Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rajstopy pończochy tak czy nie

Polecane posty

Gość gość

No więc jak to jest? Idę na wesele, jest upał i gorąc. Zastanawiam się, czy zakładać pończochy? Bo szczerze, to ja bym je założyła bardzo chętnie - moim zdaniem noga ładniej wygląda, a i chronicznie nie znoszę wkładać bosej stopy w zabudowane buty, czółenka. No i podobno bez rajstop/ pończoch to nieelegancko. Ale czy w taki upał ludzie nie będą dziwnie na mnie patrzeć, że jestem wyubierana w rajstopy?! Chociaż może jak kupię takie cieniuteńkie, to nie będzie się to rzucać w oczy, a mnie będzie bardziej komfortowo w bucie...?

Gość gość
Niektórzy twierdzą, że tylko w rajstopach (norma w korporacjach), inni, że cieliste rajstopy nawet zimą są nieeleganckie (szczególnie stylistki). Wczoraj na uroczystości rodzinnej miałam okazję oglądać orajstopowane nogi dziewczyny z delikatną koronkową sukienką i to nie było ładne. Pomierz, pokombinuj, może rajstopy w sprayu - nigdy nie używałam - może cieniutkie ósemki... Najważniejsze, by nie błyszczały i pasowały kolorem, a właściwie nie miały koloru innego niż skóra. Ja chodzę z gołymi nogami jak tylko długo się da, ale nienawidzę mieć czegokolwiek na nogach, więc to kwestia wygody.

Gość modouzależniony
Nikt, nigdy, nikomu nie zarzuci, że rajstopy / pończochy są niestosowne, no, chyba, że na plażę, ale z tego co wiem, na plażę nie idziesz. Kup cieniutkie (6 - 8 den) pończochy samonośne w możliwie jak najbardziej naturalnym dla ciebie kolorze i będzie super. Takie, prawie niewidoczne nadadzą nodze eleganckiego wyglądu, ty będziesz czuła się atrakcyjnie i pupy nie przegrzejesz.

Gość gość
Do zabudowanych butow - wedlug mnie - zawsze, a szczegolnie na taka uroczystosc. Co innego jak ktos zaklada rajstopy do szpilek z odkrytym noskiem, to jest porazka. 8 den w neutralnym kolorze i jazda!

Gość gość
No własnie o takich jak najcieńszych pończochach myślałam, w naturalnym kolorze. Głównie właśnie ze względu na te buty - mam klasyczne, skórzane czółenka. Wolałabym nie wkładać do nich bosej stopy, bo po prostu bardzo tego nie lubię.

Gość whoyouare
Możesz kupić sobie takie mini 'skarpetki' - używane głównie do balerinek/. Są bardzo płytkie, nie wystają z buta (mowa o czółenkach, balerinkach) Naprawdę polecam. Co do rajstop czy pończoch to przy obecnej pogodzinie nie będzie to wg mnie najlepiej wyglądać, poza tym mimo wszystko to syntetyk więc nogi będą się pocić...

Gość gość
to chyba coco chanel powiedziała że elegancka kobieta nawet w największy upał pod spodniami nosi pończochy? czy coś w ten deseń :)