Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jaki sposob usypiacie swoje dzieci 14 miesiecy

Polecane posty

Gość gość

Do tej pory corka usypiala mi na rekach-pila wieczorne mleko w zasypiala w trakcie. teraz jest juz duza i chcialabym sprubowac inaczej, np wypic a potem lezac ze mna w lozku a po zasnieciu przelozyc ja do lozeczka albo najlepiej zasypiac w swoim lozeczku. Jak to bylo u was? macie moze dla mnie jakies rady zeby obylo sie to w miare sprawnie i bez placzu?

Gość maaaaaaama
Trezba było od małego dziecko przyzwyczajać do łóżeczka. Ja nigdy nie miałam tego problemu. Od urodzenia mała spała w łóżeczku- teraz nawet by już z nami w łóżku nie zasnęła. Jedynym wyjątkiem jest gdy choroba ją dopadnie i gorączkuje

Gość gość
Zle ja przyzwyczailas od poczatku. Moja zawsze po karmieniu byla odkladana do lozeczka. Teraz ma 1,5 roku i od dawna zasypia nam wylacznie sama w pokoju tzn calusek i odkladam ja do lozeczka i zamykam pokoj. Czasem chwile cos sobie pogada i zaraz spi, przesypiajac cala noc.

Gość gość inny
ja tak jak maaaaaaama od samego urodzenia w łóżeczku usypiałam i teraz nie mam problemu. spróbuj od wypicia mleka jak leżycie razem w łóżku (chyba że uda ci się do niej w jej łóżeczku przytulić :-D

Gość gość
moje dziecko tez bylo nauczone zasypiac w lozeczku. 14 miesieczne dziecko zasypia na rekach? :O Teraz bedzie placz i to ty bedziesz ryczla. Masz co chcialas :P

Gość gość
przy piersi na noc, w dzień przytula się do babci lub taty

Gość gość
14 miesięczne przy piersi? podziwiam.

Gość gość
Kładę po kąpieli do łóżka, czytam (albo mąż) bajkę albo dwie jak krótkie, całujemy na dobranoc i gasimy światło.

Gość gość
zaraz będzie zakładać temat, co zrobic bo ma piersi jak naleśniki. (po chooya karmic 14 miesiecy?)

Gość gość
nie będzie nie będzie, moja sąsiadka dłużej 3 karmiła duże ma ale nie do samej ziemi nie są może idealne ale w końcu już nie młoda jest bo dzieci duże. ja ją podziwiam ja dałam rade tylko do 4 m-ca

Gość gość
a po "chooya" dziecku mleko? Moimi naleśnikami nie martw się :P

Gość gość
Zjada kolacje (kaszka z mlekiem i jakims owocem, popija potem woda), idziemy na gore, kapiel, czytanie ksiazeczki, klade do lozeczka, daje smoka, wlaczam muzyczke, mowie "teraz idziesz aaaa", gasze swiatlo i wychodze z pokoju, Corka sama zasypia. Musze ja niedlugo jeszcze oduczyc uzywania smoka do zasypiania i bedzie ok. Na szczescie w ciagu dnia nie chce smoka.

Gość gość
najpierw powinna byc kapiel a dopiero potem kolacja

Gość gość
Mój syn wypija mleko, przytula się do mnie i zasypia... też przedtem usypiał na rękach ale chyba w porę zaczęłam uczyć zasypiania bez noszenia i bujania jak miał jakieś 10 m-cy. Oduczyłam w ten sposób ,że kładłam go na sobie lub obok na ramieniu i kołysałam, z czasem po prostu przestałam kołysać i zasypia teraz sam.

Gość gość
a kiedy przytulacie dziecko i dajecie poczucie bezpieczeństwa? Trzy minuty i po sprawie z trochę ponad rocznym dzieckiem?

Gość gość
Nieprawda, pediatra powiedzila mi, ze najpierw kolacja potem kapiel.

Gość gość
u nas najpierw normalna kolacja, kąpiel a później pierś ale z tego co wiem dziecko nie powinno kąpać się zaraz po jedzeniu.

Gość gość
klade sie z nia do lozka miziam po głowce i zasypia

Gość gość
Nie ma znaczenia czy kolacja przed kapiela czy po. Wszystko zalezy jak upodobalo sobie dzoecko. Co do usypania na rekach tak duzego dziecka to podziwiam. Mi ciezko jest karrmic na rekach 5miesieczne dziecko bo jest tak ciezkie. A od poczatku uczylam zasypiania w lozeczku samemu. Nawet jak zasnal w trakcie jedzenia to do odbicia sie wybudzal. Teraz po karmieniu jeszcze.go przytule,ponosze w pione,odloze do lozeczka,pocaluje i zasypia sam. Czasem w dzien jak bardzo mocno chce mu sie spac i jest az rzdrazniony to musze go przytulic i chwile.ululac,ale.to raz na 2 tyg sie zdarzy.

Gość gość
jak córka była mała to też zjadła i odkładałam do łóżeczka i spała,a teraz 16 miesięcy i muszę bujać, potem przenoszę do łóżeczka i jeszcze w środku nocy potrafi tak krzyczeć,że musimy ją brać do siebie, do łóżka. Uczyłam na samodzielne zasypianie a teraz i tak mam to co większość, także z dziećmi to nie takie proste jest jak my sobie ustalimy.