Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w sklepie z pamiatkami

Polecane posty

Gość gość

Pracował ktoś z Was w takim sklepie w UK? Jak się Wam pracuje/pracowało? Czy angielski musi być perfekt? Wiadomo, ze znać trzeba, ale czy biegle? Piszcie, dzielcie się doświadczeniami, z góry dziękuje

Gość gość
Aha, mam na myśli stanowisko sprzedawcy

Gość Carina ZZZZ
Ja pracowałam niedawno, sklep z pamiątkami i innym badziewiem w Londynie ;] Praca normalna, fajna :] Placa na początek minimalna. Język jak jest komunikatywny to styka, zresztą języka najlepiej jest się uczyć (szlifować) właśnie w pracy, mając kontakt z ludźmi itd. Do takiego sklepu najwięcej przychodzi wiadomo - turystów, co innego jak pracujesz w odzieżowym tam angielski musi być bardzo dobry, choć to tez zależy, bo siostra pracuje w Aldo na Oxford Street od niedawna i to jej pierwsza praca w UK i język miała taki sobie, nie perfekcyjny i dala rade, a teraz jest coraz lepiej ;] Głowa do góry, a takich sklepów w Londynie jest cale mnóstwo

Gość gość
Placa na początek minimalna. XXXXXXXXXXXXXXXX w sklepach płaca minimalna jest zawsze! i na początek i w trakcie i na koniec!

Gość gość
nie boicie sie, ze jako sprzedawca/ kasjer kasa wam sie nie bedzie zgadzac i bedziecie musialy placic z wlasnej kieszeni?

Gość gość
A dlaczego niby ma się nie zgadzać?

Gość gość
bo wiecej osob obsluguje kase a jesli tos nie zna bdb jezyka mozna wine zwalic na taka osobe.

Gość gość
znowu pisza tu zakompleksione mochery. PRZECIEZ UK TO NIE POLSKA. Ja wiem, ze w zlodziejskim panstwie polskim, kasierkom jak sie kasa nei zgadza to musza to pokryc z wlasnej kieszeni z tych groszy co zarobia, ale nie w UK. W UK pracodawca nie ma prawa tego zrobic, jezeli to zrobi, to naraza sie na kare, bo to jest zlodziejstwo wynagrodzenia. W UK ludzie maja prawo do tego zeby sie pomyslic, czegos nie wiedziec, dopiero sie czegos uczyc, w Polsce wymagaja bog wie czego za miske ryzu, super hiper robotow....

Gość gość
widze, ze chamstwo Cie nie opuszcza. Ciekawe czy osoba piszaca powyzej jako wlasciciel z mankiem w kasie bylaby zadowolona.