Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiuuula855

odstawienie tabletek a okres

Polecane posty

Gość Asiuuula855

Witam, dziewczyny pomóżcie! Jestem w trakcie zażywania pierwszego opakowania tabletek marvelon. Zaczelam je 19.07. - nie biorę ich z uwagi na ich antykoncepcyjne działanie bo i tak mam spirale. Chciałam po prostu przesunąć okres który wypada w samym środku mojego urlopu 11.08-25.08. Ginekolog kazal wziąć dwa opakowania bez siedmiodniowej przerwy. Czuje się jednak okropnie po tych tabletkach, jest mi niedobrze, jestem wściekła, boli mnie glowa. Jak mam w ten sposob czuć się na urlopie, to dziękuję... Dodaje, ze caly czas od pierwszej tabletki oprócz okresu mam plamienia. Moje pytanie brzmi: jeśli dzis odstawie tabletki to kiedy wystąpi okres? Jest szansa ze jeszcze przed urlopem pomimo, ze nie wezmę 21 tabletek? Z góry dziękuję za odpowiedz:)

Gość gość
W ciągu 7 dni od odstawienia.

Gość Asiuuula855
pomimo ze 21 nie wzięłam tak? To w takim razie dzis juz nie wezme:) Dziękuję za odp.

Gość gość
Okres przy tabletkach to krwawienie z odstawienia i pojawia się kiedy spada poziom hormonów, a to dzieje się po odstawieniu i nie ma znaczenia ile tabletek wzięłaś.

Gość gość
ja koncze 1 opakowanie za 5 dni tez chcialam przesynac na slub. po odstawieniu za 5 dni nastapi krwawienie z odstawienia a normalny okres powinnam miec 17.08 gdybym ne brala tabletek. czy po odstawieniu i po krwawieniu z odstawienia nie nastapi napewno normalny okres 17?? posze o odp

Gość gochagosia
ja mam podobna sytuacje prosze orade ile czeka sie po odstawieniu na normalny okres??

Gość gość
"czy po odstawieniu i po krwawieniu z odstawienia nie nastapi napewno normalny okres 17?" Pomijając możliwość jakichś zaburzeń hormonalnych to nie wystąpi. Ale nie wiem czy 17. to krwawienie z odstawienia nie będzie jeszcze się kończyć. Jakie tabletki bierzesz?

Gość gość
"ja mam podobna sytuacje prosze orade ile czeka sie po odstawieniu na normalny okres??" Możesz dokładnie wyjaśnić o co Ci chodzi?

Gość gość
biore loestrin jak bylam w anglii to kupilam i w sumie dopiero po powrocie do polski zaczelam brac. koncze za 5 dni 1 blister a wesele mam 17,08 wtedy powinien byc normalny okres gdybym nie zaczela brac hormonow. chcialabym odstawic za 5 dni bo chcialam tylko przesunac

Gość gochagosia
tez chce odstawic po 1 op. i zastanawiam sie kiedy dostane normalna @??

Gość gość
Odstawisz 06. czy tam 07. sierpnia. Krwawienie moze się zacząć np. 5. dnia po odstawieniu (ja tak mam) czyli 12. sierpnia, jesli krwawienie bedzie trwało 6-7 dni to zahaczy o wesele. Oczywiscie nie musi tak być, ale jak chcesz mieć pewność to ja bym na Twoim miejscu odstawila 2-3 dni wczesniej. Zrobisz jak chcesz.

Gość gość
"tez chce odstawic po 1 op. i zastanawiam sie kiedy dostane normalna @??" Nie ma na to reguły, może przyjsc po trzech tygodniach, a moze się cykl tak zaburzyć, ze przyjdzie po półtora miesiąca.

Gość gość
a bezpieczie odstawic przed skonczeniem sie blistra??

Gość gość
Tak. Jesli korzystasz z działania antykoncepcyjnego to musisz jedynie pamiętać, że kolejne opakowanie musisz zacząć po 7-dniowej przerwie czyli o tyle ile mniej tabletek weźmiesz o tyle wcześniej zaczynasz kolejne opakowanie.