Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestraszonaaaaaaaaaaaaaaa

czy to ciąża

Polecane posty

Witam! mam problem, jakies tydzien temu współżyłam z chlopakiem, teraz moje piersi stały sie strasznie obolałe, dzisiaj nawet zemdlalam. Musze jeszcze nadmienic ze obecnie walcze z zapaleniem macicy, byłam wczoraj u ginekologa ale na usg nic nie bylo widac, czy to możliwe ze jestem w ciązy, a na usg po prostu jeszcze nie widac, czy te bóle w podbrzuszu i omdlenia i zawrtoty sa związane z tym zapaleniem. Do tego od paru dni biore antybiotyk. pomózcie

Gość gość
Kiedy masz mieć okres?

w następna niedziele

i brałam teraz dwa blistry pod rzad tab anty, teraz w niedziele powinnam, dostac okres po dwóch blistrach

Gość gość
pewnie efekt tabletek

no i jeszcze jedna kwestria, wtedy, kiedy współzyłam dzien wczesniej wzięłam ostatnią tabletke antybiotyku Taromentin... ;/

Gość gość
ilodniowe cykle masz? Jeśli 28 dniowe, a owulację ok. 15 dc, to niemożliwe byś w 18 dniu cyklu miała objawy ciąży, bo jeszcze nie doszłoby do zagnieżdżenia. W którym dniu cyklu współżyłaś?

Gość gość
wzięłam drugi blister pod rząd, jak współrzyłam to byla ok 5-8 tabletka z nowego blistra, cykle mam regularne

Gość gość
... współżyłam... sorki za błąd ;) mam zawroty glowy, omdlenia, strasznie tkliwe piersi... to pewnie za wczesnie na objawy ale ja juz na glowe dostaje...

Gość gość
Jeszcze raz sie spytam: w ktorym dniu cyklu wspolzylas? pierwszy dzien cyklu to pierwszy dzien miesiaczki. I w ktrym dniu cyklu dzis jestes? Ja sie staram o dziecko i co miesiac bola mnie piersi, a w ciazy jakos nie jestem.

Gość gość
tylko własnie miesiączki nie miałam w tym miesiącu bo wzięłam dwa blistry tabletek anty pod rząd, a robiłam to pierwszy raz, wiec nie wiem jak mam to liczyc.... ;/

Gość gość
oczywiście omdleń nie wiążesz z zapaleniem "macicy" ?

Gość gość
za 7 dni powinnam dostac okres z odstawienia tabletek piersi bolą mnie juz od dawna, a zwykle zaczynaly 2,3 dni przed okresem

Gość gość
mam nadzieje ze to efekt, dwóch blistrów pod rząd,ale nic nie wiadomo bo taromentin obniza działania strodków antykoncepcyjnych 7 dni po ich zazywaniu.... a dodoatkowo sie nie zabezpieczalam w tym czasie

Gość gość
raczej nie, bo walcze z tym juz od 2 miesięcy i nigdy takie cos mi nie przydarzyło, dzisiaj dopiero pierwszy raz...

Gość gość
ło ranyyyy. Przecież robi sie przerwe! Tabletki anty moga obnizyc dzialanie antykow. Na ten czas trzeba stosowac dodatkowa antykoncepcje, czyli prezerwatywy lub sie wstrzymac. Piersi moga Cie bolec od zafiksowan hormonalnych, albo i od ciazy. Ciezko teraz cokolwiek powiedziec. Nie pomoge Ci, nie wiem jak to liczyć, chyba w tej sytuacji nie da się określić. Antybiotyki mogły wszystko rozregulować + drugie opakowanie pod rząd. Ktoś Ci tak poradził?

Gość gość
a wszystko układa sie w całosc... w dzien po odstawieniu Taromentinu współżyłam bez zabezpieczenia... nie jeden raz niestety... pare dni po tym zaczeły bardzo bolec mnie piersi, sutki stały jakies dziwne, piersi stały sie nabrzmiałe, naczytałam sie na forach ze takie objawy mogą wystąpic pare dni po zapłodnieniu, dzisiaj to omdlenie, zawroty glowy

Gość gość
moze stan sie pogarsza? zapalenie plus tyle hormonow bez przerwy? koniecznie idz z tym do lekarza.

Gość gość
dostawałam dopochwowe tabletki ze względu na zapalenie macicy których nie mozna stosowac podczas miesiączki

Gość gość
u lekarza byłam wczoraj, usg nic nie wykazało, żadnej ciązy, no ale możliwe ze to jeszcze za wczesnie na wykrycie jej...

Gość gość
oczywiście omdleń nie wiążesz z zapaleniem "macicy" ?

Gość gość
Parę dni po wspolzyciu nie moga wystapic takie objawy! W pare dni po zagniezdzeniu tak (czyli najpierw nastepuje zaplodnienie, ktore moze trwac od 1 do 5 dni plus zagniezdzenie od 6 do 12 dni i po jakis 2 dniach od zagniezdzenia mozesz odczuc jakies realne objawy ciazy).

Gość gość
miejmy nadzieje ze to wszytsko sprawa hormonow... Zapalenie macicy, obecnie 3 seria antybiotyku.... do tego jeszcze woda w macicy, dwa blistry tabletek pod rzad!

Gość gość
dla pewnosci wykonaj za pare dni test ciazowy - z porannego moczu

Gość gość
Po tygodniu nikt ani nic nie wykryje ciązy. :O

Gość gość
walcze z zapaleniem od czerwca, nigdy nie mdlalam, dzisiaj stało sie to pierwszy raz

Gość gość
czy nie rozumiesz, co do ciebie pisza?! nie ma mozliwosci, bys juz czula pierwsze objawy - i to do tego tak silne, ze juz bys mdlala. Idz do lekarza! zadnego omdlenia nie wolno lekcewazyc! Sa upaly, moze masz cos z sercem. Na pewno po tygdoniu nie masz zadnych objawow!