Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

audi A4 1998 czy Skoda Fabia 2002

Polecane posty

Gość gość

Starsze audi A4 bardzo mi się podoba, tak rocznik 1998, Skoda rocznik 2001-2003 Fabia. Które auto będzie tańsze w utrzymaniu? Biorąc pod uwagę podzespoły to działają na tych samych. Co byście wybrali??? Mam od 5 000 do 10 000 na samochód, z tym że im mniej wydam, tym lepiej - to pierwsze auto , a pieniądze wolę wydac coś do domu. Czym będzie mi się lepiej jeździć? ???

Jeśli wersja w tym samym motorze to bierz Fabiankę, fura pogardzana przez łebków więc większa szansa, że będzie to auto mniej zakatowanie

Gość gość
Tańsza w utrzymaniu zdecydowanie Fabia. A4 15 letnie to musisz się liczyć z realnym przebiegiem 300-450 tysięcy km, bo 99% tych auto jest sprowadzane z DE lub NL

Gość gość
tak, tylko że Fabie niekoniecznie mi się podobają, ciągnie mnie do Passata, Audi, tylko że właśnie starsze no i remonty droższe

Gość pan mechanik
częsciami bym się nie przejmował, do A4 wiele rzeczy mozna wygrzebać na szrocie czy Allegro za grosze, najważniejsze kupić wóż w jak najlepszym stanie tech.

Gość gość
skoda to vw pacanie

Gość gość
Tak, Skoda to vw ale on stosunkowo niedawna, Skoda I była jeszcze czeska. Właśnie, kupić w dobrym stanie nie tak łatwo, ale chyba jednak się uparłam:(

Gość pan mechanik
nie tak łatwo, dlatego musisz zwracać uwagę na wszelkie szczegóły, które mogłyby świadczyć o nadmiernym przebiegu

Gość pan mechanik
o nadmiernym przebiegu - nie mówiąc o zaliczonych stłuczkach itd. ;p

Gość gość
Mam jakąś słabość do fajnych aut. Nie wiem, może skoda octavia? Fabia dobra i tania w utrzymaniu...ale...

Gość gość
a jakie silniki w tych autach? i jakie wyposażenie? Bo tak to ciezko porównać jesli znajdziesz Fabie 1,9 TDI z klima to bierz :) A może co innego? Nie szkoda kasy na kilkunastoletnie zabytki ? :P

Gość gość
http://otomoto.pl/osobowe/skoda/fabia,i/2002//olej-napedowy/?p=1&comfort=1 Jak widac te autka maja sporo na licznikach, a nie wykluczone że jak sprzedajacy wpisuje np. 177 tys km to naprawdę jest z 250 :P

Gość Krystynka75
ja kupiłam w tamtym roku Audi A4 2001 rocznik za 15tyś z klimom aluminionwe felgi zadbane bardzo i bardzo sobie chwale jeździ bez zarzutu a standard wysoki jak bede kupowac nowe to tylko nowszy model Audi są bardzo dobre te samochody długo trzymja wartość mnie udało sie kupic okazyjnie .

Gość Krystynka75
5-10tyś to trochę mało jak na dobre autko jak co s to koło 10tyś bym szukała za 5tyś to ty kupisz już bardzo wysłużone auta i wyższe roczniki

Gość Krystynka75
acha i moje Audi jest tesz z abeesom :)

Gość gość
audi silnik 1.6 -2.0 moc około 125 nie pamiętam dokładnie, a Skoda 60-80 KM, 1.4 ......zależy .... różne modele i wersje oglądam ...