Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna1992

poród w 37 tygodniu

Polecane posty

Gość ciężarna1992

dziewczyny doradźcie, moze bylyscie w takiej samej sytuacji, jestem w 37 tygodniu ciąży i dziwnie mnie boli podbrzusze jak przed okresem do tego z jednej strony plecy z tyłu, ból idzie aż do nogi że nie mogę chodzić, skurczy narazie nie mam, ale miałam podtzrymywaną ciąże do 35 tygodnia brałam fenoterol i wczoraj ginekolog wyciągła mi pessar, słyszałam różne opinie na ten temat że po wyjęciu go poród może sie zaczac wczesnie, na wszelki wypadek spakuje już torbe.

Gość gość
pakuj sie i to szybko, mozesz zaczac rodzic w kazdej chwili. u mnie porod zaczal sie wlasnie takim bolem z dolu plecow i promieniowal az do nog, gdy zaczely sie skurcze popparu godz pojechalam do szpitala i okazalo sie ze mam 8 cm rozwarcia. po 45min urodzila sie corka

Gość ciężarna1992
i jeszcze dwa dni temu dostałam strasznie swędzaca wysypke głownie na dloniach i rekach, ale zaczynam sie tez drapac na nogach i posladkach, nie wiem czym zalagodzic ten świąd.

Gość ciężarna1992
o Bożeee, narobiłaś mi strachu

Gość gość
spokojnie, u ciebie moze byc zupelnie inaczej. tak czy siak lepiej bys byla spakowana przynajmniej bedziesz spokojniejsza. co do wysypki to nie wiem, moze zadzwon do swojego lekarza albo przychodni i sie zapytac

Gość gość
e tam, strach.... ciesz się kobieto! możesz rodzić wreszcie - czekałaś na to 9 miesięcy :D

Gość gość
no tak szczerze to bym juz chciala urodzic ale trochę panikuje, nie wiem czy odróżnie skurcze te które ćwiczą od tych przepowiadających, ale mam teraz przy g***townych r****ch dziecka takie skurcze promieniujące w dół.