Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarenka2666

przedszkole i spanie

Polecane posty

Gość sarenka2666

Pytanie do mam przedszkolaków: jak poradzilyscie sobie z ustaleniem nowego rytmu dnia dziecka? Moj syn od czwartku chodzi do przedszkola i widze ze juz jest problem bo pobyt wypada w porze jego drzemki czyli do poludnia. I ztym bywa roznie bo jak wstanie o 6 rano to drzemke robi o 9-10 a jak wstanie o 8 to miedzy 12 a 13...i w przedszkolu ewidentnie mu sie chce spac a polozyc sie i zasnac nie chce co est akurat zrozumiałe...macie jakies rady???

Gość sarenka2666
podbijam

Gość gość
przyzwyczai się

Gość gosciowa
Dziecko chodzi do przedszkola i jest przyzwyczajone do drzemki przed poludniem ??? Ile to dziecko ma ? Rok ??? Normalne dziecko w wieku przedszkolny ma najwyzej jedna drzemke w ciagi dnia i nie wypada ona 4 godziny po calonocnym odpoczynku :O !

Gość gość
"Normalne dziecko" ... nieźle pojechałaś :) Autorko nie martw sie, na przyzwyczajenie potrzeba czasu, przestawi się. Ale nie ma sensu pytac ile inne dzieci sie przyzwyczajały - na takie rzeczy nie ma reguły.

Gość gosciowa
Hehe, no moze zeczywiscie troche przesadzialm :P... ale chodzilo mi o to te dziecko w wieku przedszkolnym powinno byc w stanie spokojnie wytrzymac 6-7 godzin po calej przespanej nocy. W zwiazku z tym "przestawienie sie" nie powinno trwac dlugo.

Gość fhfgh
Może po prostu też jestem wredna ale nie wydaje mi się żebyś przesadziła. Autorka tematu pisze o swoim dziecku pod każdym względem jak o niemowlaku. Te godziny aktywności, i ten niepokój i konsultowanie z innymi... Dziecinada na całego. Dobrze ktoś napisał, przyzwyczai się dziecko, i tyle (byle dziecka nie ogłupiać ciućkaniem).

Gość gość
Moja córka nie śpi w dzień odkad ma rok. Teraz ma 4 lata, poszła do przedszkola jak miała 2,5 roku i moja mama zabierała ją do domu jak była pora drzemki w przedszkolu bo nie chciała spać. Przedszkolanki zrozumiały, ja byłam w pracy. Teraz już albo leży, albo rysuje sobie coś po cichu.

Gość sarenka2666
Macie racje ze nie sa to moze standardowe pory drzemek ale do tej pory nie przeszkadzala mi ta ''samowolka''...chciał to spał, nie to nie. Moja wina-wiem. Z reszta nie planowalam ze pojdzie tak szybko do przedszkola-sytuacja nas zmusila. Tylko boje sie ze poprzez pobyt w przedszkolu w porze drzemek odechce mu sie tam wogole chodzi i sie zrazi. Ostatnim razem pani mowila ze ziewał, pokladał sie, był po prostu spiacy od razu po przyjsciu czyli jakies 2 h po wstaniu z łozka....:/

Gość gość
dziecko sie samo przestawi. moja corka teraz tez chocila do przedskola. po obiadzie 1,5 h drzemka. 12.30-14. raz corka spala innym razem juz jej sie niechcialo. to sobie lezala. a teraz w wakacje juz nie blo spania to o 17 juz corka byla zmeczona i musiala sobie zrobic 1h drzemke w domu.