wcale droga.

Zapraszam wszystkich miłośników Chorwacji do polubienia oraz odwiedzania strony http://www.albinoi.com Jest to duża baza obiektów noclegowych na terenie całej Chorwacji, a w niedalekiej przyszłości również w Austrii oraz Polsce. Baza będzie się cały czas powiększać a Wy dzięki niej zdobędziecie informacje odnośnie hotelu (adres, strona www, opis obiektu) oraz bezpośredni kontakt z hotelarzem. Wszystko w jednym miejscu, za darmo i bez pośredników

Gość iwonka76
Jeśli zastanawiasz się nad rodzinnymi wakacjami w Chorwacji, sprawdź biuro podróży Planujemywakacje.pl. Kilka razy podróżowałam z nimi do Włoch, Bułgarii czy właśnie Chorwacji, z mężem i dwójką dzieci (5 i 9 lat) i zawsze byliśmy zadowoleni.

Gość gość
do kogoś wg kogo 5-6 tys za wczasy w PL...... po co ?!!! w 2015 roku w sierpniu pojechaliśmy ( dokładnie 10 dni ) przez Litwę, Łotwę, Estonie i przepłynęliśmy na jeden dzien promem do Helsinek. Mieliśmy trochę jedzenia z PL. Wode mieliśmy bo mój mały ( wtedy 12 m-cy) dziwnie reaguje na obca wodę. Resztę kupowaliśmy w marketach. z gazem, paliwem, jedzeniem Małego, zakupami tam plus piwo w kazym kraju bo mój mąż jest smakoszem wyszło 3200 zł. mniej więcej 2 dni w każdym kraju- stolicy i 2 dni nad morzem w Nidzie ( przy obwodzie kaliningradzkim). Jechalismy tak aby przejazd nie zajmował więcej niż 3 h z racji Maluszka. Najdłużej było w-wa - wilno bo aż ^ ale jakoś dał radę. Noclegi nieplanowane wczensije. wchodziąłm na esky.pl i po postu atrzyłam na ceny i adresy. Jak w jakims nie było miejsca to sami dzwonili do innego więc zero stresu. Z Chorwacja nie może być drożej.... znajomi ciagle jeżdżą.

Gość mango73
Wakacje w Chorwacji nie są takie drogie, jakby się wydawało. Oczywiście zależy jak kto i co planuje, co chce zobaczyć, jaki typ wycieczki preferuje. Ja jeżdżę do Chorwacji za pośrednictwem biura Planujemywakacje.pl, z własnym dojazdem. Zawsze jestem zadowolona, a koszty nie są zbyt wysokie :)