Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kac mnie męczy

Kilka pytań dotyczącch rosołu

Polecane posty

Gość kac mnie męczy

Kupiłem porcje rosołową w mięsnym, nada się? :D Ile godzin gotować i co dodać żebym nie musiał wrzucać tam kostki rosołowej :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koc mie dreczy
rosol na ten upal? kefiru sie napij :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wrzuć liść laurowy, ziele angielskie , pieprz w ziarnkach,korzeń pietruszki, kawałek selera, por , jak masz to gałązkę lubczyku możesz dodać w całości ząbek czosnku i przypieczoną cebulę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kac mnie męczy
Ok, dodam wszystko poza lubczykiem bo mam potarty, a nie lubię jak mi przyprawy pływają w zupie.:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kac mnie męczy
Kilka dni temu posadziłem lubczyk i majeranek, rośnie jak szalony :D Ale jeszcze nie będę ścinał :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie lubię rosołu, mam po nim srake zawsze;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
daj tez marchewke, ale rosol z porcji rosolowej wyjdzie chyba troche salby!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dodałabym jeszcze
..natkę pietruszki, listki selera, por (możesz to obwiązać nitką to nie będzie się szwędać i łatwo potem wyrzucić) i marchewkę ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robie tak wrzucam dwie porcje i zalewam woda.odszumowuje.po jakies 1,5h dorzucam ze 3 wieksze marchewki.2 pietruszki .seler.por.2 mocno spieczone cebule.za 2-3 h dorzucam lisci laurowych ze 4 kilkanascie ziarenek ziela .pieprz i sol. Jest pyszny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dodałabym jeszcze
Liść włoskiej kapusty też jest dobrze wrzucić :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A zeby tego calego syfu nie bylo to nastepnego dnia przelej do mniejszego garnka ten rosol ptzez sitko i wybierz z tego co zostanie co chcesz-marchewke miesko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dodałabym jeszcze
To plecy i doopka kurczaka..niekiedy że skrzydelkami:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dodałabym jeszcze
ze* ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Porcja rosolowa to to jakby Ci obcieli glowe,nogi,rece,piersi.Potem wybebeszysli i to co z Ciebie by zostalo to jest porcja.Jakies2,50zl/kg. dobre nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dodałabym jeszcze
:D:D:D a potem można zjeść psa:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dodałabym jeszcze
A jeszcze potem to już musztarda po obiedzie :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Fakt,porcja r.to troche taki odpad.Jestesmy brutalami do tego.ku ku kurczak by sobie biegal a tak ku ku ku r wa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kac mnie męczy
Dzięki za wszystkie rady, zaraz zaczynam gotować. :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a je ktoś podroby? to syf przecież

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rosół, to jest ku ku ku kury pół, rostbef, szponder, marchewka, pietruszka, kawałek selera i kapusty włoskiej, podpalona na ogniu cebulka, ziele, pieprz, sól. K***a, jaki listek, w życiu. Por? Maskara.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dodałabym jeszcze
Nie zapomnij się pochwalić jak wyszło :D A jaka Ty płeć?:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja jem podroby i moja rodzina. Szczawiowa na żołądkach z jajem dzisiaj na przykład. Wątróbką z cebulką. Cynaderki, serduszka. Gówno wiecie co jest dobre. :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dodałabym jeszcze
Ja też mam dzisiaj szczawiową :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dodałabym jeszcze
Watróbka mmmm ;) Flaki? (rzyg):P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja daje 2 udka kawalaek ogona i jak wyzej,,,ale najpierw dotuje 5 minut jak zawrze odcedzam plucze zimna woda znow zalewam i na malutkim ogniu 5 godzin szumowin odrobina jest klarowny troche zamrazam na inne zupy dodaje tez kapusty kawalek zawsze mam zamrozona jak mi zostaje po golabkach.te odcedzanie widzialam w programie francuza ktory byl w jurry z magda gesler

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Żeby rosół był w miarę dobry to co najmniej 3-4 godziny na najmniejszym płomieniu, im dłużej tym lepiej, jak masz możliwości to nawet 5-6 godzin możesz gotować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×