Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabijciemnie

kanalowe dziurawego ulamanego zeba POMOCY

Polecane posty

Gość zabijciemnie

witam, jutro/pojutrze zamierzam isc do dentysty poniewaz pobolewa mnie zab ale tylo troche...a wiec mam paniczny lek przed dentysta(powaznie za kazdym razem plakalam jak siadalam na fotelu) i ostatni raz bylam 2 lata temu...:/ Mialam wtedy 4 zeby do kanalowego, chodze do publicznego gabinetu ale dentysta jest cholernie dobry i zawsze mnie i moja siostre uspokaja :) teraz, po tych 2 latach mam 5 dziurawych zebow w tym 3 takie odlamane: prawa i lewa dolna szostka odlamane tak ze nie ma polowy zeba prawie 3/4. Wiem ze bede je miala wyrywane/kanalowo leczone, ale nie wiem jak to wyglada na zlamanym zebie i czy boli. Np wyrywanie gornej piatki mnie wgl nie bolalo a mialam tylko1 znieczulenie.Jakie sa wasze doswiadczenia? Wiem ze ten dentysta jest w stanie mi zrobic kanalowe podczas 1 wizyty, boje sie jedynie ze bedzie strasznie bolec.

Gość dentystka sadystka
ZNIECZULA cie i po problemie nawet na NFZ sa znieczulenia

Gość gość
nie daj sobie wyrwac zeba, korone mozna dorobic nawet do korzenia.

Gość zabijciemnie
tak wiem ze sa znieczulenia :) ale w tym problem ze nie wiem czy te znieczulenie zadziala...moja kolezanka miala 3 znieczulenia a jednak tak ja bolalo tak ze wyszla cala spuchnieta :/

Gość zabijciemnie
najlepiej byloby gdyby wszystkie chore zeby naprawilby mi podczas narkozy haha ;) dlaczego nie mam dac sobie wyrwac?

Gość gość
kazdy brak zeba to duza strata i od tego juz jeden krak do protezy. ja mieszkam w usa i tutaj to juz musi byc naprawde ostatecznosc zeby ci wyrwali zeba, prawie tak do tego podchodza jakby ci mieli wyrwac noge.

Gość zabijciemnie
jak to z tymi znieczuleniami? czy jest mozliwosc ze przy paru znieczuleniach i tak mnie mocno zaboli? :/