Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja microgynon21 wytrysk w środku przerwa pomocy

Polecane posty

Gość gość

Hej, Nie zadań kolejnego pytania czy jak skończył w środku to będę w ciąży... Wiem, że nie :-). Mam trochę inne pytanie, wczoraj o 9 wzięłam tabletke, wieczorem uprqwialismy seks :-) z końcem w środku - nigdy tak nie kończylismy ale cóż, tak wyszlo. Dzisiaj (godzinę wcześniej )wzięłam.2.. Strasznie obawiam się ciąży.. To wręcz schiza. Od jutra powinnam zrobić przerwę, teraz moje pytanie, czy powinnam robić 7 dnia przerwę czy lepiej zacząć nowe opakowanie i dopiero? Proszę mnie przekonać, tak jął napisałam strasznie obawiam się dzidzi. Jeżeli to istotne mam 21, prawie 22 lata. Czekam !!! Pozdrawiam :-)

Gość gość
"czy powinnam robić 7 dnia przerwę" Przerwę siódmego dnia? Napisz dokładnie od kiedy bierzesz tabletki (data), w którym dniu cyklu wzięłaś pierwszą tabletkę? Którą tabletkę z opakowania wzięłaś dzisiaj?

Gość gość
Biore 3ci listek czyli to bd ok 63tabletek wzięłam.do tej pory. Dzisiaj powinnam wziąć ostatnia tabletke z opakowania czyli 21, dodatkowo wzięłam jeszcze jedna czyli 22. Od jutra nie powinnam brac - jutro powinien nastąpić 1 dzien przerwy. Czy mogę być spokojna i zrobić przerwę normalnie czy nie robić pauzy i zacząć następne opakowanie?

Gość gość
Pisze z telefonu dlatego następuje lekką niespójność slow ;-)

Gość gość
Wzięłaś dodatkową tabletkę, bo wczoraj uprawiałaś pełny seks z wytryskiem w pochwie? :o Przeczytaj ulotkę, zaufaj temu co jest tam napisane i nie truj d**y. Idź do psychologa jakiegoś, bo masz spory problem.

Gość gość
Nie musisz odpowiadać jak Ci nie pasuje - po prostu spędzała :-)

Gość gość
Małe sprostowanie - po prostu s********j :-)

Gość gość
Grzeczniej trochę! Najpierw dorośnij do seksu, a dopiero potem się za niego bierz.

Gość gość
Zadałam normalne pytnie a wy nie potraficie odpowiedziec

Gość gość
Po raz ostatni zadam: robić przerwę czy nie? Wiecej pytań nie mam.

Gość gość
A dlaczego miałabyś nie robić? Po to są tabletki, żeby uprawiać seks bez innego zabezpieczenia, przez cały czas, także podczas 7-dniowej przerwy, a już tym bardziej dzień przed rozpoczęciem przerwy. Nawet gdybyś miała juz nie przyjmować kolejnego opakowania to i tak ten stosunek był zabezpieczony.

Gość gość
" ! Najpierw dorośnij do seksu, a dopiero potem się za niego bierz." Jestem bardziej dorosła niż Ty, moja panika nie wymaga też konsultacji psychologa. Mam raka szyjki macicy, jeżeli zajde w ciążę może to dla mnie skończyć się śmiercią, jeżeli poddam się terapii nigdy nie będę mogła mieć dzieci. Rąk czy też zmiany nowotworowe nie sa spowodowane wirusem hpv, żaden z moich lekarzy nie potrafi odpowiedzieć na pytanie skąd to mam. Może dlatego też tak panuje ale uwierz w moim przypadku wymaga tego sytuacja. Dlatego naciskam na konkretna odpowiedź, nie chce dobrych radludzi bez problemow. napisze też od razu zd ginekolog nie zabronił mi seksu i nawet sugerował żeby robić to bez prezerwatywy, przy stosunku przerywanym - dla pewności.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedź. W koncu właściwą. temat można zamknąć.

Gość gość
Tia. :D 🖐️

Gość agh
Ale powiedz, dlaczego nie chcesz robić przerwy? Tabletki zostały wynalezione właśnie po to, żeby wytrysk mógł być w środku. Jeśli przyjmowałaś tabletki zgodnie z ulotką, nie brałaś leków zaburzających ich wchłanianie, nie wymiotowałaś i nie miałaś biegunki, to jesteś zabezpieczona, zarówno podczas seksu po ostatniej tabletce, jak i w siedmiodniowej przerwie. Pomysłu z braniem 22. tabletki również nie rozumiem.

Gość gość
hahahah.. takie glupie dziewuchy powinny najpierw za nauke sie wziac a nie za seks o ktorym nie maja zielonego pojecia. Boze, widzisz a nie grzmisz!