Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moge opoznic sobie okres o 2 tygodnie

Polecane posty

Gość gość

hej mam pytanie uzywam plastrow evra juz 7lat i nie mam zadnych problemow!ale teraz jade na wesele i akurat wypadnie mi miesiaczka w tym czasie czy moge ja pzesunac o 2 tygodnie?czy to bezpieczne?

Gość gość
To zależy jak chcesz to zrobić. Możesz przykleić 6 plastrów pod rząd. Jednak musisz się liczyć z możliwością pojawienia się krwawienia/plamienia śródcyklicznego. Możesz również skrócić czas stosowania trzeciego plastra, pamiętając, że przerwa w stosowaniu nie może być dłuższa niż 7 dni. Jesli upierasz się przy przesunięciu o dwa tygodnie to najlepiej byłoby zastosować cztery plastry pod rząd. Na pewno nie ma sensu schemat 3 plastry - przerwa - 1 plaster - przerwa - 3 plastry. Polecam czytanie ulotki i logiczne myślenie. Tam jest wszystko napisane.

Gość gość
"Jesli upierasz się przy przesunięciu o dwa tygodnie to najlepiej byłoby zastosować cztery plastry pod rząd." Oczywiście pięć, a nie cztery. 😴

Gość gość
a ja uważam, że nie ma co zbytnio mieszać. na plastrach się nie znam, ale wiem jak to wygląda z tabletkami. Po prostu nie rób przerwy, i zacznij od razu stosować nowe plastry, bez tej 7 dniowej rpzerwy. Dwa razy pod rząd, i dopiero potem zrob normalnie 7-dniową przerwę. jednakże tak jak mówię, tak się robi przy tabletkach:) do końca nie jestem pewna jak to jest przy plastrach

Gość gość
Badania i praktyka amerykańska to 4 razy w roku okres i to wystarczy.Kiedyś prababki co roku były w ciązy i okresu nie miały.Nie mając okresu w wakacje to wygoda.