Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzesi30

Beta HCG

Polecane posty

Gość Dzesi30

Witam! Mam pewne obawy i chciałabym aby ktoś kto miał podobna sytuacje wypowiedział się :) Mam nie regularne miesiączki ale do 31 dni zawsze przyjdzie:)Staramy sie o dziecko więc kiedy w 35 nie było zrobiłam badania bety HCG wynik 46,3 w normach 5,8-71,2 dla 3 tygodonia ciąży.Wieczorem dostałam okres.Wizyta u gina dopiero na środe.

Gość gość
To nie okres tylko krwawienie w ciąży. Do środy to juz może być po ciazy.

Gość Dzesi30
Testy płytkowe wychodzą mi negatywne.Możliwe że w laboratorium nastapiła pomyłka? Okres mam taki jak zawsze obfity i nie wygląda to na krwawienie.

Gość gość
Testy z krwi są bardziej wiarygodne. Stężenie bhcg w moczu moze być jeszcze za małe. Ja bym na Twoim miejscu pojechała na ostry dyżur.

Gość Dzesi30
Dzięki za rade. Cos jest nie tak ze takie stężenie bety hcg a tu okres :(

Gość marryjuana
Ja miałam wynik bardzo podobny do Twojego i też krwawiłam, a było to wczesne poronienie. Jedź na dyżur do szpitala, może jeszcze da się podtrzymać ciążę, a jeśli nie, to się nie przejmuj, takie wcześniutkie poronienia bardzo często się zdarzają. Ja staram się znowu :).

Gość marryjuana
Mój wynik to był 47 z tego, co pamiętam, test płytkowy wychodził na pierwszy rzut oka negatywnie, słabiutką linię było widać dopiero pod ostre światło, więc tym nie ma co się sugerować. Przy pierwszym krwawieniu ciąża się jeszcze utrzymała (beta wzrosła pomimo krwawienia). Przy drugim, parę dni później już niestety poroniłam. Ale tak jak mówię - nie przejmuj się, gdyby finał tej sytuacji był taki jak u mnie, gdybyś nie zrobiła bety, pewnie wcale byś nie wiedziała, że jesteś w ciąży. Kobiety w ciągu swojego życia ronią kilka ciąż, o których nie mają pojęcia, więc głowa do góry :).

Gość MOŻEbład
To mógł być błąd! Mi okres spóźniał się tydzień (pierwszy raz) zrobiłam beta hcg i wynik...2000! Jednak sikańce negatywne...następnego dnia powtórzyłam badanie w innym laboratorium i wynik: mniej niż 2. Pierwszy wynik był zwykłym błędem. Ale na twoim miejscu skontaktowałabym się z lekarzem, może być różnie, chociaż poziom beta hcg malutki.

Gość Dzesi30
Dziewczyny chciałam tylko wyjaśnić że laboratorium pomylili wyniki z inna kobieta.....cały weekend myśli i obaw dzis wizyta u gin wszytsko wyjaśniła :( Najlepsze jest to że labo moje wyniki gdzieś zapodziało :(

Gość marryjuana
O rany, co za ludzie...

Gość Dzesi30
Tyle zmartwień i starań a wszystko nie potrzebnie bo ciąży nawet nie było :( Jeszcze ani przepraszam od Pani w okienku nie usłyszałam :( Teraz inna kobieta myśli że nie jest w ciąży mając moje wyniki a w rzeczywistosći jest !!

Gość marryjuana
W głowie mi się to nie mieści, jak można pomylić taki wynik :/.