Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anitka009

dyskopatia lędźwiowa poród sn czy cc

Polecane posty

Gość Anitka009

Cześć dziewczyny , może któraś mi pomoże , Mam dyskopatię lędźwiową . I teraz moje pytanie brzmi czy mogę urodzić naturalnie czy cc?? Dyskopatia najprawdopodobniej zrobiła mi się przez pierwszą ciążę . Teraz planuję zajść w drugą i nie mam pojęcia czy muszę się jakoś podleczyć?? Na 2 wrzesień mam rehabilitację

Gość Anitka009
up

Gość gość
dyskopatia nie jest wskazaniem do cc, rehabiliatcja klasyczna nie ma sensu - zainteresuj sie znalezieniem terapeuty cwiczacego metoda McKenziego, który Cie zdiagnozuje i ustawi na czas ciąży

Gość gość
A może ktoś się jeszcze wypowie?? Bo też mam ten sam problem co autorka ;/

Gość gość
ja mam dyskopatie, rodzilam sn bez problemu. Akurta to nie jest przeciwskazaniem, Oczywiscie wczesniej musisz pogadac z dobrym rehabilitantem, zeby cie ustawil na okres ciązy,, no bo ciąza to obciazenia.

Gość Anitka009
Właśnie obciążenie.... Kurcze a cały czas kręgosłup daje mi w kość ;/

Gość gość
Ja przeżywam od wczoraj horror. Jestem w 9m ciąży termin na 12.08 i wczoraj chciałam posadzić swojego synka(2latka 15kg)na kibelek i w chwili kiedy go podniosłam coś mi walnęło w kregoslupie tak, ze padlam na kolana po 15min. dosylam na czworaka na lozko po 2h siadlam ale chodzic nie moge. Leze. Boje sie, ze zaczne rodzic i co wtedy a moj gin.na urlopie.

Gość gość
zaawansowana dyskopatia może być wskazaniem do cc, ja tak mam właśnie, jeśli są zmiany w rezonansie i przesunięcia to wg mnie porozmawiaj ze swoim lekarzem

Gość gość
podłączam sie, a co jeśli jest się po rwie kulszowej i ogólnie mam tendencje do łapania "korzonków" przy wysiłku ?