Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy wasze dzieci zaczely stawiac pierwsze kroki

Polecane posty

Gość gość

Mój synek Tomek 11 miesięcy:)zapierdziela przy meblach, powiem ze jest szybki;) Potrafi tez długo stać bez trzymania się no i się ucieszyłam bo wczoraj zrobil kilkakrotnie po 2-3 samodzielne kroczki, a dzisiaj przeszedł sam ponad pol metra;) Wiem ze dzieci rozwijaj się w roznym tempie, i sa takie co chodzily szybciej i wolniej..ale tak chciałam napisac ze jestem dumna;)

Mój synek ma teraz 12 miesięcy i wcześniej potrafił sam przejść duże odległości nawet z jednego pokoju do drugiego a teraz nawet 1 kroku nie zrobi. Myślę ze to dlatego ze pojechaliśmy z nim na 2 tyg na wakacje i w tym czasie nie puszczaliśmy go do chodzenia bo są straszne dziury u nas na działce a w przyczepce jest za ciasno, bałam się ze się uderzy i myślę ze się poprostu oduczył. Nie mam pojęcia co zrobić żeby znów zaczął chodzić :-(

Gość gość
może po prostu stwarzaj mu sprzyjające temu okazje, prowadzaj za raczki, wolaj do siebie jak gdzies stoi..i sobie przypomni jak to się fajnie już na własnych nozkach tupta

Gość gość
Moja coreczka dzis skonczyla 11 miesiecy a zaczela chodzic 2 tygodnie temu, czyli jak miala 10,5 miesiaca :)

Gość gość
xxxxxxxxxx Gratulacje dla Tomeczka :) teraz musisz mieć oczy dookoła głowy xxxxxxxxxx Jak się pytasz autorko to pierwsze kroki córka zrobiła mając 9 miesięcy, chodziła po 2 tygodniach a syn 10 miesięcy, chodził po 3 tygodniach. Oboje rozwijali się inaczej córka szybko siadała i siedziała, raczkowała, wstawała, chodziła przy meblach a syn dłużej leżał a późnij lawinowo w tej kolejności siedział posadzony, wstawał, raczkował, próbował chodzić przy meblach i siadał w tym samym czasie. Za rączki nie chodzili prawie wcale, prowadzaliśmy je pod paszki (córkę moja mama prowadzała na ręczniku) ale oboje uparci woleli sami chodzić przy czymś, choćby pchając pufę, czy leżaczek. Jeden plus szybkiego chodzenia, jak opanowały chodzenie to zaczęły rozwijać się inne rzeczy m.in. bardzo mowa, oczywiście córka szybciej, syn później ale każde z nich miało i ma w sobie coś innego wyjątkowego, zwłaszcza dla nas rodziców.

Gość gość
Mój starszy syn jest chory więc jego wynik chodzenia w 7 miesiącu życia się nie liczy. młodszy chodził mając 10 miesięcy.

Gość gość
Mój starszy syn jest chory więc jego wynik chodzenia w 7 miesiącu życia się nie liczy. młodszy chodził mając 10 miesięcy.

Gość gość
przepraszam,ze zapytam ale na co jest chory ?chodzenie w 7 misiacu to super wynik

Gość gość
13,5 miesiąca i bardzo sie z tego cieszę, że nie zacząl zbyt wcześnie

Gość gość
pierwsze samodzielne kroki mój syn stawiał gdy miał 9 miesięcy ( od 5,5 w chodziku), a pewnie zaczął zasuwać w wieku 10 m-cy...

Gość gość
Syn cierpi na pewną chorobę genetyczną. w skrócie-jest dużo silniejszy od rówieśników-lepiej pływa, szybciej biega. mając 7dni trzymał sztywno głowę, mając 2miesiące z leżenia na brzuchu potrafił przejść do pozycji "na czworaka", mając 1.5roku potrafił wisząc na rurce podciągnąć się na rękach. jest to ta sama mutacja którą ma multimedalista pływak m.f. phelbs. dobrze że nie mieszkamy w pl,bo pewnie by syna wysłali na rehabilitację twierdząc ze ma wzmożone napięcie mięśniowe.

Moja córka zaczynała w 9tym miesiącu, a sama już bez żadnej pomocy smigała jak miała 10 miesięcy :)

Gość gość
Fajnie, naprawdę wspaniale uczucie moc patrzeć jak Nasza pociecha się rozwija jak zdobywa nowe umiejetnosci;) Zawsze nagradzam mojego syna brawami co sprawia mu ogromna frajde;) Chodziaz nie powiem oczy dookoła glowy..bez tego ani rusz;)

Gość gość
a tak z ciekawosci-czy ta choroba niesie ze soba jakies negatywne konsekwencje? Moj syn pierwsze samodzielne kroki zaliczyl, jak mial 13,5msca

Gość gość
Taaa kretynki, zaraz napiszecie, że dziecko chodziło w wieku 5 miesięcy :D

Gość gość
Starsza córka miała 10 m-cy jak już chodziła- pierwsze samodzielne kroczki postawiła jak miała 9 m-cy z hakiem. Druga- zobaczymy, bo ma niecałe 2 miesiące, ale też widać, ze silna bestia. Przekreca się z brzuszka na plecy, z pleców na boki i i z boków na plecy i na brzuch. Głowę trzyma sztywno i jak złapie się za moje palce to sama już podnosi głowę i tułów do siadania. Także podejrzewam na dzień dzisiejszy, ze też zacznie szybko chodzić bo rozwija się identycznie jak starsza córka

Gość SzczęśliwaMężatka
Moja córka miala skończone 16 miesięcy jak zaczęła chodzić.

Gość gość
Wiadomo każdy dzieciaczek rozwija się w swoim tempie, mój długo zbieral się do raczkowania, jak skonczyl 8 miesięcy dopiero zaczal..ale uważam ze rozwija się dość książkowo;)

Gość gość
13;38 nie wiem dlaczego obrazasz kobiety tutaj, jesteś sflustrowana czy co? żadna nie napisala ze jej dziecko chodzilo nie wiadomo jak wcześnie.