Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryszczata_zakupoholiczka

Wykupuję pół apteki gdy CERA się pogarsza

Polecane posty

Gość a czy ktoykolwiek
wlasnie ze gule moga byc objawem tez gronkowca jak ktos juz napisal albo alergii.. ciezko powiedziec bez badan. przede wszystkim na twoim miejscu bym poszla do gina na badania czy masz dobrze dobrana antykoncepcje. biorac pod uwage ze nie masz innych obajwow to pewnie dobrze ale lepiej sprawdzic. a jesli chodzi o alergie, to objawy sa tak rozne, ze nie mozna mowic o typowych, szczegolnie jesli chodzi o pokarmową. zrob testy eliminacyjne jesli nie chcesz wydawac kasy na badania u alergologa, przy czym na pierwszy rzut bym proponowala najczestsze alergeny, tj. pszenica, mleko, jajka, pomidory, rumianek, kakao.

Gość gość
"ktora zalecasz tzw.pacjentom solarium - bardzo mądra jesteś, brak słów. Wykształcenia kosmetycznego ani kosmetologicznego zapewne nie posiadasz. I te kosmetyki AA, duzo osób ma na nie uczenie." Ty z pewnością jesteś kosmetyczką po studiach ;) Solarium sesje 2-3 minutowe są jak najbardziej wskazane aby wysuszyć pryszcze. Tak samo jak leżenie na słońcu i osuszanie ich. Jestem dyplomowanym kosmetologiem, obecnie jeszcze kończę dermatologię. Pozdrawiam.

Gość a czy ktoykolwiek
" Moze nie należą do tanich bo płacę za krem 50-70 zł ale mam pewnosc ze mi nie zaszkodzi. " :D nie wiem czy śmiać się czy plakac jak czytam takie rzeczy :O

Gość gość
Jeśli będą Cię uczulały kosmetyki AA proponuję użyć zwykłego szarego mydła. Tu będziesz miała pewność, ze Cię nie uczuli.

Gość a czy ktoykolwiek
szare mydlo nie u kazdego sie sprawdza

Gość gość
Tak jak inne kosmetyki, nie sprawdzają się u każdego. Nie ma złotego środka, trzeba próbować. Ale przede wszystkim trzeba zrobić badania

Gość a czy ktoykolwiek
dokladnie, badania to podstawa. a co "kosmetologa z dyplomem" ktory poleca solarium: to nieprofesjonalne, zeby bez szczegolowego wywiadu polecac takie metody.

Gość a czy ktoykolwiek
jako osoba ze skora atopowa nie moge polecic kosmetykow aa. za to moge polecic kosmetyki sylveco, jesli chodzi o kremy.

Gość gość
Możemy to powiedziec o każdej osobie, która daje swoje "dobre rady" autorce :) Dobrze, ja już się nie udzielam bo widzę, że tu same kosmetyczki po studiach i dermatolodzy z najwyższej półki. W razie czego zapraszam do kliniki w której pracuje http://www.skinclinic.pl/pl/ Jak uporasz się z pryszczami mogą pojawić się blizny. Wtedy mikro na pewno da duże efekty.

Gość a czy ktoykolwiek
no niekoniecznie, bo nikt nie daje takich dosc kontrowersyjnych rad. nawet nie zapytalas czy ma chocby naczynka czy cokolwiek...

Gość a czy ktoykolwiek
a poza tym tak sie sklada, ze nie znam ani jednego dermatologa ktory by polecal solarke. nie unikanie slonca owszem, ale solarium? w zyciu! cos masz wiedze zdezaktualizowaną. kiedys, zanim sie tyle wiedzialo o szkodliwym wplywie solarki, to dermatolodzy polecali, ale teraz...? a uwierz, "kilku" lekarzy w zyciu odwiedzilam...

Gość gość
Dobrze, Ty wiesz lepiej. Ty wiesz co jest w najnowszysch badaniach i na pewo doradzisz lepiej. Autorko, mam nadzieję, że zasięgniesz porady u specjalisty a nie na forum. Na każdego nie działają te same leki. Każdy człowiek jest inny. Zrób sobie komplet badań i będzie po problemie.

Gość gość
to trolling z tym solarium?:D

powiem wam, że mi jedna pani dermatolog, i to polecana i znana, poleciła mi zajść kilka razy na solarium, sama byłam w szoku :( generalnie nie mam dobrego zdania o dermatologach niestety.

Gość a czy ktoykolwiek
tak, bo najwyrazniej jedziesz na sciagach na tej twojej dermatologii :O🖐️

najgorsze jest to że maści, płynów, kremów na trądzik jest MASA i mogą w kółko zapisywać nowy specyfik, pacjent zadowolony że ma nowe mazidło, a lekarz ze ma pacjenta z głowy NA MIESIĄC.

Gość gość
autorko, broń Boże nie słuchaj tej od solarium, złośliwy trol:O

Gość gość
Ludzie... ja mówię o sesji 2-3 minutowej zeby tylko przysuszyć pryszcze a nie o sesji 10-20 min :/ Jak wyjeżdżacie na wakacje to też od razu białasy z biura rozwalacie się na plaży i leżycie plackiem cały dzień na słońcu? To jest dopiero nie zdrowe.

Gość gość
yyy nie? opalenizna jest o0brzydliwa. i niezdrowa:O

Gość a czy ktoykolwiek
porównywanie solarium do opalania na plaży to super dowód twojego profesjonalizmu :D chyba kazdy wie ze w nadmiarze opalanie jest szkodliwe... a przysuszac syfki mozna i w inny sposob. autorko, uzywalas kiedys glinek?

Gość gość
Ciekawe gdzie porównuję opalanie na słońcu do solarium...

nawet bogate gwiazdy np. Alicia Keys, Cameron Diaz, Victoria Beckham, mają kupe kasy i na pewno robią co mogą a i tak mają trądzik . więc niektórzy są chyba na niego skazani :O

Gość gość
hehehehe dyplomowana kosmetolog, która teraz niby robi dermatologię! jak byś była kosmetologiem to byś dobrze wiedziała, że nie ma czegoś takiego jak kosmetyczka po studiach. jest kosmetyczka po studium kosmetycznym lub kursie oraz kosmetolog po studiach - licencjackich lub mgr może zdradź gdzie przyjmujesz, to przynajmniej nikt z nas tam nie pójdzie. Znałam jedną panią dermatolog, która po studiach medycznych zapisała się na drugi kierunek - kosmetologię - była głupia jak nie powiem kto, ledwo dawała sobie radę, na żaden egzamin nie podchodziła nie mając ściąg. Cały czas się zastanawiałam jak ona tą medycynę skończyła.

Gość gość
jeszcze jedno - dyplomowany kosmetolog nie używa sformułowań typu "pryszcze"

Gość gość
daj spokoj cerze, na jakis czas a nie bombarduj jej cala masa chemii MASAKRA

Gość Sylwia Krukiewicz
Miałam pryszcze i wiem jak to jest. Obawiałam się że zostanie mi to na wieki;( A dałam sobie z tym radę z pomocą tabletek IQface sprowadzonym przez moją mamę. Podziałały fantastycznie i w dość szybkim tempie w porównaniu do wcześniejszych metod:) Ciesze się że to już za mną bo to okropne mieć problemy z cerą dla kobiety, a u facetów też mi się to nie podoba ;/