Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogłam zajść w ciążę

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem bo nie wiem czy zajście w ciążę podczas brania tabletek anty jest możliwe. Otóż często się zdarzało że brałam tabletki nie o stałej porze albo z kilkunasto godzinnym opóźnieniem dwa razy się zdarzyło że nie wzięłam wcale :( do stosunku doszło dwa tygodnie temu wtedy właśnie zapomniałam o tabletkach i właśnie ich nie wzięłam ... Niby tydzień po stosunku czyli tydzień temu robiłam test i wyszedł negatywny to i tak się obawiam że mogę być w ciąży strasznie boli mnie dolna część brzucha i mam ta jakby wzdęcia czasami i do tego dziwnie metaliczny posmak w ustach nigdy tak nie miałam a odkąd zaczełam brać tabletki to brzuch w ogóle mnie nie bolał. Nie chce wyjść na jakąś histeryczke czy coś dlatego wole na początku tutaj zapytać kiedy mogę zrobić kolejny test i czy w ogóle jest sens go robić z góry dziękuje za odpowiedzi

Gość gość
Mogłaś zajść w ciążę jesli pominęłaś dwie tabletki w opakowaniu, a część brałaś z dużym opóźnieniem. Test zrobiony tydzień po stosunku nie jest wiarygodny, bo brak jeszcze we krwi odpowiedniego stężenia bhcg (jesli w ogóle doszło juz do zagnieżdżenia). Test z sikow można zrobić najwcześniej po 14 dniach od stosunku, z krwi po 10. Jeśli nie pojawi się krwawienie z odstawienia to zanim rozpoczniesz kolejne opakowanie idź do ginekologa, żeby wykluczyć ciążę. Wzdęcia nie są objawem ciąży.

Gość gość
W antykoncepcji trzeba przestrzegac terminów,gdyż inaczej to ciążą.